Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 10

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 2697 skatījumi

Cik pareizi būtu 4gadniekam iegādāties pundurtrusi?

Dzīvnieki » Grauzēji

Sveiki!
Gribētu painteresēties cik ieteicams vai pareizi būtu iegādāties četrgadniekam pundurtrusīti.?
varbūt kādam(-ai) ir pieredze šajā jomā ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Jātīra būris, jāved vakcinēt, arī trušiem mēdz būt infarkts - jā, jā! Jārūpējās, jāmīl, jāpiecieš sagrauztie vadi, saplēstās tapetes un bumbiņas istabā. Kamēr var pārdomāt - jāpārdomā pamatīgi visus plusus un mīnusus. Truši dzīvo gana ilgi - bērnam rūpes apniks jau pēc nedēļas. Nedēļām neies pie būra. Pamanīs truša trūkumu tikai tad, kad trusis būs beigts. Es jau ieteiktu labāk barot zīlītes aiz loga. Mazāk saistību.

pirms 14 gadiem  

Elīna Lagzdiņa, pirms 14 gadiem :

paldies par jusu padomiem,bet,pagaidam trusitis nav iegadats tas pagaidam ir tikai jautajuma robezas ...
runajot par citiem zveriem... zurkas peles un tamlidzigas radibas man pasai ir pretigas kur nu vel lai bernam tada butu ... :(
nju es domaju ka ne par visiem berniem var spriest pec viena ... ja protams liela atbildiba un zinu ari to ka atri berniem apnik...
esam izrunajusi visus plusus un minusus ir apskaidrots ari tas ka si radibinja tapat ka jebkura dzive butne reiz pametis so pasauli...

Elīna Lagzdiņa, pirms 14 gadiem :

utt...
par to vadu grausanu,mebelu plesanu utt ... tas viss ir jamaca tapat ka mazam bernam jaiemaca ka nevar naglinas kontaktligzda likt utt ... ( tas ka piemers) ir bijusi saskarsme ar dresetu trusiti- tiesam varu pateikt ka netika grauzti ne vadi ne kas cits , bet lai tas notiktu ir nepieciesama loti liela paceitiba,laiks utt ...

bet tapat paldies par jusu atsaucibu :)

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

OK - piefiksēšu adresi un pataujāšu pēc pāris gadiem, kāda ir pieredze - cik saprotu, jautājums jau izlemts. Dresēt trusi? Tik pat labi var dresēt kaķi.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Dzīvnieks ir bezgala jauks un mīļš, tikai cūcība (trusība) no viņa daudz lielāka kā no kaķa, visur paliek spiriņas, un gultās arī reizēm nekautrējas pachurāt. Vadus visus jānovāc,jo uz tiem kā uzburts. Es ar skumjām domāju, kad nabadziņš uz kādu 220v vadu uzrausies. Bet telefona, interneta un tv vadus grauž kā šņakst.Mans puika gadu atpakaļ man izdīca šo mīluli, tad vēl neapzinājos, kas tas ir trusis dzīvoklī :). Bet saka, ka trusi varot izdresēt, man pagaidām tas nav izdevies.

pirms 14 gadiem  

Elīna Lagzdiņa, pirms 14 gadiem :

:)
kakis ir bet tas ir vecas mammas un tas tik pie vinas ... atlauj tikai sev est ielikt :D

laikam jau janem vera ka dzivoklis tomer trusiitim salidzinosi ir /bija pa mazu ...
domaju ka pagalms sim bus pietiekami liels kur izskraidiities ...

Pēteris Trumpels, pirms 14 gadiem :

man vienīgais, ka puika ir 11 gadus vecs, un mums ir vienošanās, ka bez ierunām, patīk viņam vai nē, tas ir viņa dzīvnieks, un tad arī viņa pienākums rūpēties par to.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Tas tomer ir dzivnieks, dziva butne. 4gadnieks vel nav spejigs patstavigi parupeties par dzivnieku, tas vinam ir drizak ka rotallieta. Drizak, ja perkat pundurtrusi, tad perkat to kaa sev, jo taa tas visticamak ari bus :)

pirms 14 gadiem  

Elīna Lagzdiņa, pirms 14 gadiem :

nju jaa apsverot si jautajums visus + un - tiesam sanak ka ja velamies so radibinju iegadaties tad tikai ka prieks sevis un lai maza piedalas to audzinasana un kopsanaa :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Māsa iegādājās divus,bet mazai deva tikai pamīļot.Ja nav alerģijas vai tā nav radniecībā,tad droši!Protams pašai būs jārūpējas,bet mazam būs prieks.Tikai jāuzpasē,lai vienatnē viņš nemoka.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Es tik vecam bērnam nepirktu trusi, labāk kādu žurkucīti, bet tikai ne lielu dzīvnieku. Pirms tam gan, dzīvnieka iegādes, vajadzētu ar bērnu parunāties par to, ka dzīvnieks ilgi nedzīvo un katrs zvēriņš reiz nomirst tāpat kā cilvēki. Bērnam vajag izskaidrot, ka trusis ir grūti kopjams dzīvnieks un viņam pašam jāizdomā, vai viņš spēj saprast, cik daudz rūpes prasa ikviena dzīve dvēselīte. Jebkurā gadījumā, ja tomēr bērns ārkārtīgi grib to zvēriņu, labāk pašai izlemt pēc saviem novērojumiem, cik bērns būs spējīgs uzņemties par viņu tās rūpes. Ir jāsaprot, ka jebkurā gadījumā tik mazs bērns nevarēs viens pats kopt to dzīvnieku, vajadzēs vecāku palīdzību, kas māca, stāsta, darbojas kopā ar bērnu, iesaistot būra tīrīšanā, dzīvnieka barošanā un kopīgi dodas pie vetārsta, ja kas atgadās. Trusis nebūs piemērots, žurka ir mīlīga, jautra radībiņa, kas neprasa daudz pūļu. Bērns to varēs izlaist uz gultas, paturēt rokās un paglaudīt un tā nebūs no tiem dzīvniekiem, kuri aiz sevis ...

