Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris

+2566

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2304 skatījumi

Tērauda radiatori dzīvoklī.

Māja un dārzs » Remonts

Vai kādam ir gadījies uzliekot konvektorus(baltos radiatorus)un zienā aukstāks,kā bija ar čugunniekiem-vecajiem.Iepriekšēja dz.nomainīju un ļoti apmierināts biju.Kaut kā tie baigi dzenā to gaisu pa telpu.Vecie savā nodabā bija silti,bet liku pat ventilatoru,lai aizdzen līdz otram galam siltumu.Konvektori laikam savādāk strādā,jo silts ir pa visu telpu.Gribētu dzirdēt civvēku atsauksmes,kas IR mainījuši radiatorus.Tie,kas sēž uz čugunniekiem un saka,ka tie vis labākie-var NERAKSTĪT(PSRS rulle ar visu čuguna industriju..Kāpēc auto ir konvektora tipa radiators nevis čuguna tipa alumījnieks!?!!!!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Ja radiatora tips ir pareizi izrēķinats telpas raksturlielumiem, tad konvektors būs daudz efektīvaks un nodrošinās vairāk un vienmērīgāku siltumu telpā. Čuguna radiatoru pluss ir tā siltuma inerce, kas vienlaicīgi ir arī mīnuss, jo nepadodas automātiskai temperatūras uzturēšanai.

Ja tu papētīsi konvektoru, tad redzēsi, ka siltuma nesošais šķidrums plūs pa vienu vai vairākām sildvirsmām, kas savā starpā savienotas ar vertikālām ribām starp kurām ir vertikāli kanāli. Šīm virsmām uzsilstot kanālos rodās vilkme, kas no apakšas velk iekša vēsāko gaisu un virza to uz augšu. Telpā notiek gaisa cirkulācija, kur siltais gaiss ceļās uz augšu un pa griestiem plūst uz pretējos sienu, kur atdziest un dodās lejā, pa grīdu atgriežoties pie konvektora. Tas tā vienkāršoti. Tāpēc telpa ātri piesilst krietni vienmērīgāk. Ja konvektorus aprīko ar "termogalvām", tad viegli var panākt vienbērīgas temperatūras uzturēšanu un siltuma ekonomiju. Konvektors cik ātri uzsilst, tikpat ātri arī atdziest.

pirms 12 gadiem  

Juris, pirms 12 gadiem :

Paldies,tā jau arī domāu.

Juris, pirms 12 gadiem :

Kas ir TEMOGALVA?tas grozāmais puļķis?

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Kā tā-čuguna radiatori nepadodas automātiskai temperatūras uzturēšanai?! Un kā vēl padodas! Temperatūras svārstības telpā-apmēram viens grāds,kas praktiski nav jūtams. Prātā nenāk viņus mainīt pret modernajiem dzelžiem!

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Jā! Tā galva ir tas "puļķis". Iekšā ir daždu konstrukciju elementi, kas sasilstot izplešās un spiež ciet ventīli. Man visur ir elektroniskās galvas, kas veic vēl arī citas funkcijas.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja tā patīk auto radiatori, kāpēc neliec auto radiatoru, bet parastu konvektoru? :)
Auto radiatoram īsā laika vienība ir jāatdod milzīgs siltuma daudzums, saglabājot nelielus izmērus un svaru. Tāpēc tam ir milzīga virsmas platība, tas ir veidots no viegliem materiāliem ar labu siltumvadītspēju, tas ir novietots pastāvīgā gaisa plūsmā un vēl papildus to mēdz dzesēt ar ventilatoru. Ja tas nespēs uzreiz atdot pievadīto siltuma daudzumu, tad auto apstāsies.
Nepateikšu precīzi cik liels siltuma daudzums nonāk dzesēšanas sistēmā, bet, ja auto jauda ir 100kW no kuriem lietderīgi izmanto mazāk par 40kW, un ja no atlikušajiem 60kW, kaut tikai puse(30kW) būtu jātatdzēsē radiatoram, tad salīdzinājumam, 200m2 mājas apkurei 30kW katls ir tieši laikā. Skaitļi stipri aptuveni, bet saprast, ka salīdzināt mājas radiatoru ar auto radiatoru nav korekti, vajadzētu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Kur bijuši čugunnieki un termiskā ūdens cirkulācija, tur arī labāk atstāt čugunniekus. Uzliekot jaunos tādai sistēmai ļoti bieži nepietiek siltuma, lai gaisa kustību panāktu, arī telpas un radiatora novietojums bieži vainīgs. Līdz ar to telpa nesilst. Čugunnieks lēni uzsilst, atdod temperatūru ar starojumu krietni vairāk, bet nerada tādu gaisa cirkulāciju. Tāpat vien jau noteikti nevajag mainīt. Man daudzdzīvoklenē vienā istabā ir čugunnieks un silda daudz labāk, nekā citā istabā jaunais, kas glīts un balts.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Radiators nav siltuma avots, bet gan izstarotājs. Radiatora nomaiņa neatrisina cēloņus, kāpēc ir auksts, pie tam daudzīvokļu mājā to nemaz uz savu glavu nedrīkst darīt, jo tiek izjaukts apkures sistēmas balanss. Tas jau visticamāk bija arī izjaukts pirms tam citiem kaimiņiem mainot nesaskanojot radiatorus un tāpēc čugunnieks vairs nesildīja. Ja vien tas radiators nav aizsērējis tad silda tā ka pat roku nevar pielikt. Jēgamainīt ir tad ja visi maina vienlaicīgi un arī pārbūvē ar siltuma uzskaites sensoriem, lai godīgi sadala maksu cikkatrs patērē. Tev vispār ir kāda nojēga kā daudzīvokļu mājās darbojas apkures sistēma? Vai zini kā darbojas sltummainis pagrabā?
Kāda starpība cik ātri piesilst telpas, radiatoram ir jāuztur vienmērīga temperatūra tas arī viss, ne jau vienā dienā temperatūra nokrīt līdz -30°C. Ja ir auksti(pēc standarta nedrīkst būt zemāk par +18°C) sauc pārvaldnieku tik ilgi kamēr tavā dzīvoklī ir silti, pārējie kaimiņi kaut logus lai taisa vaļā ja šiem karsti paši vainī

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.