Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 3

    Atbildes

  • -3 balsis
  • 3478 skatījumi

Cik elektroenerģijas mēnesī vidēji patērē ģimene Vācijā vai Austrijā?

Politika un valdība » Pilsoniskā līdzdalība

Apnikusi tā bļaustīšanās un parakstu vākšana par el.enerģ. tarifiem. Tas psrs princips,ka mums pienākas, ir mūžam dzīvs.:( VAJAG MĀCĒT TAUPĪT. Pirms gada skolasbērni bija aprēķinājuši, cik gadā izmaksā viena tv "dežūrlampiņa". Tad vēl mūžīgi ieslēgtie datori, televizori utt.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
Eiropā vidējais patēriņš ir ap 1500kWh/gadā VIENAI PERSONAI. Vidēji ģimenē ir 2,6 cilvēki kas veido 3900kWh/gadā. Mums 50% MĀJOKĻU patērējot līdz 1200kWh/gadā. Esam krietni taupīgāki par vidējo Eiropas ģimeni jau bez visa tarifu palielinājuma.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Paldies, anonīmais mīnuslicēj, kuram sausi skaitļi šķiet nepareiza interpretācija :)

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Jautājums bija konkrēti par Vāciju. Muļķīgi reizināt vienas personas patēriņu ur 2,6, jo vai tad, piemērm, apgaismojuma patēriņš mainās,ja istabā ir 1 vai vairāk ļaužu. Tāpat tv,radio un dators,ja tie vienmēr ir ieslēgti, ēd strāvu neatkarīgi no cilvēku skaita ģimenē. Dušā arī var skalot grīdu ar silto ūdeni, bet var jau savu saimi iemācīt apieties ar silto ūdeni saprātīgi.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Vācija un Austrija atbilst vidējam patēriņam - 3900kWh. Ja nepatīk skaidri cipari un gribi filozofiskos apcerējumos iegrimt, tad klimats atsķirās pat dažādos Latvijas nostūros - kas arī ietekmē elektrības patēriņu - ar Vāciju salīdzināt nav jēgas.
Jūs vienistabas dzīvoklī dzīvojat, kur viena iļiča spuldzīte un nepārtraukti uz pilnu jaudu iet gan dators gan TV, tāpat dušā ejat visi reizē uz 2min? Elektrības patēriņam un iedzīvotāju skaitam ir saistība.

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Stingrs mugurkauls, kā sacīt, ir laba lieta, bet tomēr...Reizēm der padomāt, ka patiesība visdrīzāk ir kaut kur ārā :).

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Ilze, šoreiz Jankam gan būs taisnība. Elektrības patēriņš atšķiras no cilvēku daudzuma mājoklī. Jūs tak neskrienat visi kopā no vienas istabas uz otru. Ja tu esi viens, tad arī vienā istabā degs tikai viena spuldzīte, bet ja cilvēki ir vairāki, tad katrā istabā pa spuldzītei + vēl televizors un dators un vēl nezin, kas. Ir jāmācās taupīt, tad arī viss būs kārtībā. Un bļāvējie jau vienmēr atradīsies, kā PSRS laikos, tā arī tagad. Nekad visiem pa prātam neizdarīs. Nevajag skatīties ko citi dara

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

, bet gan mācīties dzīvot pašai. Man piem. mājā ir trīs cilvēki, katram ir savas TV pluss vēl divi datori, veļas mašīna, ledusskapis līdz griestiem, trauku mašīna un vēl akvārijs, kuram ir apsilde un skābekļa padeve 24 h/7. Un elektrība patērējas mēnesī ne vairāk kā 140 kw.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Domāju nav īsti pareizi salīdzināt šīs valstis ar Latviju.Nu principā jau var gan,bet tad atkal ir jāzin,cik lieli ienākumi vidēji ir ģimenēm šajās valstīs,arī cenas veikalos un pārējās izmaksas,un tad jau var sarēķināt.

pirms 13 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Šobrīd nedomāju salīdzināt izmaksas. Gribu konkrēti zināt tikai patēriņu. Austrijā, protams ir saules kolektori pat nelielās viesnīcās, bet Vācijas dati varētu būt tuvu tam, uz ko mums vajadzētu skatīties, jo tā tauta zin, ko dara un kādēļ.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Nezinu precīzus skaitļus,bet zinu pilnīgi droši,ka tas patēriņš viņiem ir stipri lielāks.Jo viņiem nav vnk vajadzība taupīt! Viņi to greznību var atļauties.Nav par tēmu,bet ja salīdzina ar Norvēģiju,tad to jau var saukt par izšķērdību kas notiek pie viņiem.Būtu pie mums tāda samaksa,vismaz kā UK,tad cilvēki tikai pasmietos par tādu cenu paaugstināšanu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars

+4247

 
JanKas dati ir pareizi, pārliecinies šeit: http://www.energiesystem.de/Auswahl/Kompetenzen/Elektro/Stromkosten/Stromverbrauch/hauptteil_stromverbrauch.html
bet šeit ir ļoti daudz informācijas par elektroenerģijas patēriņu Vācijā: http://www.stromvergleich.de/durchschnittlicher-stromverbrauch

pirms 13 gadiem  

Ivars, pirms 13 gadiem :

te vēl par to pašu, tikai nedaudz atšķirīgi dati: http://www.kwh-preis.de/strom/stromverbrauch

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Paldies, tiešām parliecinoši precīzi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.