Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivars

+4247

 
  • 4

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 1243 skatījumi

Kas notiek mūsdienās ar latviešu mentalitāti? Kāpēc tik daudzi pat pajautāt vairs neprot?

Socialās zinātnes » Valodas

Kāpēc tik daudzi savu jautājumu iesāk ar: kāds nezina/nezin? Uz to varu tik atbildēt - jā, nezina! Tik daudzi grib "nolādēt" filmas, programmas utt.. Laikam jau tas ir mūsu izglītības sistēmas sasniegums.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Oto

+10200

 
Atbilde ir vienkārša, kādreiz analfabēti neprata rakstīt. Tagad analfabēts var uz klaviatūras rakstīt un vēl ir pat pieeja internetam, maisam gals vaļā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdis Skudre

+345

 
Tapēc, ka ir 21. gadsimts un ,lai runātu, rakstītu gramatiski pareizi Tev vispirms ir jāsāk cienīt sevi un jāredz pēc kā tu izskaties , kad runā kā 15 gadīgs otrgadnieks. Ja 75% runā un raksta nepareizi,lieto dažnedažādākos slengus, tad tā tiek pieņemta kā norma. Diemžēl..
Izglītības sistēmai mazāk tā ietekme ,kā sabiedrībai un vecākiem..
Tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Slinkums un totāla degradēšanās.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Gribētos cerēt ,ka šie nevērīgie ,nevīžīgie ,galu galā ar necieņu pret latviešu valodu ,kaut ko dara arī kārtīgi ,pamatīgi un līdz galam par 200%,lai nebūtu kādam citam jānāk un jāpabeidz paviršais darbs vai ne līdz galam padarītais...

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tu gan esi optimists :D
Ja pat teikumu nevar uzrakstīt, tad ko var gribēt no tāda cilvēka darba. Tu ņemtu savā firmā strādāt tādu indivīdu, kas nevar pat teikumu iesākt ar lielo burtu un beigās pielikt jautājuma zīmi vai punktu? Par nezin/nezina vispār nav ko fantazēt. Mana latviešu valodas skolotāja nekad neļautu man sekmīgi pabeigt skolu, ja es tik nevīžīgi rakstītu. Tagad laikam citi laiki, vairs nevajag rakstīt mācēt.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Turpināšu saglabāt optimismu,jo esmu arī redzējis kā šādi "slengotāji" vienā brīdī kļust pieauguši un vairs nelepojās ar paviršību ,bet rod pašapziņu veicot darbu nevainojami.Kaut tādi būtu visi ;)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.