Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Liene

+10

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 899 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tiesu izpildītājs, izpildot tiesas lēmumu par parāda piedziņu, drīkst rīkoties tikai likumā noteikto darbību ietvaros. Pamatojoties uz CPL 599.panta 3.daļu, tiesu izpildītājs ir tiesīgs dot rīkojumu gan darba devējam par piedziņas vēršanu noteiktā apmērā, gan bankai, kas tai jāizpilda nekavējoties - veikt parādnieka konta apķīlāšanu. Pretējā gadījumā parāda piedziņas samērīga izpilde vispār nav iespējama.
Par to, ka CPL 594.panta jaunā kārtība paredz saglabāt personai ienākumus minimālās algas apmērā un 63,04 eiro par katru apgādājamo nepilngadīgo bērnu, ir jābūt informētām visām piedziņas procesā iesaistītajām pusēm, tostarp darba devējam, VSAA, bankām.

Ja komunikācija starp parādnieku un tiesu izpildītāju ir normāla un vispār pastāv, tad jebkura neskaidrība ir atrisināma pārrunu ceļā. Tas nozīmē, ka parādnieka gan tiesības, gan pienākums ir uzturēt saziņu ar tiesu izpildītāju.

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Pie tā visa vēl var piebilst to,ka bankas neidentificē ienākošos maksājumus kontos.Ja tiesu izpidītājs vērsīs piedziņu pret jums nobloķējot kontu un iesniegs bankai rīkojumu līdzekļus pārskaitīt jūsu parādsaistību dzēšanai, banka šo piedziņu vērsīs pret visu kontā esošo summu, un naudas identificēšana jums ir jāveic pašai, respektīvi, jāierodas pie tiesu izpildītāja, jāinformē, ka konkrēta summa ir pensija bērnam par apgādnieka zaudējumu, jākoordinē savas darbības ar banku & jāizrāda iniciatīva.

Liene, pirms 9 gadiem :

Lieta tada ka es viniem piedavaju ka maksasu 20 euro menesi vini atteicas teica minimalais ko es varu maksat ir 50 menesi ..
vinus tas neapmierinaja ,
izskaidroju viniem savu situaciju bet bezjedzigi

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.