Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1395 skatījumi

Vai ir zināma starpība naudā, ko valsts maksāja par invalīdu pārvadāšanu agrāk un tagad?

Politika un valdība » Pilsoniskā līdzdalība

Tagad invalīdiem jāpaņem 0 tarifa biļetes. Tā ir ņirgāšanās par invalīdu, jo, kamēr viņš pūlas, lai to biļeti paņemtu, brīvu sēdvietu vairs nav, transportlīdzeklis uzsāk kustību, var zaudēt līdzsvaru un nokrist. Ja arī valsts ir stipri pārmaksājusi tiem satiksmes kantoriem, tad tagad jau nu varētu izrēķināt vidējo aritmētisko un maksāt pa mēnešiem, bet invalīdam nodrošināt piejamību transportam bez riska iedzīvoties vēl papildus invaliditātē.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Par dotāciju lielumu pasažieru pārvadātājiem gan nevarēšu atbildēt, bet šajā aspektā LR darbojas plānveida ekonomika, kur valsts nosaka gan cenas, gan apstiprina maršrutus. Bet tā 0 biļete tika ieviesta tieši tā iemesla dēļ, lai garantētu šiem cilvēkiem sēdvietu. Iegādājoties 0 biļeti biļešu kasē, invalīds var būt pārliecināts, ka viņam tiks garantēta sēdvieta. Kā tas notiek realitātē, tas ir cits jautājums! Valdība ar pasažieru autobusiem nepārvietojas! :-)

pirms 13 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Nav jau problēmu ar kasēm. Es runāju par tramvajiem un trolejbusiem. Kā tad tur sēdvietu garantē 0 biļete??? Valdībai derētu ieviest "tramvajdienas" reizi gadā. Protams, riņķī apsardzi ar šaujamajiem :).

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nu Rīgas sabiedriskajā transportā gan tam nav nekāda pamatojuma. Šo jautājumu vajadzētu adresēt Rīgas Domei, kas lemj gan par dotāciju apjoma lielumu, gan pārrauga savu pašvaldības uzņēmumu, kas veic šos pasažieru pārvadājumus. Padomju laikā arī atceros, ka bija bezmaksas biļetes, noplēsa no liela ruļļa mikraskopisku papīra gabaliņu. Pirmkārt, jau tas ir ekonomiski neizdevīgi, jo papīrs un tinte maksā naudu + pilnīgi nevajadzīgs darbs sabiedriskā transporta vadītājam.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tas taču mūsu nebirokrātiskajā valstī vajadzīgs lai 7 dažādi klerki viens otram atskaites varētu rakstīt. Diemžēl tās tiek printētas uz kaļķotā papīra ar ko pakaļu nenoslaucīsi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.