Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6370 skatījumi

no cik mēn kucēniem ir pirmā pote??

Dzīvnieki » Suņi

man kucēns ir paņemts...un nezinu no cin mnešiem ir pirmā pote???

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.dinozoo.lv/content/view/8494/68/
Pirmo vakcināciju drīkst veikt tikai 6 nedēļu vecumā, līdz tam kucēnu no slimībām pasargā ar pienu uzņemtās antivielas no mammas. Iepriekšējie saimnieki var vēl paspēt to izdarīt pirms aizbraukšanas. Ja kucēns pastāvīgi ir iemācījies ēst un vēderiņš iziet normāli, tad risks nav nemaz tik liels. Jāuzmana, lai kucēns nesarijas barību, lai nepārpildās kunģitis un lai regulāri iziet vēderiņš, kā arī jāpieskata, lai neapēd neēdamas lietas. Ja dzīvojiet privātā mājā ar ierobežotu teritoriju, kur maza iespējamība, ka iekļūst klaiņojoši dzīvnieki, tad arā varat vest jau 2 nedēļas pēc pirmās potes. Citā gadījumā tikai pēc pēdējas potes, kad būs pagājušas 3 nedēļas. Pēdējā pote ir 3 mēnešu vecumā pret trakumsērgu. Lai savakcinētu kucēnu, tad jādodas pie veterinārārsta uz klīniku. Pirmā pote ir 6 vai 8 nedēļu vecumā pret infekcijas slimībām, nākamā vakcinācija ir 3 mēnešu vecumā pret infekcijas slimībām un trakumsērgu. Pēc tam vakcinācija ir reizi ga

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

http://www.anivet.lv/lat_faq.html
Mājdzīvnieku vakcinācija
pašlaik darbojas dzīvnieku uzturēšanas likumi, kuri uzliek par pienākumu obligāti vakcinēt pret trakumsērgu visus mājdzīvniekus, neatkarīgi no tā kur tie dzīvo – mājās vai ārā.

Citas potes nav obligātas, bet katra, kas rūpējas par savu mīluli, pienākums ir pasargāt no iespējamā smagu saslimšanu sekām.

Suņiem tiek pielietota polivalenta vakcīna, kura satur suņu mēra, parvovīrusa, adenovīrusa-1 (suņu hepatīts), adenovīrusa-2 (elpošanas ceļu slimības), paragripas, leptospirozes antigēnus. Kucēnu vakcinācija ir iespējama jau no 6-8 nedēļu vecuma un pēc trīs – četrām nedēļām tiek veikta revakcinācija.

Poti pret trakumsērgu ir obligāti javeic, kad kucēns ir sasniedzis 12 nedēļu vecumu.

Pieaugušos suņus vakcinē vienu reizi gadā ar kompleksveida vakcīnu, kas satur suņu mēra, parvovīrusa, adenovīrusa-1 (suņu hepatīts), adenovīrusa-2 (elpošanas ceļu slimības), paragripas, leptospirozes, trakumsērgas antigēnus.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

no trīs mēnešu vecuma

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja ņem no audzētāja, tad audzētājs izdara jau PIRMO kompleksa poti. Nākamā ir trīs mēnešu vecumā- trakumsērgas pote, kur ir JĀVEIC TEV!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.