Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3641 skatījumi

Kad var sākt dot citrusaugļus bēbim?

Grūtniecība un vecāki » Jaundzimušais

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Personīgi es, šo jomu nepārzinu, dotu ne vēlāk kā pēc deviņu mēnešu vecuma. man gan tie citruraugļi liekas tādam mazam bērnam vēl par stipru puncim.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

RiMMa LoBrEkTe

+5532

 
Manai meitai ir 8 mēneši, esam pagaršojuši mandarīnu - tikai vienu šķēlīti, bez ādiņas, kā arī mazliet gripfrūtu. Ja Jūsu bērns jau ēd banānus, ābolus, kivi, hurmu un citus augļus, tad var iedot pagaršot arī citrusaugļus, neko sliktu šajā neredzu. Visam jābūt ar mēru!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
citrusaugus visp. neieteiktu nevienam eesta- mandariiniem deriiguma terminsh triis gadi, tad ved uz Latviju. migloti vairāk kā 50 reizes.

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Ooo, jā, personīgi esmu saindējusies ar mandarīniem. Kopš tā laika uz tiem raugos ar aizdomām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Bēbjiem piemērotāka būtu burkānu vai ābolu sula, ko mājās esam pagatavojuši paši.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
The use of pesticides is widespread in citrus fruits production for pre- and post-harvest protection and many chemical substances may be applied in order to control undesirable moulds or insects. A survey was carried out to evaluate levels of pesticide residues in citrus fruits. Two multiresidue analytical methods were used to screen samples for more than 200 different fungicides, insecticides and acaricides. A total of 240 samples of citrus fruits including lemon, orange, mandarin, grapefruit, lime, pomelo and kumquat were taken in various markets in the Geneva area during the year 2003. Ninety-five percent of the 164 samples issued from classical agriculture contained pesticides and 38 different compounds have been identified. This high percentage of positive samples was mainly due to the presence of two post-harvest fungicides, imazalil and thiabendazole, detected in 70% and 36% of samples respectively. Labu apetīti! , tikai nebrīnieties kāpēc mazajam ir caureja.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Eduards

+6851

 
Lielai daļai zīdaiņu ļoti garšo augļi - saspiests nogatavojies banāns, rīvētas plūmes vai ābolu biezenis. Taču daži augļi, kā arī pārmērīgs sulu daudzums tik maziem bērniem nav ieteicams.

Izvairieties no citrusaugļiem. Tie var izrādīties pārāk skābi jūsu mazuļa vēderam un veicināt izsitumu veidošanos. Citrusaugļi bieži izsauc alerģisku reakciju. Labāk nesteidzieties ar to ieviešanu jūsu mazuļa ēdienkartē līdz viņa otrajai dzimšanas dienai. Daudzi pediatri neiesaka līdz šim laikam dot bērnam arī citrusaugļu sulas. Dažiem ābolu biezeņiem ir pievienots cukurs un garšvielas. Pagaidām tos nedodiet savam mazulim. Ja ļoti vēlaties, dodiet bērnam nedaudz suliņas, bet ne vairāk kā 120 ml dienā. Svaigi augļi ir ļoti veselīgi, taču augļu sulas galvenokārt sastāv no cukura un ūdens un neremdē slāpes tik labi kā mātes piens vai piena maisījums. Izdzēris sulu, bērns var būt tik izslāpis, it kā neko nebūtu dzēris. Dodot mazulim sulu, lietojiet krūzīti, nevis dodiet dzert no pudeles. Mazulis ātri a

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.