Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 1159 skatījumi

Kas ir sāpe?

Zinātne » Medicīna

Man darbā, no rīta, uz kājas uzkrita smags priekšmets. Tagad vakarā vēl sāp. Uzkrita uz kājas īkšķa. Sīkums, šitā vēl maza trauma, zinu, ka pāries, bet, intereses pēc, radās jautājums, no kā veidojas tās sāpes? It kā zilums nav. Vai ir bojāti muskuļu audi vai kādi nervu gali vēl dod par sevi ziņu? Kāds ir fiziobioloģiskais izskaidrojums paliekošajai sāpei, ja nekādi smagi defekti nav novērojami. Kas izveido sāpju sajūtu pieskaroties? Ja tā padomā, ja teiksim, tai īkšķī ielaistu narkozi, es viņu varētu locīt un mocīt kā veselu pirkstu un nejustu sāpes. Kāpēc ir tā paliekošā sajūta pēc šīs traumas. Kas īsti izraisa sāpes?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viss ir atkarīgs no tā, cik jūs dziļi vēlaties iedziķināties šajā jautājumā. Sāpes ir viena no organisma aizsargreakcijām, kas paziņo mums par to, ka mums draud briesmas un ir ātri jāreaģē, piemēram, atraujot roku no karstas plīts virsmas vai reaģējot uz kādu citu kairinājumu vai norādot to, ka mums ir nepieciešama palīdzība. No medicīniskā viedokļa sāpes tiek klasificētas divās lielās sāpju grupās, kuras katra sadalās divās citās sīkākās grupās. Ja interesē precīzāk, varat palasīt šeit: http://www.neslimo.lv/pme/?name=sapes

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Nav slikti, jā, bet kad viss jau garām, tad tak nav vairs briesmas - drusku pieskaras un tur jau domā, ka briesmas?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Jebkurš audu bojājums rada receptoru kairinājumu, kuru impulsi nonāk starpsmadzenēs, kas izraisa sāpju sajūtu, tā sauktās simptomātiskās sāpes, ādas un audu bojājumu gadījumā, tās ir somatiskās sāpes, sarūkot un sadzīstot traumas vietai, proporcionāli pazūd arī simptomi un sāpes.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Respektīvi sāpes mobilizē organisma aizsargspēkus kairinājuma novēršanai un brūces sadziedēšanai.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.