Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra L.

+2215

 
  • 11

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3176 skatījumi

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Skatījos "Dog whisperer", un var jau būt, ka raidījums nedaudz pāršovizēts, bet dažas lietas darbojās arī uz manu suni. (var jūtubā iedvesmai apskatīties)
Katrā gadījumā, doma tāda - sunim jāparāda, ka tu esi bara vadonis neagresīvā, bet vienkārši pārliecinošā veidā. Jāiet pastaigās (ieturot staltu stāju, domājot pozitīvas, spēcīgas domas, nevis, ai kā man šodien negāja), ja suns ir traumēts un pret kādu atsevišķu parādību/lietu izturas naidīgi vai neadekvāti (piemēram, citam neļauj tev pieskarties, baidās no citiem suņiem), viņam no tā nedrīkst ļaut mukt, bet viņam pret to ir jānostājas vaigs vaigā.
Domāju, jāpalasa attiecīga literatūra (ideāli, ja pārzini svešvalodas, tad klāsts ir plašāks), jāpaskatās raidījumi, jāpakonsultējas ar kinologiem - visu var, ja labi grib ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Guna Dauvarte

+160

 
Dumais Lāci,man no tevis kaste vīna,jo man ir tieši tāds suns! pati dresēju,pati mācīju un suns klausa uz vārda. un es biju paņēmusi 5 gadus vecu suni no patversmes,kurš koda,rūca,zaga,neklausīja utml. sunim jebkurā vecumā var iemācīt pilnīgi jebko,vajag atrast tikai pareizo pieeju!!
un manam sunim traumas bija pietiekami - no dzērājiem paņemts,sists un badināts. suns,kas neļāva pat sevi paglaudīt.

pirms 14 gadiem  

Dumais Lācis, pirms 14 gadiem :

Sarunāts - iesperšu viņam ar kāju un ja viņš atgriezīsies pie tevis - kaste vīna!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vienkārši neturi desu uz galda, bet gan ledusskapī. Nevar nočiept to, kas neglabājas deguna galā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, lai cik tas nebūtu bēdīgi - to pašu varu teikt par kaķiem.

Lai arī ir žēl to suņu un kaķu no www.dzd.lv. Tomēr man ir bijuši divi kaķi (vienu atdevu mātei), otrs ir pie manis - viņi viss ir pre-programmed, kā saka - viņi ir dzīvnieki ar savu dzīves pieredzi, un laukos, droši vien tādiem galīgi nav ne vainas.

Bet ja gribās tiešām savu vienu dzīvnieku - silti iesaku ņemt pašam savu. Man bija kaķenīte, kura man pakaļ pa māju skaidrīja, gulēja uz krūtīm - tika uzaudzināta no 2-4 nedēļas. Žēļ, ka bija slima...

Lai kā negribētos teikt - patversmes kaķi ar kaķi, kas uzaudzināts no 0 salīdzināt nevar. Ir arī svarīgi, vai tas dzīvnieks ir viens vai vairāki.

Sorry, man kaķi vienkārši tuvāki, tādēļ par tiem, bet domāju, tas attiecas arī uz suņiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dumais Lācis

+7356

 
Šis jautājums ir vairāk PR celšana patversmēm. NEVEDIET MĀJĀ SUNI NO PATVERSMES! Nekad. Drīzāk iedodiet dzīvokļa atslēgas kādam bezpajumtniekam. Ja jūs izšķiraties uz soli - suns no patversmes - atrodiet kādu, kurš tam izgājis cauri un konsultējieties pie viņa.

pirms 14 gadiem  

Dumais Lācis, pirms 14 gadiem :

Dzīvnieki lielākoties ir neprognozējami. Ja viņš ir pagalmā pie ķēdes, pat tad nevari būt 100% drošs, ka bērns neaizčāpos līdz viņam pabučoties. Tādu bērnu ar saplosītām sejām katru gadu ir vairāki desmiti. Nesaku, ka vienīgais ļaunums ir patversmju suņi. Pats neaudzēju suņus un nepārdodu tos - man arī vairs nav suņa - tikai kaķis. Neticu pāraudzināšanai. Man nevienu nav izdevies pāraudzināt - tikai audzināt.

GiTa SPRoĢe [jOgyS]~° , pirms 12 gadiem :

tev laim visi nau maajaas! man arii ir suns no patversmes pie tam staforsidas terjers1 tu pats filtree ko runaa? tadus agresivus sunjus tev patversme nedotu-vai arii tas cilveks kas iet izveleties sev suni un penjem sev kkadu trako taa jau ir vinja problema! suns no patversmes bus tev pateicigs un uzticiks visu muzzu ja vien pietiekami rupusies par vinju!
un tu tur gvelz pedeejas muljkjibas-suņu nidejs

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dumais Lācis

+7356

 
Nevar. Drīzāk sarunāsi ar noziedznieku, kurš tev nazi pie rīkles pielicis. Nekad nebūsi sunim saimnieks - varbūt pavēlnieks, ja stipri sitīsi. Vienīgais, ko dzīvnieks sapratīs būs brutāls pārspēks. Trīs gadu vecumā viņš tevi neiemīlēs - tu vienkārši būsi viņa priekšnieks. Viņš varbūt pakļausies redzot tevi un pātagu, bet viņa labvēlību iegūt nebūs iespējams par ar našķiem. Vai agrāk ir bijis kontakts ar dzīvniekiem? Lopiem? Laukos - vecākiem, radiem? No kurienes ideja par second hand suni?

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Interesants viedoklis. Man bija "trešo roku" suns - apmēram sešu gadus vecs, kad nonāca pie mums. Un bija ok ar viņa labvēlību, diemžēl pēc trīs gadiem pazuda, laikam kāda garāmbraucēja mašīnā. Tagad ir variants paņemt tādu pašu, kuru saimnieks vairs nevar uzturēt.

Dumais Lācis, pirms 14 gadiem :

Gadās izņēmumi. Bet ļoti reti.

GiTa SPRoĢe [jOgyS]~° , pirms 12 gadiem :

tu laaci saksim ar to vai tev vispar tads suns ir bijis ka tu citiem dod padomus!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dumais Lācis

+7356

 
Kaste vīna jebkuram, kurš parādīs suni no patversmes, kurš nezog vai uzvedas godīgi - spēj paiet garām kaķim, nebēg no saimnieka, nedzer no poda, nekož vistas - respektīvi uzvedas godīgi.

pirms 14 gadiem  

GiTa SPRoĢe [jOgyS]~° , pirms 12 gadiem :

davai drizak tad dod man 3 kastes saldejuma

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Muļķības - Suns spalvu met, bet tikumu nemaina. Un trīs gadu vecumā vairs nav nekāds kucēns - tā ka veltīgi cerēt viņu pārveidot. Aiz šī iemesla esmu pret dzīvnieku ņemšanu no patversmēm. Vai arī jāsamierinās ar to, kāds viņš ir.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Ir iespējams ,bet ja suns ir ,,ar problēmām ,, ,tas var būt darbietilpīgs process. Bet tas noteikti ir reāli. Esmu satikusi dažu labu suni ,kurš ir licies tīri vai bezcerīgs ,bet ar mīlestību ,pacietību un ikdienas darbu rezultāti neizpaliek....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Domaju, ka dazus suna paradumus ir iespejams mainit un izdreset, seit bus info: http://forums.delfi.lv/read.php?f=113&t=202988&a=1

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.