Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1871 skatījumi

Kad cilvēki atklās un ierobežos gēnu/gēnus, ka veicina novecošanos?

Zinātne » Bioloģija

Cik vēl gadus zinātniskais process varētu ilgt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ceru, ka nekad, jo tad planēta vienā rāvienā tiks vājprātā pārapdzīvota....

pirms 14 gadiem  

Rolands Timma, pirms 11 gadiem :

Pirmkārt jābēidz negausīgi vairoties (pārmetums aziātiem un islamistiem);
otrkārt cilvēcec nākotne saistīta ar kosmosa apgūšanu un to pārapdzīvot - nevar!!!

Rolands Timma, pirms 11 gadiem :

Treškārt - pazudīs nepieciešamība pēc jauna darbaspēka pieplūduma no 3ās pasaules valstīm (jo cilvēki turpinās dzīvot un strādāt);
neies zudumā ieguldījumi izglītībā un iegūtā pieredze (tātad saglabāsies vērtīgi darbinieki);
kļūs noturīgākas pārmantojamās kultūras vērtības (te es domāju par Latvietību) jo saglabāsies pāaudžu pieredze un tradīcijas (katrs aizgājis dižgars vai draudzīgas un inteliģentas ģimenes māmiņa ir nenovērtējams zaudējums visai tautai).

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

var atbildēt. tad kad tas būs tad tu vairs nebūsi, tikai tavi mazbērni vai bērni krietnā vecumā.

pirms 14 gadiem  

Ringolds Rudzītis, pirms 14 gadiem :

apmēram ap 2100. gadu.

Budweiser, pirms 14 gadiem :

no kurienes tāds info un kā ,vispār,to iespējams paredzēt?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Unknown™

+5089

 
Šaubos vai kāds var atbildēt uz šo jautājumu....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nākotne jau klāt. Lūk pēdējais ģenētikas atklājums:
http://www.mygenome.ru/news/821/

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man ienaaca praataa doma... ja man paliktu teiksim 80 gadu un man nomainiitu sirdi, plaushas, aknas un veel viss kautko... cik ilgi tas taa vareetu turpinaaites? es domaaju ka ja jau pat aadu teoreetiski var pilniibaa nomainiit... nu nez. es domaaju ka kaut kur jau veic shaadus ekspermentus un vienaa filmaa redzeeju taadu ainu-dziivs liikkis ar maaksliigi radiitu alsinsvadu sisteemu :D

pirms 13 gadiem  

Rolands Timma, pirms 11 gadiem :

Tas ir klasisks ceļš uz nemirstību caur kiborgizāciju (tāds, kādu viņu redz domātāji). Otrs ši paša ceļa variants iet caur prasmi nokopēt apziņu un tad to ievietot neorganiskas izcelsmes pleijerī. Apziņas kopēšana pasargās šī paša cilvēka apziņu viņa nāves gadījumā, jeb arī radīsies iespēja (apziņas degradēšanas gadījumā no traumas, slimības, vecuma...) restaurēt tās pilnvērtīgāko stāvokli balstoties uz saglabāto bekapu krājumiem. Šādu cilvēka nemirstības veidu virza TransHumānisma kustība.

Rolands Timma, pirms 11 gadiem :

Jāteic ka TransHumānistu roboti ar cilvēka apziņu ir labākais variants cilvēces iziešanai kosmiskajā telpā, jo robotiem nevajag ēst vai elpot, apziņu var jebkurā brīdī ielādēt jeb kuras specializācijas agregātā no lieldatora (un pēc tam iegūto pieredzi atkal atgriezt atpakaļ), kurā pastāv virtuālā dzīves telpa (modelētā pasaule) un sabiedrība. Lūk jums ekipāža un komanda, kura spēs visu (jo nebūdama organiska), saglabās sen izbijušu cilvēku apziņas, turpinās savu attīstību un pilnveidošanos...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene Muste

+331

 
Mehānismi, kas regulē novecošanos jau ir vairāk vai mazāk zināmi.
Jebkurā gadījumā ir vairāki ceļi uz nemirstību, piemēram, transhumānisms.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Varbūt tad kad zinātnieki atklās veidu kā cilvēkam sadzīvot kopā ar vēžu (ļaundabīgo audzēju) šūnām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Novecošana ir dabīga organisma reakcija un pašreizējais vidējais cilvēka dzīves ilgums attīstītākajās valstīs ir virs 85 gadiem, kas ir aptuveni 60% no maksimāli iespējamā. Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem cilvēks ir ieprogrammēts dzīvot līdz ne vairāk kā 150 gadiem. Jau šobrīd atsevišķi orgāni, pagaidām gan tikai transplantu veidā dzīvo otro dzīvi krietni virs 120 gadiem. Ja mēs salīdzinām dzīves ilgumu viduslaikos, kad 40 gadi bija normāls dzīves ilgums, progress ir ievērojams un tas aizvien turpinās pieaugt, taču ne ar milzīgu lēcienu un bez iejaukšanās mūsu gēnos. :-)

pirms 14 gadiem  

Rolands Timma, pirms 11 gadiem :

Neraugoties uz to ka mūsu ģeni ir dabīgi visai aizsargāti, tomēr iejaukšānās viņos notiek pastāvīgi, gan ar vīrusu palīdzību, gan arī mutāciju veidā. Diemžēl lielākā daļa šo izmaiņu nav vērsta uz cilvēka attīstību, bet gan - iznīcību un degradāciju. Varbūt uzskatīsim šo par dabisku procesu un (neliekot lietā savu prātu) noskatīsimies kā viss aiziet pa pieskari???

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Iejaukšanās gēnos vēl ilgi nebūs nepieciešama, jo cilvēki savu potenciālu vēl joprojām nav izsmēluši, apstāties noteikti nevajag, medicīna ar katru gadu attīstās, un attīstītajās valstīs cilvēki dzīvo aizvien ilgāk, kur ir pieejama laba medicīniskā aprūpe. Ja mēs palūkojamies divsimts gadus atpakaļ, cilvēki dzīvoja tikai līdz 30-40 gadiem, tagad attīstītajās valstīs normāls mūžs ir virs 85 gadiem, tātad cilvēki jau dzīvo 2 reizes ilgāk, pēc 50 gadiem, 100 gadi būs normāls mūžs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.