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

.. aiz sevis atstāj čupiņas, grauž visu pēc kārtas. Arī žurka grauž, bet tā vairāk mīl cilvēku. Protams, pagaruzīs kādu elektrības vadu , bet ne jau mēbeļu stūrus un tapetes.
Tas ir tas, ko es Jums varu teikt. bērns nespēs viens pats rūpēties, Jums vajadzēs viņu iesaistīt šajā procesā. Par kaķi neiesaku pat iedomāties, bērns to nomocīs un izaugs briesmonis, ar ko netiksiet galā. Suns atkrīt, trusis arī, jūrascūciņas ir pārāk jūtīgas, vai nu žurka vai vispār neviens dzīvnieks līdz 7 gadiem.

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

jā žurkas arī laba lieta! no savas prakses ieteikšu paņemt tad puiku. Bija man bedīgs gadījums kad žurkas meitenīte saslima, un veterinārsts pateica kad diezgan daudz meitenītes slimo ar krūts vēzi. manai žurciņai izauga 3 lielas bumbas pa sāniem un pārvietoties viņai nebija tik viegli, nācas iemidzināt. jo dakters teica kad tās bumbas pāraugs viņas pašas izmērus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agneta Kalēja

+2081

 
Pašai ir bijis trusis.
Neiesaku kā mājdzīvnieku. Īpaši mazam bērnam, jo trusis jau ir smuks un izskatās mīlīgs, bet patiesībā viņiem nav piemērota dzīve dzīvoklī, rokās paņemt grūti, jo baigie negantnieki - skrāpējas. Mazs bērns nedabūs nekāda prieka no šī dzīvnieka. Tik cik smukumu apskatīt var arī zooveikalā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anda Mei

+3606

 
te nu es piekrītu, jā. es jau arī nerunāju par mocīšanu - galu galā kam domāti vecāki, ja ne lai pienācīgi pārraudzītu lietas, Eīn?

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Es runaju par so "viņam tā izturēšanās bija kā pret lelli. bet no otras puses - kā citādi bērnam iemācīsi sadzīvot ar dzīvo, ja ne mēģinot jau no mazotnes?"
Beerns izturaas pret dzivnieku kaa pret lelli, bet tas nav normaali.. vecaaki neizstaavees klaat visaas situaacijaas un var notikt nelaime.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

Elīn, es patiesībā ļoti iespējams nemaz nebūtu likusi savu komentu, ja būtu redzējusi, ka esat jau uzrakstījusi par to, ka bērni uztver dzīvniekus kā rotaļlietas! - jo es 100% šim viedoklim piekrītu! - un tieši ar savu 'lelli' arī gribēju to akcentēt. komentāra otrā daļa par to, ka no otras puses jāaudzina no mazotnes, dota, jo ne es kāds guru, ne dzīvnieku speciālists, lai varētu 100% mātei pateikt: nē, neņemiet!
protams, ka neizstāvēs visur klāt, tāpēc jau viņa jautā, lai apjaustu visus riskus

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Piekriitu arii Tev, ka ir jaaudzina no mazotnes dziivienkmiilestiiba un sapratne par dziivo :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
ieteikšu paņemt kaķi. Protams sīcis mocīs viņu kā arī pārējos mazos mājdzīvniekus bet tas tikai uz kādiem 3 mēnešiem, (ja tikai nebūs nospiests). pēc tam kaķis izaugs diezgan liels un slēs par sevi parūpēties,. Kaķis māca diezga naudz ko. kaut vai nerādīs piemēru kad var rīt savas spiras, un nenosprāgs pēc 4-5 gadiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
apsveicu ar jaunu rūpju objektu,parasti bērni ātri grib un vēl ātrāk pārdomā,ir ari izņēmumi,bet laikam viņiem interešu loks ir tik liels,ka vienkārši nevar koncentrēties uz ko vienu.Un ja saslimst vai kas,tad būs trauma uz ilgu laiku.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anda Mei

+3606

 
man ir pieredze ar sesku un 6gadnieku. un tā ir negatīva, jo gan sesks, gan bērns - abi ir iedomīgi. man brīžiem vnk sirds sāpēja skatoties, kā mans maigais sešgadnieks totāli nesaprot, ka arī sesks ir dzīvs. viņam tā izturēšanās bija kā pret lelli. bet no otras puses - kā citādi bērnam iemācīsi sadzīvot ar dzīvo, ja ne mēģinot jau no mazotnes? un pundurtruši jau ar tik traki kā seski laikam nav!

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Ir savadaki veidi kaa iemacit bernam iepazit dziivo un saprast kas tas ir. Nav obligaati janomoka dzivnieks.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.