Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5035 skatījumi

Man berna mate grib piespiest ar tiesu DNS un maksaat alimentus, bet beernu negrib dot audzinat!

Grūtniecība un vecāki » Jaundzimušais

Bet man tach uz bernu ir tadas pashas tiesibas kaa vinjai vai ne? kads var iedot konkretus linkus uz likumiem par taam tiesibaam? un ari kur es varu sanjemt bezmaksas konsultacijas?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jautājums ir komplicēts un nezinot lietas būtību uz to atbildēt dažos teikumos nav iespējams. DNS tests ir nepieciešams tikai gadījumā, ja tēvs atsakās atzīt bērnu par savu bērnu. Ja tēvs atzīst bērnu un bērnam ir reģistrēti abi vecāki, tad abu vecāku pienākums ir piedalīties bērna audzināšanā un šis pienākums ietver arī finaniālas saistības pret to vecāku, kas bērnu audzina. Nevienam nav tiesību liegt otram vecākam tikties ar bērnu, strīdu gadījumus izskata tiesa un nozīmē īpašas dienas, reizes, stundas, utt, kad bērns var tikties ar otru vecāku. Gadījumā, ja māte ir reģistrējusi bērnu, ierakstot jūs kā tēvu un jums ir šaubas par to, ka bērns tik tiešām ir jūsu bērns, jātaisa ir DNS tests. Ja otrs vecaks tam nepiekrīt, tad ir jagriežas tiesā, taču lētāk noteikti sanāks testu taisīt savstarpēji vienojoties un izdevumus sedzot uz pusēm. Latvijā paternitātes testu veic Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes Ekspertīžu biroja bioloģisko ekspertīžu nodaļā.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

DNS tests 3 cilvēkiem: tēvam, mātei un bērnam maksā apmēram 250,- LVL atkaībā no vietas, kur tas tiek taisīts.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Ja jau bērna māte uzstāj uz testu, tas varētu nozīmēt, ka ir pārliecināta par bērna tēvu? Loģiski? Ja jau šis konflikts parādījies, tātad Lauris neatzīst sevi par bērna tēvu? Loģiski? Un pretendē uz bērna audzināšanu! Ne sava. Paralēli Lauris ir žmogs, kurš nevēlas savam bērnam piespēlēt nedaudz naudiņas līdz pilngadībai.

Lauris Albeks, pirms 14 gadiem :

Ko tu ar savu moraali un eetiku njemies?? Prikols tads ka vinjai ir cits virietis kursh audzina manu bernu un vinja vispar negrib bernu pat ciemos atvest! Tad kada velna pec man jamaksaa kaukadi alimenti, ja nevaru satikt savu bernu? lai tad maksaa vinjsh! Naudu par bernu grib, bet vinju dot negrib! Un vel uzdroshinaas man piespiest taisit DNS lai tiesaa dabutu alimentus, bet teica ka bernu man neredzet! man jau pie kajas tie 50ls vai cik tur menesii, bet paskatisimies ko vinja teiks tiesaa!

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Vest viņai it kā nav pienākums. Bet tikties liegt nedrīkst. Es jau drīzāk esmu to 50Ls pusē un tad varēsi pretendēt uz bērnu. Un pēc gadiem varbūt bērns pārvācās pie tevis un tiek prom no tā midzeņa.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šādā situācijā ieteiktu Laurim satikties ar bērna māti un šo konfliktu noregulēt sarunu ceļā. Pirmkārt, tas būs daudz ātrāk, otrkārt, lētāk un treškārt, ietaupīs laiku un pasaudzēs nervus gan sev, gan arī mātei. Jārīkojas ir gudri un mātei ir jāizskaidro tas, ka neesi pret alimentu maksāšanu sava bērna uzturēšanai, skološanai, utt., taču pretīm vēlies saņemt tiesības brīvi tikties ar bērnu. Alimentu maksāšana ir jāveic tikai ar pārskaitījumu, tādēļ ir jāpalūdz mātei viņas konta nr.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

... kas varētu būt arī iegansts, lai tiktos un par visu vienotos sarunu ceļā. Tāpat arī vari izskaidrot mātei, ka esi konsultējies ar juristu un tev ir visas tiesības tikties ar bērnu jebkurā laikā un piedalīties bērna audzināšanā un gadījumā, ja māte to liegs tad būsi spiests griezties tiesā un pieprasīt sev šīs tiesības piespiedu kārtā. Tā kā Lauris atzīst bērnu kā savējo, tad paternitātes tests nav vajadzīgs un no mātes puses šie draudi drīzāk ir mēģinājums piespiest tēvu maksāt alimentus.

