Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+30

 
  • 3

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2522 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jums nav tiesības pieprasīt, lai jūs nefilmētu vai nefotogrāfētu publiskās vietās, taču likums nosaka, ka veicot filmēšanu vai fotogrāfēšanu publiskās vietās, piemēram, izvietojot novērošanas kameras, ir jābūt uzrakstam, ka konkrētā vietā notiek video novērošana, līdzīgi kā ceļa zīmes uz ielām, ka LR uz ceļiem darbojas ātruma kameras. Veikalu nevar uzskatīt par publisku vietu, jo tas ir pesonīgais īpašums, tas gan nenozīmē, ka veikala īpašnieks nedrīkstētu veikt video novērošanu, taču arī par to ir jābūt atsevišķam uzrakstam, bet tā kā tas ir privāts īpašums, tad tā īpašnieks drīkst aizliegt veikala apmeklētājiem fotogrāfēt vai izdarīt video ierakstus sava īpašuma robežās. Sabiedriskās vietās jebkurai personai ir tiesības fotogrāfēt, filmēt savām vajadzībām, bet tiklīdz tas saskaras ar priv'āto īpašumu, kas kādam pieder, vai kādas personas organizētu pasākumu, iepriekš informējot, pasākuma organizētājs vai īpašnieks drīkst aizliegt fotogrāfēt vai filmēt pasākuma norisi vai savu īpašumu

pirms 12 gadiem  

DamagE, pirms 12 gadiem :

Pilnīgi piekrītu! Savukārt interesanti kā ir, ja esi patentējis pašzīmētu zīmējumu [kautvai pilnīgi bezjēdzīgu elektronikas shēmu] ar aizliegumu to pārfotogrāfēt un maksa bildei par pārfotogrāfēšanu ir 1 miljons, uzlīmē šo bildi blakus numuram un kā tiec nobildēts ar fotoradatu tā pieprasi atlīdzību !

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Nepiekrītu gan. Fotografēt sabiedriskās vietās drīkst,ja tas nav privātīpašums. Tā ka ja es kādu ieraugu pliku skrienam pa ielu vai arī ieraugu zīmējumu, es to drīkstu fotografēt. Jautājums ir par zīmējuma kopijas tiražēšanu vai publisku izrādīšanu, tur jau sāk darboties autortiesības vai arī personas aizskārums,ja iet runa par plikā bildes publicēšanu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ierodoties publiskā vietā Tev jārēķinās, ka varēsi tikt nobildēts. ja Tev tas nepatīk - neej publiskās vietās un uzturies tikai savā privātīpašumā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kalashnikov

+1440

 
Ja attiecīgās bildes vai filma tiek izmantota publiskai izrādīšanai, kurā atrodies un Tev tas nepatīk, vari tiesāties. Jo tiek pārkāpts cilvēka privātums.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.