Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3735 skatījumi

Vai man ir tiesības veikt audioierakstu sarunai ar policijas operatīvo grupu, kuru esmu izsaucis, lai novērstu apdraudējumu manai dzīvībai?

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Vai eksistē kāds LR normatīvais akts, kurš reglamentē "ierindas pilsoņu"tiesības veikt video un audio ierakstīšanu sarunai, kas notiek starp šo pilsoni un , piemēram, policijas operatīvo brigādi, kuru šis pats pilsonis izsaucis saistībā ar konkrēta apdraudējuma iestāšanos viņa dzīvībai (veselībai, īpašumam...u.t.t.). Ja tāda procedūra likumā nav atrunāta, tad vai man, kā pilsonim, ir tiesības veikt šādu audio/video ierakstu kaut vai izmantojot manā mobilajā telefonā esošās standartfunkcijas? Vai man obligāti jābrīdina policijas pārstāvji, ka es ierakstīšu mūsu sarunas gaitu? Gribētu zināt kādus konkrētus normatīvo aktu numurus u.t.t., kuri vispār kaut ko saka šajā sakarā (t.i., nevis, piemēram, "Likums par operatīvo darbību" un tā kontekstā dotajām tiesībām policijas darbiniekiem veikt šādu ierakstīšanu, bet tieši parasta pilsoņa tiesības veikt ierakstu sarunas laikā ar policijas un citu valsts iestāžu amatpersonām).

Pirms 14 gadiem

Paldies visiem, kuri jau padalījušies ar viņu rīcībā esošo informāciju! Gribētu gan zināt pilnīgi droši šī jautājuma formāli juridisko pusi: vai vispār ir kāds juridisks dokuments, normatīvais akts, kurā būtu kaut kādā veidā runāts par šo lietu? vai arī Eiropas cilvēktiesību kontekstā tās ir tik automātiski pašsaprotamas cilvēktiesības (kā elpošana), ka tur pat nekāda īpaša reglamentēšana nav nepieciešama?

Uldis Kronbergs, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
Cik man tika zināms, Lai Ierakst tiktu pieņemts tiesā kā pierādījums. Skaņas ierakstā ir jābūt dzirdamam kad cilvēks kuru saruna tiek ierakstīta apzinās par šāda ieraksta eksistenci. Ar video kamerām. ir savādāk. Tiešām ir tādas kuras nevar būt par pierādījumu ja kameras kvalitāre nespēj uzņemt pienācīgi labā kvaletātē lai saskatītu cilveka seju no 5 metru attāluma un it īpaši ja ieraksts tiek veikts kadrēti., šādas kameras pārsvarā uzstāda vaikalos. un viņas ir paredzētas lai filmētu darbiniekus, lai nemet muļķi, kā pierādījums tiesā tas ieraksts netiks pieņemts. Tas te Latvijā mūs veikalos muļķo ar mazām kā sērkociņ kastīte kamerām. "Veikalā video noverošana!" (šo info esmu uzzinājis no Apsardzes pakalpojumu uzņēmuma.)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Nekad neesmu dzirdējis, ka beztabu vai tml. pirms ar slēpto kameru vai mikrafooniņiem kādu aizdomās turamo filmētu/noklausītos pabrīdinātu viņu un pajautātu atļauju ierakstīt viņa atdzīšanos kkādos nodarījumos... :D :D :D :D

Filmē un ieraksti ko gribi, ja vien to gatavo materiālu neizmantosi ļaunprātīgos/prettiesiskos nolūkos, jo tad gan varētu būt pamatīgi mēsli... ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Mans subjektīvais viedoklis - pirms ieraksta veikšanas jāpainformē policisti, ka saruna tiks ierakstīta.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Tu vari pa kluso ierakstit ko vien velies! Operativajiem ir ierobezojumi uz privatpersonu noklausisanos, bet privatpersonai ir tiesibas vakt pieradijumus un tie nekadas miskastes netiks izmesti kaa nelikumiga cela ieguti. Latvijas likumdosana to neregule. Kaut liec noverosanas kameras apkart savai majai - tas BUS pieradijums gadijuma, ja kaut kas notiks.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
Cik zinu, ierobežojumi ir tikai uz miniatūro videokameru izmantošanu - to lietošanai nepieciešama licence vai kas tamlīdzīgs. Pat ja tev būs kādi pierādījumi, kas filmēti ar šādu kameru, tie tiks izmesti misenē kā nelikumīgā ceļā iegūti.

pirms 14 gadiem  

Kashins DaWeeD, pirms 14 gadiem :

Nepiekrītu - pierādījums ir un paliek pierādījums neatkarīgi ar kāda izmēra kameru tas ir filmēts... ;) Ieliec atsauci, gribu palasīt, kur tāds dīvains info atrodams... ;)

Aigars Lociks, pirms 14 gadiem :

cik noprotu, miniatūrās kameras ierobežo lūriķu dēļ (iedomājies, ja tādu uzstāda skolas dušās utml) tādēļ, ja tu lieto šādu kameru bez licences, tevi pašu par to var sodīt. nesen tepat kāds vīrietis vērsās ar sazvērestības teoriju, ka šo likumu pieņēma, lai piesegtu policistus, kas bija līdzdalīgi viņa auto nozagšanā. Pie dziesmas viņus neesot ņēmuši neskatoties uz to, ka mašīnā bija uzstādītas miniatūrās kameras. Iemesls - nelikumīgā ceļā iegūts materiāls. Galvot par patiesumu gan neņemos :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.