Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1018 skatījumi

Kāpēc Latvijā ir tik ilgas tiesvedības?

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Tiesneši saņem lielas algas, tātad jābūt daudz tiesnešu un lietas ir jāizskata ātri, bet tā nenotiek.
Kāpēc?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kaspars

+3628

 
Te ir jāskatās, kādas tiesību nozares lieta ir - administratīvā lieta, civillieta vai krimināllieta. Principā, atbilde, kāpēc ir tik gara tiesvedība ir lielais lietu daudzums un cilvēku attieksme.
Ar cilvēku attieksmi es domāju, tos gadījumus, kad liecinieki nenāk liecināt, apsūdzētie neierodas, tas notiek ļoti bieži, tāpēc šīs lietas pārceļas uz priekšu, tajā pašā laikā, tiesā ienāk jaunas lietas.

pirms 10 gadiem  

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Šī iemesla dēļ, Latvijā tiesvedība ir tik gara.

Oto , pirms 10 gadiem :

Tiesvedība ir gara, jo pašiem tiesnešiem tā ir izdevīgi. Ja salīdzina ar citām valstīm, tad mums lietu un tiesnešu ir aptuveni tikpat daudz, bet speciāli tiek lietas novilcinātas, lai gan ir visi līdzekļi. Paskatoties noslodzi varētu labi redzēt, ka tiesas ar saviem tiešajiem pienākumiem īsti nenodarbojas, tikai pārceļ lietas un tā starpā ir daudz brīva laika.

Oto , pirms 10 gadiem :

Bet par cilvēku attieksmi tas jau ir apburtais loks, ja tiesas izskatītu ātri, tad arī nebūtu interese tās mēģināt novilcināt.

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Nu, piemēram, es regulēju apmeklēju tiesu sēdes (studiju ietvaros mums pasniedzēji iesaka iet uz tiesām, lai mācītos) un tur regulāri, pārceļ lietas, jo apsūdzētais vai kāds liecinieks nav ieradies un par to nav informējis tiesu. Tāpat, tu zini pēc kāda principa liek šīs tiesu sēžu pārcelšanas. Tur pa vidu vajag laiku, lai izsūtītu pavēstes, tad pastam vajag laiku, lai izsniegtu šīs pavēstes pastā, un tad ja paiet konkrētās 14 dienas, kuras tur pasts, lai pēc tam sūtītu tās atpakaļ uz tiesu,

Kaspars, pirms 10 gadiem :

kur tiek norādīts, ka pavēstes nav izņemtas (viņas sūta kā ierakstītas vēstules). Tāpat ir jāatceras ka tiesnešiem vajag laiku uzrakstītu motivētu tiesas spriedumu, kāpēc tieši tā tiesa lemj nevis citādi.

A N И A, pirms 10 gadiem :

Ar ierakstīto vēstuļu sūtīšanu man arī bija saskarsme! Ja lieta velkās vairākus gadus un pēc šiem gadiem tiesa izdomā vēlreiz uzaicināt liecinieku, tad pilnīgi iespējams ka cilvēks jau sen ir mainījis adresi. Bet to neviens konkrēti nezin, tāpēc sūta vēlreiz uzaicinājumus, atkal pārceļ sēdes... Manā gadījumā, visas liecības jau bija sniegtas rakstveidā, lieciniekus aicināja tikai tāpēc, lai viņi to pašu atkārtotu mutiski un personīgi. Vai tad nav birokrātija?

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ināra Laizāne

+1797

 
Korupcija- un nevis konkrēti korumpanti, bet princips apgrūtināt un sarežģīt, lai- pa ''draugam'' vai ''pa blatu'' u.c., varētu jūtami paātrināt un vienkāršot.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Birokrātija ar tās sekām. Papīrs papīra galā, kamēr visi iesaistītie slīkst papīru jūrā un sistēma vairs nav praktiski lietojama.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

anonims

+3977

 
Jo vairāk piķosi, jo ātrāk strādās!:D

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.