Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1822 skatījumi

Vai man, kā patērētājam, nav tiesības iegādāties preci zem 1 lata, norēķinoties ar karti, ja veikals ir uzstādījis tādus noteikumus?

Politika un valdība » Likums

Vai veikalam ir tiesības man, kā patērētājam, nepārdot preci, ja es vēlos norēķināties ar karti, bet summa nesasniedz 1ls, ja veikalam ir uzstādīti šādi noteikumi? Vai ir kāds likums par šādu rīcību no veikala puses?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Oto

+10200

 
Latvijā likumīgs maksāšanas līdzeklis ir lati nevis kartes un globusi. Elektroniski norēķini ir papildpakalpojums. Diemžēl par šo pakalpojumu(termināļā uzturēšana un maksa par tranzakciju) pārdevējam ir fiksēta maksa un tiešām maksājot zem lata sanāk pārdot preci ar zaudējumiem. Vari jau sūdzētties Firstdata par to, ka viņu klients neļauj norēķināties ar karti, jo līgumā starp abiem ir punkts, ka nedrīkst atteikt maksāt ar karti, lai gan paši nekādas atlaides maziem pirkumiem nedod. Tomēr saproti arī mazos pārdevējus kam tas nav izdevīgi. Atriebies izņem bankomāt'a un maksā skaidrā ar 500Ls banknoti, tad gan pēc likuma atteikt nedrīkst :D

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Izklausās loģiski un arī ticami. Nauda ir un paliek fiziskā nauda. Pārējais ir ērtības. Es tikai gribu redzēt kā tev bankomāts dos 500 Ls banknoti. Cik tad jāņem ārā un vai vienā piegājienā tik daudz atļauj ņemt.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Pilnīga taisnība. Mazajos veikaliņos aizej no rīta ar 50 vai 100 un nevarēs izdot :) Bet nu vai vajag mazos čakarēt, tā jau viņiem grūti ar lielajām ķēdēm konkurēt un tie tomēr vairumā gadījumu pieder savējiem ne norvēģiem vai leišiem.

Egīls Kalniņš, pirms 12 gadiem :

Paldies par atbildi! Vienkārši ir gadījies, ka ir jāsteidzas un nav skaidras naudas, bet ir vajadzība pēc konkrētās preces, tāpēc arī tāds jautājums, vai viņi man var aizliegt iegādāties to, ko vēlos! Cik saprotu, nākamreiz, kad būs šāda situācija, varēšu izteikt pretenzijas!

Oto , pirms 12 gadiem :

Vari padraudēt ka nosūdzēsi karšu termināļa operatora, to var redzēt čekā kura banka šos apkalpo. Bet nu ja jau ta jāsteidzās nu paņem preces dārgāk par latu. Jo ja komisija veikalam par darījumu ir 10sant, bet tu pērc košlenes par 10sant tad tiešām tikpat labi veikals varētu tev uzdāvināt tās košlenes, nečakarē mazos pārdevejus. Rimi un citi lielveikali var atļauties nosponsorēt mazos maksājumus uz lielo rēķina. Tas par 500Ls banknoti bija joks, ja jau nav 1Ls kabatā tad diez vai sakasīs 500Ls.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Parādiet man kaut vienu kožļeni, kas maksā 0.10 santīmu, tādu cenu vienkārši Latvijā sen vairs nav.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Līdz šim bija tādas tiesības un pakalpojuma sniedzējiem nebija tiesību atteikt pieņemt Visa un Mastercard kredītkartes, neatkarīgi no pirkuma summas, to noteica līgums, uz kura pamata VISA un Mastercard zīmoli piešķīra savu karšu izsniegšanas tiesības bankām un bankas tālāk, piešķirot terminālis maksājumu karšu pieņemšanai, noslēdza līgumus ar veikaliem un citiem pakalpojumu sniedzējiem, iekļaujot šos pašus noteikumus. Atteikšanās pieņemt šīs divas kredīt vai debetkartes ir bankas un veikala līguma pārkāpums, kas sūdzības gadījumā, dod bankai tiesības līgumu pārtraukt un neatļaut veikalam pieņemt maksājumu kartes. Taču nesen ASV šis jautājums tika skatīts un tika atzīts, ka veikaliem ir tiesības piemērot papildus samaksu par karšu izmantošanu pirkumiem, jo tas esot konkurences pārkāpums un negodīga komercprakse un vēl nezin kas un rezultātā, šī patērētājiem labā lieta tiek sačakarēta un kā jau parasti, visam, kam pieskaras valsts, tas arī tiek sačakarēts....

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Kas ir patērētājiem labā lieta? Pieprasīt papildpakalpojumu, kur izmaksas rada zaudējumus pārdevējam? Godīgi būtu pirkumiem zem 1Ls pateikt, ka tranzakcijas izmaksas sedz pircējs, tas būtu korektāk.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Korektāk no pārdevēja un uzņēmēja viedokļa noteikti, bet ne no patērētāja. Es jau vienmēr nepērku preci par 0.20 santīmiem, no tā paša pārdevēja, citreiz pērku par 50 latiem un maksāju ar karti, rezultātā viss kompensējas, bezksiadro maksājumu pieņemšana pārdevējiem ir ļoti izdevīga, tā ne tikai samazina izdevumus un padara grāmatvedību daudz vienkāršāku, bet arī palielina ienākumus, nez kādēļ par reklāmu visi ir gatavi maksāt, bet dažus santīmus par pakalpojumu nē.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nevajag aizmirst to, ka valstij ir jārūpējas un jāaizstāv patērētāju intereses nevis uzņēmēju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
ja veikalā esi vienīgais pircējs,daries kā gribi,bet vajag būt pieklājīgam pret citiem cilvēkiem un par cigaretēm,košlenēm,limonādi norēķināties ar skaidru naudu,nevis paņemt limonādes pudelīti un aizkavēt rindu,likt citiem gaidīt kamēr tu norēķinies ar karti

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

ar karti norēķināties ir pat ātrāk nekā skaitīt un pārskaitīt santīmus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Latvijā pāris gadus atpakaļ tik ļoti cilvēkus aicināja glabāt naudu kontos un izmantot kredītkartes, ar tām norēķināties. Principā,ja veikals piedāvā norēķināties ar kartēm, tad, manuprāt , viņiem tās būtu jāpieņem neatkarīgi no summas,par kuru iepērcies.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Nesaprotu cilvēkus,kas gatavi kasīties pars sīkumiem!!! Ir taču gadījumi,kad veikals vispār nepieņem kartes vai kaut kas ar aparatūru nogājis greizi un īslaicīgi tās nepieņem. Tāpēc cilvēkam tomēr vajadzētu turēt kaut nedaudz skaidras naudas.
Man ir tāda kolēģe,kas vienmēr aizņēmās santīmus vai dažus ls,kad pēkšņi ievajadzējās. Beidzot mums apnika un atteicāmies aizdot. Pašai arī apnika speciāli skraidīt uz bankomātu, un nu sākusi turēt nedaudz skaidras naudas.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.