Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Alise K.

+96

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1899 skatījumi

Ko darīt, ja suns (3,5 gadi) ir ar siltu, mitru purniņu, visu nakti stagājis apkārt, vispār nav apgūlusies dzer ļoti maz un elso?

Dzīvnieki » Suņi

Bijām vienu dienu uz ezeru, protams, spīdēja saule un bija karsts.

Tā ir meitenīte, Zeltainais Retrīvers

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jana

+4383

 
1. ja suns jūtas vēl joprojam tāpat, elš, neapguļas un maz dzer - ar steigu pie ārsta. Nopietni.

Paliekot karstākam laikam ļoti svarīgi ievērot dažas būtiskas lietas:
1. Pēc iespējas mazāk staigāt ārā diennakts karstākajā laikā, to vajadzētu darīt agrāk no rītiem vai vēlāk vakaros. Īpaši uz manīgiem ir jābūt saimniekiem ar veciem suņiem, suņiem ar sirds problēmām, brahiocefāliskiem (šķirnēm ar īsiem purniem) suņiem, suņiem ar melnu apmatojumu, suņiem ar biezu kažoku. 2. Neveikt fizisku slodzi diennakts karstākajā laikā. Obligāti dot padzerties vēsu ūdeni pēc aktīvām slodzēm. 3. Dzīvniekam ir jābūt pieejamam ūdenim visu diennakti. 4. Ja atrodaties ilgstoši brīvā dabā vai izstādēs, jāmeklē ēnaina vieta, kur suns un cilvēks var noslēpties no tiešiem saules stariem. Vēlams meklēt labi vēdinātu vietu. Dzīvniekiem un cilvēkiem nav bīstams caurvējš, ja tie ir veseli. 5. Neatstājiet bez uzraudzības suņus slēgtās, slikti vēdinātās telpās vai automašīnā

pirms 13 gadiem  

Jana , pirms 13 gadiem :

ormāla suņa temperatūra ir ap 39 C grādi, ja telpa uzkarst virs 35 C grādiem suns vairs nespēj sevi pienācīgi atvēsināt. Suns nesvīst kā cilvēks. Tas var atdzesēties tikai paātrināti elpojot, dzerot vēsu ūdeni, peldoties. Mēs suni varam atdzesēt liekot auksta ūdens vai ledus kompreses, dodot ēst kaut vai saldējumu vai sasaldētus produktus. Ja dzīvnieks ir pārkarsis tam strauji kāpj temperatūra, suns ļoti strauji elso, var novērot koordinācijas traucējumus (gaita itkā dzīvnieks būtu piedzēries),

Jana , pirms 13 gadiem :

šoks, bezsamaņas stāvoklis. Ja tuvumā ir veterinārā klīnika, tad dzīvnieku jāved pie veterinārārsta, kas veiks visu nepieciešamo, lai glābtu jūsu dzīvnieku.

Jana , pirms 13 gadiem :

ja līdz šim esat novērojuši arī tadus simptomus kā klepus, vai kaut arī tikai krekšķināšana tā jau visdrīzāk ir sidrs problēma, noteikti griezieties pie ārsts!!!

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Dzīvniekam ir paaugstināta temperatūra un, iespējams, kaut kur iekaisums, kurš sāp, tāpēc nevar gulēt. Jāved pie vetārsta.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.