Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3966 skatījumi

Alternatīva ģipsim

Zinātne » Ķīmija

No kāda materiāla vislabāk izveidot atlējumus, teiksim rokas kopija. Vai ir kaut kāda alternatīva ģipsim? Un arī tāda, lai ķīmiskais sastāvs netraumētu ādu! Kur nopirkt, kā saucas?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māls bet ar to būs jāmāk strādāt. Ģipsis ir ļoti labs un ir pieejami ļoti daudz to veidu;
1) celtniecības - pelēks, rupjš un lēts - ja rokās paņemot jūt kaut vienu smilšu graudiņu, tad var to mazliet atsvaidzināt - kādu pus stundu pakarsējt (+160) cepeškrāsnī.
2) elektromontieru - balts, ātri kalst un lēts - ir aizdomas ka liek klāt sāli lai tik ātri saķertu (sacietētu). Jebkuram ģipsim (pat cementam) pieliekot sāli (NaCl) palielinās cietēšanas ātrums - līdz pat 20 reizes.
3) ārstniecības - no kā gatavo ģipšus lūzumiem - tik viegli dabūt nebūs, mēreni dārgs
4) zobārsta - ļoti balts, smalks, bet nepārāk ciets, bet cietās par augšminētiem. Var nopirkt - cena neiepriecinās.
5) rozā - gaiši rozā, ļoti smalks un ciets - mīkstāks par marmoru. 20Kg maiss maksā kādus 25Ls (2000 gads). Ļoti plaši izmanto restaurācijā un pretformu veidošanā.
6) titāna baltais - ļoti balts, ļoti smalks un cietāks par marmoru. Būs vajadzīgi ļoti labi marmora instrumenti pēcapstrādei. Maisa cena ir pasakaina.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

"Roku - plaukstu" esmu pats veidojis jau sen! Ar vazelīnu vai taukiem to kārtīgi iesmērē, arī visus mazos matiņus, bet vienalga būs sāpīgi. No rozā gipša uztaisām škidra krējuma masu, un 20 minūšu laikā uz rokas-plaukstas veidojam elegantu ģipša cimdu. Pēc 10 minūtēm to salaužam kā olu čaumalu (no 3 ... 6mm), noklājam ar parafīna un vēl kautkā (neatceros) šķīdumu (ietauko - ieķspusi), tad čaumalu salīmē - PVA vai kaut kas līdzīgs. Un kad viss salīmēts, apziežam ar lēto ģipsi - nostiprinām, jo ielietais ģipsis izplešas (1%), un tikai tad ņeman un lejam savu eleganto un skaisto roku (lēto ģipsi es neiesaku).
Neiesaku ģipsi maisīt ar elektomaisītājiem, jāirvairās no burbulīšu veidošanos!
Kad formā liesiet ģipsi, ļoti šķidru, vajag ar gumijas āmuriņu padauzīt, lai uzpeld gaisa burbulīši! Meitenes var izmantot vibratoru :)
Bet var taisīt arī divdaļīgo ģipšu pretformu, bet parasti to vieglāk uztaisīt no šīs "elegantās rokas".
Var izmantot mālu un fasēšanas plēvi ... esmu daudz tā izl

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Varētu ieteikt magneziālcementu, kas pagatavojams no magnija hlorīda un magnija oksīda maisījuma, ko sajaucot ar ūdeni, iegūst ātri cietējošu masu. Bet ar to var nenopūlēties, ja veikalos nopērkami jau gatavi maisījumi, kuriem sastāvu virsū neviens gan neraksta..

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas ir atkarīgs no pielietojuma veida. Atlējumus var veikt no dažādiem materiāliem, gan mājas apstākļos, gan rūpnieciski pie lielām temperatūrām. Ģipsis ir diezgan universāls materiāls, bet var veikt atlējumu arī no silikona.

pirms 13 gadiem  

GatiS KārkliņŠ, pirms 13 gadiem :

Kas tas ir par silikonu? Vispār jau vajadzētu cietu atlējumu un lai arī nav trausls.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.