Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1343 skatījumi

Palidziet saprast.Vai ta ir taisniba ka par berna piedzimsanu vairak neviens nekam nezini?

Grūtniecība un vecāki » Jaundzimušais

Nebiju saskarusies ar jaundzimuso jautajumiem jau sen.Te man pastasta tadus brinumus ka esmu biski soka.Ludzu palidziet saprast.Ta tad kad bernins piedzimst tagad dzemdibu iestade var ari nekam nezinot ka vins ir piedzimis.Tas iznak ka neviens dakter vai cita iestade pat nezinas ka vins ir piedzimis? Tad iznakot no slimnicas maminai ar bernu ir jaskaidra apkart lai pazinotu un noformetu visu sastiba ar berna piedzimsanu un vel arstu ari ir jaskraida jamekle kurs to berninu uzraudzis.Nu ja to dakteriti peks berna nav atradusi mamina pirms dzemdibam.Tad pec dzemdibam jamekle un vel nevar zinat vai bus dakterim briva vieta lai to bernu panem ja nav dakterim brivas vietas tad maminai ar jaundzimuso ir janesajas pa apkartni kamer kadu dakteri dabus.Un vel agrak zinoja par berna piedzinasanu un naca parbaudit majas ka jaundzimusais jutas no slimnicas atbraucis majas, bet tagad saka ka pat uz majam neviens vairs nenakot.Ceru ka man ir kaut ko samelojusi, bet ja neeeee tad tas ir arprats.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Bērns nerodas vienas dienas laikā. 40 nedēļu laikā var atrast bērnam ārstu. Ejot uz dzemdību namu pieņemšanā pirms dzemdībām prasa kas ir bērna ārsts, lai viņam varētu paziņot, kad bērns piedzimst.
JA tas nebija izdarīts, pa 40 nedēļām bija slinkums atrast, tad protams, ka ārsts neskries pie tādas nevīžas uz mājām. Tādām vispār nevajag dzemdēt

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Nezinu kur tu to izrāvi... Acīmredzot kaut ko pārprati. Pēc piedzimšanas bērna vecākiem bērns ir jāreģistrē dzimtsarakstu nodaļā, lai viņam iedotu vārdu, uzvārdu, personas kodu,tautību... tad ir jādeklarē dzīvesvieta. Bet šīs lietas dzemdību nams izdarīt nevar.

pirms 8 gadiem  

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Pat ģimenes ārsts ierodas pirmajā dienā pēc izrakstīšanas lai apskatītu bērnu. Viņam to paziņo dzemdību nams.

Ingrīda Krūmiņa ( ex Bokša), pirms 8 gadiem :

Nu tā man sastāstīja.20.gadi atpaķal tā nebija nevaidzeja neko meklēt un skraidīt ar jaundzimušo apkārt.Viss bija nokartots un dzemdību nams ziņoja par bērna piedzimšanu atbildīgai rajona poliklīnikai un ārsts veselu mēnesi nāca mājās parbaudīt bērniņu un arī apstaķlus kādos viņš dzīvo.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agris

+44

 
Noteikumi par civilstāvokļa aktu reģistriem

70. Paziņojot par bērna piedzimšanu, dzimtsarakstu nodaļā vai pārstāvniecībā iesniedz ārstniecības iestādes vai ārstniecības personas izdotu medicīnas apliecību, kas apliecina bērna dzimšanas faktu, bērna dzimumu, dzimšanas vietu un laiku, mātes vārdu un uzvārdu (turpmāk – medicīnas apliecība, kas apliecina dzimšanas faktu), vai citu ārstniecības iestādes vai ārstniecības personas izdotu dokumentu, kas apliecina, ka sieviete ir dzemdējusi, un kurā norādītas ziņas par bērna dzimumu un varbūtējo dzimšanas laiku.

Jāreģistrē mēneša laikā pēc piedzimšanas.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.