Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1372 skatījumi

Absolūtais miera stāvoklis

Zinātne » Astronomija un kosmoss

Šis būs kosmoloģijas jautājums...
Ņemot vērā mūsdienu tehnoloģijas, pastāv šādi salīdzinājumi ar virtuālo realitāti un īstenību, kā kustību simulatori automašīnām, lidmašīnām... Neviena virtuālā sistēma nepielīdzināsies īstiem fizikas likumiem kā centrbēdze, paātrinājums, un tml...
Tas pašsaprotams, bet es gribētu uzprasīt universālāku jautājumu - mēs esam dzimuši kustībā, auguši kustībā un dzīvojam kustībā attiecībā pret savas Saules sistēmas centru. Mēs ikdienā traucamies ap ~30000 km/h ātrumu ap savu Sauli. Un kaut vai ir kosmonauti zemes orbītā, viņi tomēr arī atrodas patstāvīgā kustībā kā ap zemi tā arī zemes orbītā ap Sauli.
Rodas jautājums, kas varētu notikt ar cilvēku vai kā viņš justos, ja viņš spētu sasniegt absolūtu miera stāvokli attiecībā pret apkārtējo sistēmu, t.i. nebūt pakļautam zemelodes rotācijai un pat zemes rotācijai ap sauli, var teikt atrasties miera stāvoklī neatkarīgi no mūsu Saules sistēmas kustības? Kāda būtu tā sajūta, ja iedomātā "mašīna" apstātos?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ir pierādīts, ka kustoties ātrāk , steidzīgāks kļūst laiks. To pierāda kosmonautu lidojumi, kuru pulksteņi ( ne parastie) apsteidz zemes laiku. Relatīvs miera stāvoklis var būt tikai pret kādu iedomātu atskaites punktu. Praktiski tāda situācija nepastāv, tāpat kā Visumam nav sākuma vai beigu. Arī gaismas ātrums izrādās nav galējais.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

DamagE

+26662

 
domaju ka nekas nemainītos, jo kā miera stāvokli, tā vienmērīgu paatrinājumu mēs neizjūtam. toties sāktos karš par vietu zemeslodes saulainajā pusē kur iespējams iegūt ražu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Nekas nemainītos. Piem. stāvošā mašīnā mēs jūtamies tāpat kā braucošā (izņemot to, ka kratās pa bedrēm)...

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Lāsēns Indigo

+670

 
ātrākā kustībā esošam ceļotājam laiks ies lēnāk,tuvojoties c,laiks tiecas apstāties...šim procesam ir ekvivalence ar spēcīgu gravitāciju,kas arī apstādina laiku,jeb noliec dotā objekta nākotnes gaismas konusu...

pirms 11 gadiem  

GatiS KārkliņŠ, pirms 11 gadiem :

Nu tu pārbliezi tēmas jēgu! =)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.