Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Pasaku Vecis

+16709

 
  • 6

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2237 skatījumi

Kapēc cilvēki ir tik iecietīgi pret veselīgiem klaiņojošiem dzīvniekiem un tik neiecietīgi pret invalīdiem?

Dzīvnieki » Citi mājdzīvnieki

Visas dzīvneku patversmes, kas ir bizness dažiem cilvēkiem, kamēr ir cilvēki ar redzes defektiem, dzirdes trauējumiem, kustību ierobežojumu? Vai tā nav liekulība sabiedrībā? "Atsmērēties" ar telefona zvanu kaut kādā labdarības dienā? Kamēr lielākoties cilvēki zin par neredzīgajiem Juglā. Nedzirdīgajiem. Invalīdiem ratiņkrēslos. It kā tās kustīgās grīdas autobusos ir, tikai nēesmu redzējis tās izmantojam, ne invalīdiem, ne māmiņām ar ratiņiem. Visi mēs varam būt viņu vietā.

Pirms 14 gadiem

Šamais man sāp. Kapēc agrāk bija goda lieta savākt radinieku bērnus un vecāku radus pie sevis, lai tiem nebūtu jānonāk "patversmēs"? Ir mainījušies vērtību kritēriji? Sorre - šī ir mana caureja - labi zinu,ka neviens man atbildi nesniegs, bet uzprasīt gribējās.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Njā...nu Tu pajautāji....Man liekas ,ka palīdzot dzīvniekam ,ir vieglāks un ātrāks rezultāts. Ātrāk ir ,,padarīts,, labs darbs un varam sevi paslavēt. Un dzīvniekus ir ,,vieglāk ,, mīlēt kā cilvēkus. Dzīvnieki mūs pieņem tādus,kādi esam un tādus arī mīl. Necenšas mūs mainīt, neuzstāda ,,noteikumus,, .
Ar cilvēkiem nav tik vienkārši...
Un par to vai agrāk ,,labāk bija...,, Nezinu gan. Ja spriež pēc literatūras ...Agrāk arī visādi bija. Šobrīd nav viegli laiki Latvijā ,un nabadzība cilvēkus padara ,,labākus ,,tikai tādās grāmatās ,kā piem. ,,Aizmežu bārenīši,,...
Tā ir mana versija...
Paldies par iespēju padomāt tik agri no rīta.

pirms 14 gadiem  

Viktorija Vitola, pirms 14 gadiem :

P.s. K.Skalbe jau ar par to domāja ,ja spriež pēs ,,Kaķīša dziravām,,....

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

man simtprocentīgi jāpiekrīt, ka dzīvniekus vieglāk mīlēt. arī vecus un slimus. nav jau ko man tēlot labāku sevi kā esmu - es pati pat būtu ar mieru vienu it kā tuvu cilvēku uz pansionātu aizsūtīt - nezinu, vai tas man ļautu naktī mierīgi gulēt, bet, ja kāds visu mūžu rej un kož, tad jau laikam arī saņem tādu attieksmi kā nopelnījis.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Marcis

+3511

 
Kam tagad tas intresee, tapec es arii pametu Latviju. Cilveeki neatceras to ko esi labu izdariijis, atceras tikai sliktos darbus. Kameer latvietis viens otram roku nepados tikmeer nekas nekusteesties un viss tikai ataalinasies.

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Roka ir jaapadod, tas taisniiba, bet ne katrs ir pelniijis, jo ne katrs ir ielicis savu artavu tajaa, lai nokaartotu savu dziivi.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Kāds tur sakars ar tautību? Vai tad suņus arī skatās pēc nacionalitātes? Un arī pelnījis/nepelnījis ir ļoti slidens jautājums.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Neatrunāšu tevi pamest latviju - ne tapēc, ka kāds atceras tikai sliktos darbus. Kādreiz es biju patriots un noliedzu izbraukšanu uz citām valstīm - uzskatīju to par bēgšanu - tagad uzskatu to par pašsaglabāšanos. Ja latvešu genofonds izdzīvos, tad pateicoties izbraukušajiem.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Varbuut slidens par pelniijis/nepelniijis, bet es kategoriski atsakos paliidzeet diikdienim, kas ar savu dziivi nedara neko, iznemot seez un gauzas cik dziive ir slikta.
Es zinu vairaakus taadus piemeerus, kur pasi ir vainiigi, ka viss ir taa, kaa tas ir. Tam eksistee sociaalais dienests, kas glaabs taadus 'pabeernus'.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anda Mei

