Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2413 skatījumi

kā pareizi rakstīt atlūgumu?

Politika un valdība » Likums

kā pareizi rakstīt atlūgumu, ja pēkšņi darba devējs liek veikt darbu, kur es neesmu izgājusi apmācības, nav arī nekada sertifāka vai atļaujas veikt tādu darbu, darbs saistīts ar elektrību. Esmu nostrādājusi uzņēmumā vairāk kā piecus gadus. Vēlētos saņemt arī kompensāciju pēc DL 112. panta. tāpēc negribētos pazaudēt arī kompensāciju, bet baidos strādāt, jo nevēlos satraumēties.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nedomāju, ka jums ir kādas cerības uz kompensāciju, ja jūs atsakāties no darba izpildes, konfliktējat ar darba devēju un rakstāt atlūgumu par aiziešanu no darba pēc savas iniciatīvas. Ja jūsu darba aprakstā nav paredzēti jaunie pienākumi, tad jūs no to izpildes varat atteikties. Aizejot no darba jūs nepanāksiet pilnīgi neko. Tā ka tas, kādā formā un ar kādu pamatojumu rakstīsiet atlūgumu ir mazsvarīgi. Ja vēlaties kaut kādu kompensāciju saņemt, cīnieties par savām tiesībām, nerakstiet nekādu atlūgumu un paziņojiet darba devējam, ka nekādus citus pienākumus, ārpus savas kvalifikācijas veikt negrasāties un atlaišanas gadījumā, sūdzēsiet darba devēju tiesā un pieprasīsiet atjaunot darbā un izmaksāt kompensāciju. Tas, ka darba devējs jūs atlaidīs tāpat ir fakts, bet vismaz būs jums kāds pamats, lai vienotos par abpusēji izdevīgu izlīgumu, kompensāciju un jums maksimāli izdevīgu atlaišanas iemeslu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Kāda tad ir tā jūsu profesija/ieņemamais amats, kur papildus vēl ir darbs tieši ar elektrību, bet prasa to darīt bez elektriķa sertifikāta un/vai izglītības?
Nosacīti arī pavārei ir darbs ar elektrību, kad ieslēdz elektrisko gaļasmašīnu vai blenderi...

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Atlūgumu raksti brīvā formā:
A/S//SIA XXX direktoram
tādam un tādam
(jūsu ieņemamais amats)
tādas un tādas
ATLŪGUMS.
Lūdzu Jūs pārtraukt ar mani darba attiecības pēc manas personīgas vēlēšanās.

Paraksts.

P.S. Aiziešanas iemesli nav jāpaskaidro, lai abu starpā spalvas nelidotu. To vajag klusām darīt. Baidos gan, ka jau par vēlu... ja pusvārds jau ir internetā pateikts, tad kolēģiem ir izteikta visa sāpe, tātad kāds nostučīs vadībai

Sintija kantele, pirms 8 gadiem :

darbs ar elektribību bija domāts, kad liek vadus vilkt, kam strāva ir līdz 220V, kaut gan uzsākot darbu, nekas tāds netika prasīta, ne apliecība, ne zināšanas vai to māku, kā tikai pavēle. konsultants.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Ja aizej pati, kompensācija nepienākas. Sāc ar saviem darba pienākumiem. Mēģini vienoties, jo domstarpību gadījumā palikšana tāpat nebūs.

pirms 8 gadiem  

Sintija kantele, pirms 8 gadiem :

bet vaitad nepienākas, ja DL 112. pants 1. punkts, ja tiek apdraudēta darbinieka veselība un netiek ievēroti visi drošības pasākumi?

Juris Maksis, pirms 8 gadiem :

Tev to visu vajadzēs pierādīt. Esi gatava stresam un finansu izdevumiem?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vajadzēja pieņemt to darbu,tad sarunāt randiņu ar darba inspekciju.Viņi atbrauktu,piefiksētu kas un kā,un priekšniekiem tad pēc pilnas programmas,nu kaut kā tā.
Pie tam pašai no darba nu galīgi nav prāta darbs aiziet,jo kompensācija tad izpaliks.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Noteikti raksti, ka aizej pēc "savstarpējas vienošanās, ne pēc pašas vēlēšanās, tad ātrāk saņemsi bezdarbnieka pabalstu.

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Tagad bezdarbnieku pabalstu pēc paša vēlēšanās dodot uzreiz, ne pēc 2 mēn. kā agrāk

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.