Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1292 skatījumi

Kas notika Ulmaņa diktatūras laikā?

Politika un valdība » Valdība

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+4765

 
Ja īsi tad strauja ekonomikas izaugsme un cilvēku dzīves līmeņa celšanās.Par to var pārliecināties ja ir pieejamas to gadu GADAGRĀMATAS.Tajās katru gadu tika apkopoti visi dati par valsts ekonomiku.Pēc dzīves līmeņa bijām līdzās tādām valstīm kā Somija .Lai to sasniegtu Latvijai vajadzēja mazliet vairāk par divdesmit gadiem.Bet jāsāk praktiski bija no tukšas vietas.Tev ir iespēja salīdzināt kur esam nonākuši pēc pēdējās neatkarības iegūšanas un pēc cik gadiem.Lai veicas ar analīzi!

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Par to vai pirmskara Latvijas ekonomiskā izaugsme bija vai nebbia saistīta ar Ulmaņa diktatūru var strīdēties. Pateicoties Ulmanim Latvia tiki atdota Padomju Savienībai apmaiņā pret tukšiem solījumiem. Ja Ulmanis nebūtu sagrābis varu savās rokās, vara piedrētu tautai un 100 galvas vienmēr ir labāk nekā 1 galva. PSRS karaspēka ievešanai būtu bijis nepieciešams Saeimas balsojums, un Latvija, kam tolaik bija spēcīga arrima, visticamāk būtu izvēlējusies cīņu līdzīgi Somijai un vēsture būtu citāda.

Āris, pirms 7 gadiem :

Latvijas izaugsme bija tieši saistīta ar K.Ulmaņa diktatūru.Viņa izglītība,studijas Vācijā un Amerikā deva viņam iespēju visus tā laika lauksaimniecības un rūpniecības jaunākos sasniegumus ieviest Latvijā ko viņš ar labām sekmēm arī darīja.Vēlreiz iesaku iepazīties ar tieši to gadu gada grāmatām un tad vairs neradīsies secinājumi kuriem nav seguma.

Āris, pirms 7 gadiem :

Vis ticamāk mūsu nācijai bija sagatavots Krimas Tatāru liktenis,kas ielika korekcijas ,par to var tikai diskutēt.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Āris ir salasījies Ulmaņa propaganda.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Krimas tatāru liktenti nācijai sagatavoja Kārlis Ulmanis.

Āris, pirms 7 gadiem :

Bet tas ka mēs ar AIVI šeit esam nozīmē ka K.Ulmanis nav vis mums sagatavojis Tatāru likteni,jo Krima tika pilnībā iztīrīta no Tatāriem!!!!

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Kārļa Ulmaņa devums nav viennozīmīgs, tas, ka Latvijas vēsturnieki ir izvēlējušies pārrakstīt vēsturi pozitīvā gaismā, ir pateicoties trimdas latviešu vēsturnieku ietekmei, kas Padomju laiku piedzīvoja saulainajā Floridā nevis Sibīrijas sniegos un Latviju centās atspoguļot kā laimes zemi. Kas tad bija pirmās Latvijas neatkarības labumi? Pārtikas un preču pārbagātība veikalos, īpašuma tiesību respektēšana, tas viss ir arī šodien. Veikalu plaukti lūzt no preču daudzuma. Diemžēl tas viss tāpat

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

kā tagad bija pieejams šaurai elitei. Lielākā daļa latviešu, kas bija zemnieki, uz zīdpapīrā ietītajiem mandarīniem un konfektēm žīdu veikaliņos varēja paskatīties tikai no ārpuses, jo samaksājot gada algu puišiem un meitām, nekam citam naudas pāri nepalika.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Skaisti dzīvoja tie, kas nodarbojās ar Ulmaņa slavināšanu, piemēram, izdevēju Benjamiņu ģimene un citas galmam pietuvinātas personas. Latvijas lauku cilvēks uz Rīgu varēja aizbraukt vienu reizu mūžā un apskatīties kājām ar atplēstu muti...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+4765

