Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3523 skatījumi

Kāda ir ZEMES MAGNĒTISKĀ LAUKA frekvence, ja tāda ir?

Zinātne » Astronomija un kosmoss

Jānorāda arī avots, kur šī informācija ņemta!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Vilciņš

+906

 
"Zemes sirdspukstu frekvence (Šūmana frekvence) jeb elektromagnētisko vibrāciju (turpmāk tekstā – vibrācijas) biežums palielinās. Ja 1987.gadā, tā bija 7,8 Hz, tad pagājušajā gadā Zemes vibrācijas sasniedza jau 13 Hz un pārejas perioda beigās 2012.gadā tās sasniegs 89 Hz."
http://urantija.lv/lv/publikacijas/22/

pirms 14 gadiem  

Juris Vilciņš, pirms 14 gadiem :

Te būs vēlviens citāts, bet avots nezināms, ko pārkopēju no kādas domgrupas iekš draugiem.lv
------------
"Bieži mēs īsti neko nesaprotam pat no tā, kas notiek tepat uz planētas virsmas. Piemēram, ļoti nedaudzi cilvēki zina, ka planēta vibrē. Jā, tā ir, planēta, kā jau dzīva būtne, vibrē.
Šo vibrāciju ir mērījuši zinātnieki, un tā ir pazīstama kā Šūmaņa vibrācija. Wilfred Otto Schumann ir zinātnieks, kas 1950. gadā ir informējis par saviem mērījumiem un novērojumiem, saskaņā ar kuriem pār planētas virsmu līdz jonosfērai ir novērojamas elektromagnētiskas pulsācijas — aptuveni 40 km augstumā. Šī raksta mērķis nav iedziļināties sīkos tehniskos izskaidrojumos, bet šeit pietiek tikai ar ziņu, ka virsmas vibrācijas frekvence 1952. gadā bija 6,83 Hz (herci) jeb cikli sekundē.
Ir pārsteidzoši, ka šī planētas viļņveidīgā vibrācija, līdzīgi tai, kas sakustina, ievibrē un izraisa skaņu muzikālā diapazonā, atbilst un harmonizē ar cilvēka smadzeņu vibrācijām alfa un teta stāvokļos. Šāda frekvence ir cilvēka smadzenēm dziļas relaksācijas, lūgšanas, meditācijas un dziļa miega stāvokļos.
Bet tāda frekvence bija 1952. gadā, un tā tas turpinājās vairākus gadu desmitus, līdz pēkšņi iepriekšējā desmitgadē parādījās šīs frekvences palielināšanās.
Šodien tā ir jau sasniegusi ap 12 Hz un izskatās, ka paātrinājums turpinās. Ko tas varētu nozīmēt?
Kad cilvēks ir nomodā, mūsu smadzeņu vibrācija atrodas starp 14–30 cikliem sekundē. Neirologi šo stāvokli sauc par beta ritmu. Kad cilvēks ir dziļi atbrīvojies vai ļauj vaļu iztēles plūsmai, smadzenes raida viļņus ar zemāku frekvenci — starp 7,8 un 13 cikliem sekundē. Tādu vibrāciju apzīmē kā alfa ritmu. Atcerēsimies, ka planēta emitē ritmu, līdzīgu dziļam alfa stāvoklim tā zemākajā zonā.
7,8 cikli jeb Hz ir robeža starp mūsu alfa un teta stāvokli. Kad mēs ieejam teta stāvoklī, mēs šķērsojam t.s. “amnēzijas punktu”. To sauc tā, jo aizmigšanas momentu neviens nevar atcerēties.
Kad mēs ieejam dziļā miegā, teta stāvoklī, tad mūsu garam ir visvieglāk atraisīties no miesas un veikt ceļojumus, kas nav saistīti ar laiku un telpu. Tieši šajā stāvoklī mēs sasniedzam intuīcijas līdz pat ģeniālām un visu, ko mēs saucam par pravietiskiem sapņiem.
Bet kas notiek tagad, kad planēta ir palielinājusi savas vibrācijas biežumu? Notiek tas pats, kas mums mostoties, pārejot no teta — dziļa miega stāvokļa uz alfa — nomoda stāvokli un tālāk un beta stāvokli — tātad planēta mostas!
--------------------------------------------
Vācu ārsts Šūmans (Dr W.O. Shumann) 1952. – 1957. gados daudz pētīja zemfrekvences starojumu 5 – 50 Hz, kas ir sevišķi zemo frekvenču diapazonā, kurā izstaro arī mūsu smadzenes. Viņš pieņēma, ka šajā diapazonā ir arī Dabas starojums kā visā dzīvā uzturētājs. Šī doma tika arī dažādu zinātnieku pētījumos pierādīts un izrādījās, ka šajā diapazonā starp Zemi un jonosfēru novēro noteiktus Šūmaņa starojuma maksimumus – kā raksturīgas lielākas intensitātes zonas: 7,8, 14,0, 20,0, 26,0, 33,0, 39,0, un 45,0 Hz. Interesanti, ka pirmie kosmonauti ļoti cieta no šī starojuma trūkuma un lai viņi varētu normāli strādāt, Zemes pavadoņos tika izmantoti speciāli elektromagnētiskie svārstību starotāji.
Šūmaņa starojuma pētījumi nav vienkārši veicami, jo uztvērēju antenas sevišķi zemām frekvencēm ir grandiozas – to izmēri ir no 20 km līdz pat 50 km. Tehnikā šo diapazonu izmanto militāriem sakariem ar zemūdenēm, jo šo starojumu nevar pārtvert kā radioviļņus.
Mūsu skatījumā svarīgi ir uzzināt, ka zinātnieki ir konstatējuši, ka pēdējos gados strauji paaugstinās pirmās Šumana rezonanses maksimums frekvence ( 7,8 Hz) Zemei. Agrākā 7,8 Hz maksimums tagad ir „pārvietojies” uz aptuveni 12 Hz zonu. Tas nozīmē to, ka gribam, vai negribam, bet Zemes – jonosfēras zonā esošā zemas frekvences rezonanses joslas ir pārvietojušās uz augstāku svārstību zonu un tas ietekmē cilvēka fizisko veselību, emocionālo, mentālo un psihiskos līmeņus. Daži biologi domā, ka tas palielina bioloģiskās dzīves intensitāti un parastā 24 stundu diennaktī paveicamo, tagad mūsu smadzenes un arī šūnas spēj to pašu paveikt daudz īsākā laikā – 16 stundās. Attiecīgi var samazināties arī nepieciešamais miegs no 8 st uz 6 st. Ne visi cilvēki šīm lielajām izmaiņām apkārtējā vidē tiek līdzi un rodas ķermeņa parametru novirze no normas, ko parasti dēvē par saslimšanu."

