Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1170 skatījumi

man ir 2 protokoli pa alkahola lietoshanu sabiedriskaa vietaa.otrais bija nesen un vel tiks izskatiits.tas man loti trauces iestaties darba?

Politika un valdība » Likums

man ir 2 protokoli pa alkahola lietoshanu sabiedriskaa vietaa.otrais bija nesen un vel tiks izskatiits.tas man loti trauces iestaties darba?

un vai kadam ir bijusi 2 tadi protokoli Rigaa?! un cik lielu naudas sodu uzlika?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Darbā tiksi, tikai cik ilgi noturēsies.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Oto

+10200

 
Tas jau ir administratīvais pārkāpums nevis kriminālais. Administratīvie pēc gada dzēšas un paliek tikai kā vēsture un pieejama policijai/tiesām. Darbavietas tādiem sīkumiem uzmanību nepievērsīs un pat ja prasa izziņu tad tikai par aktuālo.
Nākošreiz dzer ieliekot tūtiņā vai iejauc coca cola pudelē kokteili. Bet vispār sabiedriskā vietā dzer tikai urļiki un huligāni pret ko tas likums arī vērsts. Formāli, ja nevienu netraucējot un neafišējot policijai nebūtu jāiztiek, bet pie mums to likumu interpretē pārāk plaši.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Ja neprasa, navajag ar tiem pārkāpumu protokoliem uzbāzties darba devējam. (Bet darba devējs var izrādīties kāds no mums...)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Šiem protokoliem ar darbu nav nekāda sakara, to informācijai var piekļūt tikai cieši ar policiju saistīti cilvēki... Un darba grāmatiņas vairs nav un neviens neuzinās ar kādu pantu tu atlaista izņemot vsaa/nva kuras nodrošina un piešķir pabalstus...

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

pirmajā reizē brīdinājums, otrajā ja slikti uzvedies sodīs ar 25ls , bet rešajā reizē policija visticamāk uzliks maksimālo sodu un tas ir - 50Ls.

Niks, pirms 12 gadiem :

Tik vienkārši tas gan nav - izziņu no sodu reģistra var pieprasīt.

Niks, pirms 12 gadiem :

Piemēram:
Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka, pieņemot darbā bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citu tādu iestāžu vadītājus un darbiniekus, kurās uzturas bērni, pieprasāma informācija par viņu iepriekšējo darbību, kompetenci un pieredzi. Darba devējam ir obligāts pienākums pieprasīt no Sodu reģistra izziņu par šo personu sodāmību.

Niks, pirms 12 gadiem :

Un sodāmības faktu var konstatēt ne "tikai cieši ar policiju saistīti cilvēki":
http://www.pietiek.com/raksti/valsts_iestazu_gausuma_del_iedzivotajiem_lieki_jaterejas
Tomēr likums par Sodu reģistru atļauj iestādei arī bez konkrētā cilvēka piekrišanas iegūt ziņas. Likumā teikts, ka tiesības saņemt ziņas no Sodu reģistra aktuālās datu bāzes ir darba devējiem — lai pārbaudītu fiziskās personas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem, pieņemot to darbā vai dienestā.

Andris, pirms 12 gadiem :

Paldies Nīk, ka atgādināji, es jau sen ar apsardzes darbiem neesmu saistīts, kur tiešām pirmais darbs bija pārbaudīt sodāmību un...skatijās konkrēti, kas par noziegumu. Bet adminstratīvie sodi dzēšas pēc 2 gadiem no municipālās policijas datu bāzēm.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Ja arī traucēs, tad, visticamāk, nevis pats fakts, bet tieši šis jautājums.
Arī darba devēji bieži ne tikai māk izmantot Internetu, bet to arī dara.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.