Lauris Albeks, pirms 14 gadiem :

Es maksaaju alimentus saakumaa, bet tad man vairs nebija darbs un nav jau gadu un lidzarto nav ar ko maksaat! kam tad tagad taisniba? un darbu ari nevar dabut!

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Reālā situācija protams ir skarba, taču likumiem nav emociju un likuma priekšā visi ir vienādi. Likums nosaka to, ka abiem vecāki ir finansiāli atbildīgi par bērna audzināšanu. Māte jau nav vainīga pie tā, ka jūs esat zaudējis darbu. Mātes motīvi no tiesiskā viedokļa ir skaidri, ja alimentus nemaksāsiet, tad mate ierosinās prasību tiesā un tiesa piespriedīs noteiktu summu, kura katru mēnesi būs jāmaksā un nemaksāšanas gadījumā, ja kļūstat vai esat bez darba, šo summu maksā valsts ...

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

... un pēc tam to no Jums piedzen. Diemžēl bērnus nevar iekonservēt uz dažiem mēnešiem, kad abiem vecākiem būs darbs un bērnam ir gan jāēd, gan jāģērbjas, gan bērns ir jāskolo. Tā ka mātes rīcība ir tikai loģiska un pašsaprotama. Tomēr tiesā ir svarīgi, lai jūs varētu pierādīt, ka iepriekš esat maksājis alimentus.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Shis nu ir tas gadiijums, kad nevarees taa - beernu nedod, tad nemaksaashu. Ja beerns ir visu laiku audzis pie maates, tu neesi maksaajis alimentus, neesi nekaadi paliidzeejis, iespeejams, ka pat veel probleemas un apgruutinaajumus radiijis ar savu attieksmi, tad tici man - arii ar tiesas leemumu tev beernu neredzeet. Tikai maksaat alimentus. Tiesa vieniigi var noziimeet tikshanos ar beernu briivdienaas vai 1x meenesii, kaa maate veeleesies. Tas jau ir cits staasts.
Tiesaa teiksi - neljauj tikties? Uz to tev pajautaas - vai alimentus esi maksaajis un beernam kaut ko devis? Tas neko nenoziimee, ka sievietei ir cits viirietis, ka beerna teevu tas automaatiski atbriivo no atbildiibas un uzturliidzeklju doshanas. Taa ir privaataa dziive un tam viirietim likuma priekshaa nekas nav beernam jaadod.
Esi vecis un atziisti ar labu, bez DNS testa, ka esi teevs, ja pats to labi zini. Jo tu buusi tas, no kaa atvilks peec tam ~300 latiem par testa veikshanu, jo tu nemaksaaji alimentus un maatei b

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

... bija jaagriezhas tiesaa.
Bezmaksas konsultaacijas shajos jautaajumos gan nav, bet ir leetaak kaa DNS tests - ~30 latiem. Uzzvani Margarita Krallisa - 26179384, juriste gjimenes tiesiibu jautaajumos. Vinja tev visu paskaidros, kad buusi izstaastiijis arii savu pilno versiju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Tēva tiesības uz bērnu ir krietni pakārtotas, viņš nespēj iznēsāt bērnu, nespēj barot ar krūti bērna pirmajos mēnešos. Viņš var būt blakus bērna mātei, pienest viņai ūdeni, gatavot ēst, mazgāt autiņus un mīlēt. Ja viņš to nav veicis un ļāvis mātei vienai tikt galā ar visām grūtībām, tad ierasties pie visa gatava, kad bērns ir sasniedzis zināmu vecumu un pieteikties uz lauriem nav nekādu tiesību.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Tas ir no morāles viedokļa - juridiski var gadīties, ka tās ir vienādas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iveta Balode

