Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1020 skatījumi

Par tiesu

Politika un valdība » Likums

Cik dienas pirms tiesas man ir jāsaņem uzaicinājums uz tiesu?Un ja es nevaru ierasties tad cik dienas pirms tiesas man ir par to jābrīdina?Vai varbūt arī tā ka uzaicinājums uz tiesu neizsniedz vai vienkārši nav tāda uzaicinājuma?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Nepiekrītu.jo zinu gadījumus,kad ''pavēste'' ( nav latviešu valodā lietojams vārds ) nemaz netiek izsūtīta no Tiesas,bet ir atzīme,ka ''saņēmējs'' ir PAT PARAKSTĪJIES par tās saņemšanu. LV Pasts un tā darbinieki laikam,sadarbībā ar dažādām ''firmiņām'',ir ieinteresēti šo informāciju ''pārķert'' un ''piedāvāt juridiskus pakalpojumus''

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Likumos un MK noteikumos nav tiesiskā regulējuma attiecībā uz termiņiem, parasti tiesas pavēstes ir jānogādā vai jāizsludina Latvijas Vēstnesī, ja personas dzīvesvieta nav zināma, vismaz 14 dienas pirms tiesas sēdes. Atbildi par neierašanās iemesliem varat iesniegt jebkurā laikā līdz tiesas sēdei, ja pavēstē nav norādīts citādi, tāpat arī par neierašanās iemeslu nākamajā sēdē var informēt jūsu advokāts, iesniedzot tiesā pieprasījumu sēdi pārcelt uz citu datumu un/ vai neierašanās attaisnojuma dokumentu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Uz kuru tiesu: šķīrējtiesu, tiesu, kur civiltiesisks strīds vai kur sauc pie kriminālatbildības. "Šķirba" ir tikpat liela kā padēklī. Krimināli sodāmo ignorēsi, savāks ar rokudzelžiem no darbagalda. Attaisnoties varēsi pati sev.

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Vajag skaidrāk izteikties jautājumā! Vispārīgas frāzes pie laba gala nenovedīs!

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Uzrādot pavēsti, darba devējam obligāti jādod BRĪVDIENA, NEATKARĪGI NO STATUSA tiesā, un tas ne viņam, ne darba kolēģēm nav jāzina

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

..kādā statusā esi utt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Papildinājums manai atbildei:
Ja ir civiltiesisks strīds, un neesi 14 dienu laikā sniedzis atbildi uz tiesas izsniegto aizpildāmo anketu, izskatīs bez Tevis, draudzenīt, un vainīga būsi pati, sevišķi, ja ir bijuši pirmstiesas "piedzinēju" brīdinājumi, kuri ignorēti. Uzaicinājums uz tiesu ir tikai!! ierakstītā vēstulē. Ja neesi mājās un pasta pavēstes par ierakstītām vēstulēm izmet "musoros", bez tam zinot, "ko ēdusi"... Vēl ir "Latvijas Vēstnesis", kur visi civillietu uzaicinājumi tiek atspoguļoti. Neviens normāls advokāts nespēs glāb, ja par vēlu pieķersies.
Ja raksti "draudziņa" vārdā, kam "zviedru aizkari" spīd jau kuro reizi, tad apdomā labi, ko nes... Paņems par līdzzinātāju mazākais!

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

par civiltiesisko regulējumu stāsts no paša pieredzes

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.