Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valiene

+159

 
  • 5

    Atbildes

  • 5 balsis
  • 3143 skatījumi

Kāpēc suns ēd izkārnījumus?

Dzīvnieki » Suņi

Lieta tāda, ka mana kucīte ir uzburta uz sūdiem. Es nevaru normāli bērnam pamperu nomainīt, ka šī jau skrien no otras istabas pusdienās. Kāpēc tā notiek? Varbūt sunim trūkst kādi vitamīni?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Man kādreiz bija tā, ka kaķis nolika kluci un suns pēc tam pīzdoja kaķim viņa sūdus un nesa uz istabu ņammāt. :D

Bet vispār tā sūdu ēšana manam sunim bija ļoti rets paradums. Tāpēc es tai laikā viņu sarāju, pabaidīju ar dvieli un situācija atrisinājās. Reizēm ir tā, ka tas sunim ir vienkārši niķis (jo kādreiz suņi bieži pārtika no visādām paliekām un ēda visu, ko mežā atrada), bet reizēm mēdz būt, ka kaut kas trūkst un tad viņi, ēdot sūdus, cenšas kompensēt šo vielu trūkumu.

Domāju, ka nekas mirstami traks tas nav, bet ja tas notiek bieži, der aizvest pie vetārsta.

Bet, kā jau iepriekš minēju, es domāju, ka tas ir kaut kāds stulbs niķis gēnos. Tāpat kā suņi, kad iet gulēt, parasti pāris reizes apgriežas apkārt un tikai tad noguļas. Tas arī ir palicis no tiem laikiem, kad suņi dzīvoja savvaļā. Viņi tādā veidā nomīdīja zāli un «iekārtoja» guļvietu.

pirms 11 gadiem  

Valiene, pirms 11 gadiem :

Domāju, ka viņai tas nav niķis, jo viņa tā dara jau kādu laiku. Dažreiz kad neviena nav mājās, viņa ir tikusi klāt miskastei un pamperus izēdusi pa tukšo. Man pilnīgi no tā vēmiens nāk. Viņai vienmēr traukā stāv barība, bet viņa no miskastes makšķerē ārā pamperus un rij sūdus.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris

+9765

 
kautkad sen lasīju(bet kur neatceros) ja suns ēd mēslus.tam par iemeslu var būt tas ,ka viņam gremošanā nepietiekami izdalās kautkādi fermenti un mēsli ir pilni ar gremošanas fermentiem,dzīvnieks to evolūcijas gaitā ir sapratis,ka tā ir tā manta kur var dabūt trūkstošos fermentus priekš sevis(suns jau nevar doties uz aptieku un tur kautko nopirkt) tādēļ viņi izlīdzas šādi,manas domas ir ka tavs suņuks nespēj pārstrādāt to barību kuru tu viņai dodi,bet arī tad ja piemeklēsi viegli sagremojamu barību,to niķi sunītis tik ātri neatmetiis,jo viņš ir sajutis ka ēdod fekālijas viņš jūtas labāk un negribēs atkal iegūt to diskomfortu savā gremošanas sitēmā,viņš jau uzreiz nesapratīs ka tagad tu dod viņam zāles vai esi mainījusi citu viņam piemērotu barību un viņa pašsajūta būs laba arii bez mēslu ēšanas

pirms 11 gadiem  

DamagE, pirms 11 gadiem :

Pilnīgi piekrītu šai atbildei, bet tiem, kas meklē kā uzsākt jaunu biznesu - te būs vēl neapgūta tirgus niša!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Iemesli varbūt visdažādākie, piemēram, kāds no šiem: http://www.petnet.lv/dogmaster/1/14.html

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rita Bobkova

+81

 
Tas taču ģenētiski noteikts, ka kucīte slēpj savus kucentiņus, lai kāds cits plēsoņa neuziet un neizmanto kā pārtiku.
Daudzu savvaļas dzīvnieku mātītes apēd savu mazuļu izkārnījumus alas tuvumā. Jūsu sunīte rūpējas par bērniņu pa savai suņu modei. Vai viņa ir jauktenīts? Ja tā, tad šis instinkts viņai spēcīgāk izteikts.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Suņi ēd izkarnījumus un arī melnu zemi,vini ta sevi arstē.Jūsu sunim kaut kas kaiš

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.