Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1433 skatījumi

Kuram ir priekšroka nogriežoties pa labi uz citu ielu? automašīnai vai velosipēdistam

Politika un valdība » Likums

Kuram ir priekšroka velosipēdistam vai automašīnai ? Piemēram, aiz muguras automašīnai gar malu brauc velosipēdists, auto izdomā nogriezties pa labi un velosipēdits iebrauc automašīnā, kurš ir vainīgais?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
CSN 124. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, bet, ja pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas atdala sadalošā josla, – arī apgriežoties braukšanai pretējā virzienā, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un velosipēdu vadītājiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas.

pirms 7 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Atklāti sakot, vienmēr bijusi neskaidra šāda situācija, jo it kā ir viena josla, bet kaut kur gar malu brauc velosipēdists un viņam nav atsevišķas joslas. Visi pie krustojuma samazina ātrumu ,lai nogrieztos , bet velosipēdists pilnā ātrumā brauc taisni...
Tāpat ir ar velosipēdistu celiņiem, kas ierīkoti blakus ietvēm uz Brīvības ielas Juglas virzienā un citur Rīgā - gar ceļa malu aug koki,krūmi un griežoties kādā pagalmā vai stāvvietā pie veikala to "kamikadz"velosipēdistu pamana pēdējā brīdī.

JanKa, pirms 7 gadiem :

Domāšana, pieradums, kultūra, pārākuma sajūta vienam par otru.
https://youtu.be/KnPiP9PkLAs
ne tik esotiska vieta https://youtu.be/kQAvpYNPkD0
Braucot Vācijā, arī pirmajā brīdi kulturšoks, ko tie dulli dara ielas vidū.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tavs instruktors bij vistipiskākais padomju pilsonis/neandertālietis - tas skaidrs, un ko tur...
Bet kam Tev pārņemt šo dzīvnieciskās aprobežotības brutālo uzvedības modeli šodien: - kad mežonīgais sovjetu burlaku laiks jau sen aiz muguras?

pirms 7 gadiem  

Arial bold kursīvā, pirms 7 gadiem :

Atvainojos, - atbilde ir domāta tikai Vilnim Reinholdam!

Arial bold kursīvā, pirms 7 gadiem :

Tas instruktors, redzams, bij no tiem, kuri te samācījuši veselu plejādi ar autošofriem, kuri nu vairs nekad tā arī nespēs mierīgi, ar distanci pabraukt garām velosipēdistam;
- jāgāžas virsū, jāspiež pie malas vai vismaz jācenšas apšļākt no peļķes.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Tu mani nesaprati!Ja tas velobraucējs brauc pa priekšu vai jau ir nostājies krustojumā,neviens viņu nost nebrauks:D Domāts tad,kad tu jau esi nostājies,un lai blakus nevarētu neviens ielīst!!!
Par peļķēm jau cits stāsts.Reizēm spiestā kārtā jāizvēlas viens no diviem:apšļakstīt gājēju,velobraucēju,vai dzīvā satiksmē apskādēt savu un cita auto.
Mans instruktors,pieņemu tāds arī bija,padomju pilsonis-tātad godīgāks salīdzinot ar mūsdienu jefiņiem,kam nekas cits neinteresē kā noplēst naudu.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Tagad neviens instruktors tev neteiks,ka nu jau tu braukt proti,un lieki naudu vairs netērē,tā tev pašam noderēs.Brauksi visas stundas,cik ir paredzēts,neatkarīgi no tā vai esi galīgs iesācējs,vai braukšanas eksperts.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Velo

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dace Rozefelde

+2136

 
tas, kurš brauc pa priekšu

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

a kāda šķirba auto-vai velo:)

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tāpēc,krustojumos kur nav speciālas joslas kas paredz braukt tikai pa labi vai kreisi,ja iespējams jānostājas tā,lai tev blakus nevarētu iespraukties velosipēdists,motocikla vai rollera vadītājs!To vēl tagad atceros,kad man instruktors reiz mācīja.

pirms 7 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ja es tā piespiedīšos pie malas ar busu, tad nespēšu nogriezties neuzbraucot uz apmales vai , lai neuzbrauktu ietvei ,nāktos pārbraukt viduslīniju ielā , kurā iegriežos. Ar citām mašinām tā problēma būtu mazāka. Pie tam arī busam ir aklā zona, kuru var saskatīt tikai mazajā sfēriskajā spogulītī.
Es vienmēr braucu pēc principa - nav svarīgi kam priekšroka, bet galvenais , lai visi sveiki un veseli.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Protams,tas jau jāskatās pēc situācijas.Ar busu tā švakāk,protams,un ar fūri vispār iegriezties lielāko daļu līkumu,ja ievērotu Csn,būtu neiespējami.
Es ar vieglo vienmēr piebraucu tā,lai neviens blakus nevarētu ielīst,un lieka piesardzība atkrīt.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ariel bold kursīvā droši vien škiet ,ka mēs te tādi ielu huligāni un ar citiem nerēķinamies, bet faktiski diendienā braucot pa Rīgas ielām rodas ne viens vien jautājums , neskatoties uz vairāk kā 40 gadu pieredzi pie stūres. Jābaidās jau to velosipēdistu un motobraucēju vietā , jo tiem pašiem brīžiem škiet ,ka Dievs viņiem devis 9 dzīvības ;) un ja tu viņu nejauši aizķersi tad ne jau es cietīšu , bet vainīgs gan varu būt :( Tikko pamanu kādu tādu, tā pabīdod malā ,lai tas ātrāk tiek man garām.

Arial bold kursīvā, pirms 7 gadiem :

Ir jau, Egil, arī tā!
Tā sakot sacīt:
katram kokam divi gali bet visi brāļi tomērt atšķirīgi.
Nebūt neskatu jūs abus par huligāniem, vnk, laikam (acīmredzot), pārpratu Vilni (par ko gribu dot atvainošanos).
Tevi, Egil, jau vispār varētu ņemt par pietātes un iecietības etalonu :)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Ir ir tā Egil:D Šie iedomājušies,ka tā kā kaķim 9 dzīvības:D Saprotams ka pilsētas satiksmē ar velo braukt arī nav nekāda medus maize,gribas jau visur iespraukties un tikt ātrāk,bet par savu drošību vajadzētu padomāt vispirms.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.