Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1791 skatījumi

Mainit statusu kriminallieta

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Vai izmekletaji sakot,ka iespejams aizdomas turetajam kriminalprocesa var tikt mainits status uz liecinieku. Vai viniem ir sada privilegija?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Saskaņā ar likumu to var darīt procesa virzītājs: Procesa virzītāji ir: 1) izmeklēšanā — izmeklētājs vai izņēmuma gadījumā prokurors; 2) kriminālvajāšanā — prokurors; 3) sagatavojot lietu iztiesāšanai, kā arī no brīža, kad pasludināts nolēmums, ar kuru pabeigta tiesvedība attiecīgās instances tiesā, līdz lietas nodošanai nākamajai tiesu instancei vai nolēmuma izpildei — tiesnesis, kurš vada iztiesāšanu; 4) iztiesāšanas laikā — tiesas sastāvs; 5) pēc tiesas nolēmuma spēkā stāšanās — tiesnesis.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
privilēģija tā nav, tas ir atkarīgs no liecībām kuras ir sniegtas, ja liecības tiek sagrozītas tā, ka tu vairāk lietā izskaties kā liecinieks nevis apsūdzetais, tad tevi palaiž pa lietu kā liecinieku. bet ja liecības netiek sagrozītas no apsūdzētā statusa uz liecinieka, tad nē !! tā nav uzskatāma par privilēgiju, to vairāk varētu saukt par mentu viltību.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja mainās lietas informācija, jā, var gan. Citādi nevainīgam cilvēkam krimināllieta tiktu piekārta tikai izmeklētāju netalredzības dēļ, vai faktiski vainīgo nevarētu sodīt, jo tas nav bijis aizdomās turamais - sākumā izmeklētājs nepadomāja tik tālu, vai sākumā nebija visi pierādījumi savākti.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
gadās arī, ka statusu maina pretējā virzienā.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.