+3606

 
esmu maza duma meitene, un man sirds par visiem sāp. par visiem, cik varu, arī zvanu, taisu dāvanas. jo smieklīgāka mana alga, jo vairāk gribas dot. pēdējā laikā vairāk jau pa kluso, jo kauns jau no ģimenes. galu galā -- atcels man vispār to algu, dabūšu lūgt tieši no viņiem. bet dzīvniekiem man vieglāk iedot, jo dzīvnieks nevienu lēmumu nav pieņēmis pats. bet viens otrs ļoti slims bērns varēja nebūt slims, ja vecāki ieklausītos ārstos. ja man pateiktu, ka nav principā nekādas cerības uz veselu, laimīgu bērnu, es ceru, ka es netēlotu varoni iznesot viņu pasaulē, lūdzot izstieptām rokām. bet, kā jau teicu, -- esmu maza, duma meitene.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Inese

+628

 
Vai tu šo jautājumu esi uzdevis pats sev? Cilvēki ikdienā uzdodot jautājumus itkā uz visu skatītos tā kā no malas, itkā tas uz viņu neattiektos, un aizmirst uzdot jautājumu sev "Ko es esmu izdarījis, lai būtu savādāk?" ir viegli pateikt viņi neko nedara, ko lai tev saka esi pirmais un mēs tev sekosim :)

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Esmu uzdevis. Un uzdodu ik pa laikam. Esmu pateicīgs, ka nēesmu invalīds - redzu krāsas, dzirdu un atšķiru toņķārtas, patstāvīgi kustos - bez citu palīdzības. Spēju realizēt savus sapņus - varbūt citiem tie liksies sekli? Ir ģimene, burvīgi bērni, vecāki, brālis, māsa, draugi. Sievastēva māsa Ķemeros. Vientuļa sieviete pāri 80. Ir biznesa partnere viena ar diviem bērniem… Daudz kas man ir. Arī kaķis. Vienalga nesaprotu, kapēc tik maz uzmanības pievērš cilvēkiem? Savstarpējām attiecībām.

Inese , pirms 14 gadiem :

Acīmredzot no progresīvās dzīves cilvēki sāk degradēt, viņi ir tā pārņemti ar savu labklājību, ka neredz un pat negrib redzēt neko. Un ja tic austrumu filozofijai tad slimi cilvēki izpērk savus grēkus, tagadējos vai iepriekšējo dzīvju, laikam tapēc dzīvniekus ir vieglāk uztvert

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Tas ir saapiigs jautaajums un atbildi ir rast gruuti. Nepateiciiba ir pasaules alga un ne visi cilveeki ir gatavi kaadam paliidzeet, zinot, ka par nesavtiigu paliidziibu reti, kad var sanemt paldies.
Dziivnieks paldies pateiks par neko.
Ar praatu saprotam, ka invaliids jau nav vainiigs, ka dziive ir taa iegriezusies, ka ir "ielikusi" vinu ratinkreeslaa, bet negribam buut iejuutiigi, paliidzeet un iesaistiities, jo pasiem savu probleemu diezgan.
bet ir gruuti sadziivot ar savu sirdsapzinju, kad saproti, ka neesi paliidzeejis, kad bija iespeeja.

Es zinu, ka ja gadiijumaa kaut kas notiks ar maniem radiniem vai draugiem un buus jaaizskiras beernus suutiit uz patversmi vai panemt, es noteikti nemsu, jo nespeetu sev piedot preteeju riiciibu.

Ir zeel, ka morales normas ir zudusas un pat savus vecakus ir gatavi sutit uz patversmem, jo slinkums rupeties un sadzivot ar vecu cilveku, bet tie tacu ir vecaaki.. un vini vienkarsi klust veci un viniem ir vajadziga palidziba.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Vai tad paldies dēļ dara ko labu? Tā kā ar draugiem, kuri atnes nederīgu dāvanu - vai viņi ir mazāk draugi?

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Zini, ne deelj 'paldies' dara labu, bet sanemt to 'paldies' ir patiikami un ne katrs ir speejiigs taapat vien kaut ko dariit. Tas ir fakts.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Marcis

+3511

 
Vai tad netika runaats par iejutiibu ?

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.