 
Āris nav salasījies Ulmaņa PROPOGANDA,kaut vai tāpēc ka tāda nepastāv.Āra argumentācija ir tikai fakti.Šos faktus kuri ir saglabājušies falsificēt nav iespējams.Tici man Aivi,Ārim ir stipri daudz šo faktu,tālaika avīzes,jau nosauktās gada grāmatas un kā uzskatu svarīgākais ir cilvēku liecības sākot ar 60-tiem gadiem.Visu savu apzinīgo dzīvi šos faktus esmu stūrgalvīgi vācis.Tātad mani secinājumi neradās šodien vai vakar bet laikam krietni ātrāk par tavu dzimšanas dienu,Aivi!Visu cieņu bet nevajag iespaidoties tikai no dažiem itkā faktiem kuri nez kāpēc izrādās diezgan tendenciozi.Kam tas izdevīgi lai katrs domā pats...

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+4765

 
Dīvaini, bet tas ka mēs ar AIVI vispār šeit esam un varam polemizēt laikam tomēr ir DR.Kārļa Ulmaņa rīcības rezultāts.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+4765

 
Gribu mazliet Aivim oponēt,Krievija ar vai bez mūsu Saeimas balsojuma būtu dažu stundu laikā tik un tā okupējusi Latviju.Mēs pasaulei varējām parādīt ka pretojamies šai okupācijai bet tajā pašā laikā Mūsu zeme būtu iztīrīta no Latviešu nācijas pilnībā.Te katrs var spriest kā būtu rīkoties pareizāk un katram itkā būs daļa taisnības.Bet PATIESĪBA ir kaut kur citur.

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Diemžēl mēs to nekad neuzzināsim, jo Ulmanis savtīgu nolūku un personīgo ambīciju dēļ, izlēma ieņemt Dieva lomu. Mazā Somija izdzina Padomju karaspēku no savas teritorijas. Pateicoties Kārlim Ulmanim Latvijas virsnieki tika pielikti pie sienas un vienkārši nošauti, viņi visi būtu labāk atdevuši savu dzīvību par savu valsti. Turklāt jautājums jau nav par to vai uzvarētu vai neuzvarētu, runa ir par pozīcijas parādīšanu, lai Padomju Savienība nevarētu teikt, ka viss notika brīvprātīgi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+4765

 
šajā interesantajā polemikā gribu salikt vēl dažus punktus.Pilnīgi piekrītu Aivim ka simts galvas varētu spriest pareizāk,bet laikam ne šinī gadījumā.Ja iedziļinamies tā laika politiskajā situācijā tad redzam ka Saeimas darbs praktiski bija paralizēts jo partiju kašķi savā starpā bija nepārtraukti un koalīcijas kā tādas nedarbojās.Domāju tie 100 gudrie prāti būtu arī 100dienas sprieduši ko nu lai dara šajā situācijā.Visticamāk nevienotos ne par ko.Bet draudzīgajam kaimiņam izrādās pietiek ar divām stundām lai maršētu pa Rīgas ielām.Tā ka viss nav tik viennozīmīgi kā dažreiz izskatās!

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+4765

 
Paņemu to gadu žurnālu MAZPULKS un redzu, laikam propagandas nolūkiem fakti ar bildēm.Sākta un veiksmīgi darbojas lauksaimniecības attīstības programma.Lauksaimnieki iepērk jaunākā izlaiduma Amerikāņu traktorus FORDSON no kuru vērtības pusi apmaksā Valsts.Lauksaimnieki var pieteikties uz saimniecības elektrifikāciju. izskatot iesniegumu to dara bez maksas,par valsts naudu. Te gan jāatzīst ka laukos saimnieki gandrīz bija jāpierunā uz šo pasākumu.Tā tur bija jauna lieta un cilvēki drusku baidījās to ieviest.Tas īsi par propogandu,AIVI.

pirms 7 gadiem  

Āris, pirms 7 gadiem :

Mans komentārs būtu tāds ka ne visa patiesība atrodama GOOGLĒ.Tāds traktējums kādu iesaka Aivis ir diezgan iesakņojies dažu apziņā un ir pat izdevīgs mūsu valdības bāleliņiem,jo uz negatīva Ulmaņa tēla viņu zaglīgās darbības izskatās kā varoņdarbi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.