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"Zemes pastāvīgā magnētiskā lauka frekvence ir nulle, tāpēc pastāvīgais magnētiskais lauks inducēto strāvu elektriski vadošā vidē nerada"
http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=69&what=36

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"Lai cilvēks pārietu uz nākošo līmeni cilvēka veidolā, viņam šis vibrāciju līmenis ir jāsasniedz. Ja tas nenotiks, tad cilvēks savā attīstībā var atgriezties vienu evolūcijas pakāpienu atpakaļ – kādu laiku pārdzimt dzīvnieka veidolā. Pašlaik vidējais vibrāciju līmenis uz planētas cilvēkam ir aptuveni 10 Hz un izskatās, ka “daudziem ir vēlme atgriezties.”"
Izskatas, ka tā ir ne tikai vēlme :)

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Viss ir pilnīgi pareizi, bet tikai kāds kaktu pētnieks iedomājies, ka zemes poli mainās vietām un 7,8 reizes sekundē magnētiskais ziemeļpols pārvēršas par dienvidpolu :D un pēc 2 gadiem pat būšot 89Hz. Tad tikai atliks ap ekvatoru novilkt kabeli, kurā inducēsies bezmaksas elektriskā strāva. Brīnums, ka neviens tādu iespēju visā pasaulē vēl nav pamanījis ;)

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tas, ka viens, vēl nekas, bet tas, ka te masveidā ir tāds līmenis, kas atspoguļojas konkrēto atbilžu vērrtējumā jau ir pārāk simptomātiski.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tas ir saistīts ar saules magnētiskajām vētrām kad no saules virsmas tiek izsviestas lādētas daļiņas tad rodas ziemeļblāzma.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.