Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

-57

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1537 skatījumi

kapec vispark jamaina pulksteņa laiks??

Zinātne » Laiks

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Tāpēc, lai vasarā lietderīgāk izmantotu dienas gaišo laiku. Ziemā laiku negroza, tas kāds ir tāds ir, notiek vien pāreja uz/no vasaras laika. Latvijā jau 2000. gadā eksperimenta pēc nepārgaja uz vasaras laiku, teikšu atklāti,tā bija sačakarēta vasara, jo vakaros stundu agrāk tumšs un pēc darba grūti bija pagūt izmantot vakaru atpūtai vai pie mājas darbiem. Kopš tā laika esmu pārliecināts pulksteņlaika grozīšanas piekritējs, negribu piedzīvot to atkal.
Protams ekonomiskie apsvērumi sākotnēji tika izvirzīti, lai ieviestu šo pāreju, bet būtībā tas vairāk ir ērtības labad, lai no rītiem vasarā nebūtu tik agri gaišs. Savukārt ziemā, ja atstātu vasaras laiku, tad tas var palielināt satiksmes negadījumu skaitu, jo no rītiem ilgāk ir tumšs un tas ir laiks, kad vairums dodas savs ikdienas gaitās, vakarā tas vairs nav tik būtiski, jo darba/skolas laika beigas nav vienādas.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tie visi ir mīti.

Oto , pirms 10 gadiem :

tad apgāz un pieradi pretējo.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Dienas gaismas dēļ, turklāt ideja radās Vācijā, 1. pas. kara laikā, kad bija krīze, un elektrības vietā lietoja pārsvarā gāzes, petrolejas un sveču gaismu. Latvija sāka grozīt plkst. reizē ar PSRS - ap 1980.g., bet elektrības lietošanas dēļ efekts nav visai ekonomiski pozitīvs, psiholoģiski un medicīniski tas ir negatīvs. Un pēc pāris nedēļām atkal no rīta būs tumšs, vajadzētu vēl reiz pagriezt. Galvenais pozit. iemesls - lai sinhronizētos ar PSRS (agrāk) un ES (tagad). Esmu plkst. negrozīšanas piekritējs, cik zinu, ES arī ir ceļā uz vasaras laika atcelšanu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kačvai lai smazinātu elektrības patēriņu.

pirms 10 gadiem  

Āris Seisums, pirms 10 gadiem :

Tā tas tika iecerēts smagās rūpniecības valstīs, bet ne visur citur. Agrārās valstīs laika grozīšana rada zaudējumus un to kompensē ar papildus darbalaika grozīšanu, kas traucē ģimenēm. Kopumā jēgas mazāk, kā labuma un pat valsts, kas mums to ieviesa, pati vairs negroza. Elektrību mēs te Latvija nēkā taustāmi ar to neietekmējam.

Oto , pirms 10 gadiem :

Krievijā ir citi apsvērumi, tas nav attiecināms uz mums. Valsts teritorija ir tik milzīga, ka pāreja rada pārak lielus sarežgījumus un pārpratumus. Krievijā palika pie vasaras laika, kas būtībā nozīmē pieskaitīt vienu stundu pie laika joslas. Ziemā tāpat ir tumšs un tā stunda ietekmē tikai atsevišķus rajonus. Tomēr zinot, ka Krievijā vēl joprojām dienas gaitas lukturu izmantošana satiksmē nav obligāta, domāju tas rada daudz riskus ziemā, kad katrs pēc saviem ieskatiem ieslēdz gaismas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.