+1467

 
Uztaisi gan to DNS - vēl izrādīsies, ka nemaz neesi tēvs :D un ka viņai vajadzīga tikai nauda.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pēc DNS analīzēm,ja Tu tiešām esi tēvs,pieprasi saskarsmes tiesības.Jebkuram no vecākiem ir vienlīdzīgas tiesības uz savu bērnu.Ja to nevar nokārtot sarunājot,tad jāgriežas pie jurista,kurš Tev paskaidros ko un kā darīt.Diezgan gara padarīšana,bet ar labiem rezultātiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vispar mates vieta es nemeaz negribetu baigi spiest uz tiem alimentiem. ja tevam ir mazi oficialie ienakumi, tad vins maksas loti niecigu summu, preti ir jadod berns, kuru tevs vares ietekmet pa savam un vispar rodas problemas ar beerna vazasanu no viena vecaka pie otra uz prieksu un atpakal. vai ta summina ir ta verta? nedomaju. ipasi, ja abiem ir tik naidigas attiecibas sava starpa, ka jatiesajas un tik kategoriskiem jabut.

pie tam, kad berna tevs bus vecs, tad, ja gadijuma vins gribes iet pansionata vai kkada rehabilitacijas centra dzivoties, kura izdevumus vina pensija nespes nosegt(un, ja reiz oficialie ienakumi ir tik nelieli, tad pensija bus par mazu), tad tam bernam bus jamaksa pietrukstosa summa pansionata maksai, to panaks kaut vai tiesas cela. tatad - vai berna mate to velas, ka vinas bernam bus velak iespejams jauztur sis cilveks, kurs tagad vinai maksas tikai paris latus?

vienigais bonusins, iespejams, berns sanems mantojumu pec teva naves, ja vinam bus kads ipasums.

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Nav tik vienkaarshi piespiest beernu maksaat par vecaaku pansionaatu. Taadi gadiijumi ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitaami.
Beerns arii var pateikt - man nav un vai vispaar tas teevs savaa vecumaa kaut ko pieprasiis (likumaa ir robi lieli, jo lieli).
Kamdeelj, tavupraat, ir tik daudz vientuljo pensionaaru un nespeejiigo, kas dziivo bez apkures utt, lai gan beerni dziivi un turiigi? Tas nav tik vienkaarshi. Mees nezinam kaada tai maatei ir finansiaalaa situaacija un vai vinjai tie 50 lati meenesii nav no svara. Un kas to lai zin, kur tas beerns veel buus, kad teevs buus vecs. Shajos laikos pat peec gada nezini, kas notiks, kur nu veel peec 40.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Kurš audzina bērnu spriež tiesa. Bijāt precējušies? Ja tikai sex, kapēc lai viņa dotu bērnu? Tiesības tev bij viņu iznēsāt deviņus mēnešus, skriet uz havaju ik pēc stundas, dalīties zobu emalijā ar bērnu, aknām, nierēm, plaušām. Domā, ka tikai piecpadsmit minūtes kaifa dod tiesības uz bērnu? Paņemsi pie sevis un pofig kas ar bērnu, lai tik nav jāmaksā alimenti? Bērni vēlas mīlestību, siltumu, pajumti. Viņi slimo un niķojas. Tos jāskolo, lai neizaug par deģenerātiem. Jāsāk būtu bez DNS atzīstot, ka bērns bija tavs. Un tev žēl kādu kapeiku savam bērnam un viņa mātei atmest?

pirms 14 gadiem  

Lauris Albeks, pirms 14 gadiem :

Tava atbilde ir pilnigi ne pa temu!

veiksme ir mūsu pusē, pirms 14 gadiem :

ja mate neuzskata, ka tevam ir tiesibas uz bernu, tad kapec, lai vinam butu jamaksa par to bernu.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Tava nostāja šajā jautājumā ir galīgi ne pa tēmu. Nezinu ne tevi, ne tava bērna māti, ne bērnu. Bet, ja bērna māte grib tiesāties - tas vairs nav labi, tas nozīmē, ka esi kaut kur norāvis fufeli un nespēj normāli vienoties. Sex bija? Bērns piedzima? Priecājies! Izdari visu, lai bērns augtu laimīgs arī pēc tam, kad būsi palicis par zemes čupiņu. Un lai satiek tevi ar prieku, nevis ar naidu.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

iesaku pameklet likumi.lv vai ari aizej pie jebkura jurista uz maksas konsultaciju un noskaidro visu tevis interesejoso.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.