Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars Jansons

+3965

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 961 skatījumi

Sods par ātruma pārsniegšanu Baltkrievijā

Ceļošana » Eiropa

Braucot pa Baltkrieviju ar Latvijā reģistrētu transportlīdzekli nejauši sanāca pārsniegt ātrumu un iekļūt fotoradara nagos (braucot pa miglu šķita, ka jau biju izbraucis no kārtējā miesta, bet nekā). 60km/h vietā braucu ar ap 80km/h. Es varu gaidīt soda kvīti savā pastkastē, vai varbūt viņi man piestādīs rēķinu uz robežas, kad nākamreiz braukšu uz turieni? Un vēl - vai tas neietekmēs vīzas iegūšanu?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Baltkrievijā ir tādi apmaksas kontroles punkti priekš ārzemniekiem jeb ПКО, uz pastu neko nesūtīs. Uz šosejām ir kameras, kuras atpazīst reģistrācijas numurus un pārbauda, vai pēdējo 2 mēnešu laikā nav bijuši pārkāpumi.Ja ir, tad sistēma nosūta ziņu mentam, ka tuvojas ārzemnieks-parādnieks. Jūs noņem no trases un lūdz sekot uz ПКО, kur pārbaudīs dokumentus un izrakstīs protokolu. Tur varat norēķināties ar bankas karti vai skaidrā naudā. Ja jums pasaka, ka pārkāpums ir robežās no 20-20 km/h, tad jāmaksā būs 11-33 EUR. Ja nemaksāsiet, atņems tiesības un izsniegs pagaidu tiesības, tātad no valsts neaizbrauksiet nesamaksājis

pirms 7 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Labojums. 20-30 km/h. Protams, varat nākamreiz braukt ar citu mašīnu. Bet ko darīt, ja gadījumā robežkontrolē tiek fiksēta mašīna kopā ar datiem tās vadītāju?

Kaspars Jansons, pirms 7 gadiem :

Tad nākamreiz, kad būšu Baltkrievijā, man vienkārši gaidīt, kad menti mani apturēs un piestādīs rēķinu? Vai labāk pašam uzreiz meklēt to apmaksas kontroles punktu un samaksāt, negaidot, kad uzraušanos uz mentiem?

Kaspars Jansons, pirms 7 gadiem :

Un vēl viens papildjautājums - tajā pašā nelaimīgajā reizē savajadzējās aizbraukt uz Minsku. Tā kā brauciens nebija plānots un nebiju nopircis/noīrējis to Belltoll aparātu, braucu pa mazajiem ceļiem, tomēr pie pašas Minskas nejauši sanāca uzbraukt uz maksas ceļa un šķērsot vienus apmaksas vārtus. Pakaļ it kā neviens nedzinās un uz robežas arī neko neteica, bet, palasot dažus ceļotāju rakstus, nākamreiz braucot iekšā uz robežas piestādot rēķinu 100EUR par katriem neapmaksātajiem vārtiem. Tā ir?

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Ja neaptur un pretenzijas neizvirza, tad vai nu 2 mēneši pagājuši, vai arī sistēma nav piefiksējusi. Baltkrievija ir Baltkrievija, kā tur ar to IT, nudien nezinu

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Redziet, lieta tāda, ka neviens nepiefiksēja, ka Jums nav BelTolls. Ja kāds no miličiem būtu to piefiksējis, tad jā, būtu jāmaksā 100EUR. Citēju:
Если нарушение зафиксировано иностранным транспортным средством, то его не выпустят из страны до уплаты штрафа. Размер платы за проезд транспортных средств по платным автомобильным дорогам в увеличенном размере составляет Для легковых автомобилей в случае неоплаты — € 100.

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Неоплата:
1) отсутствие на транспортном средстве, на которое распространяются обязательства по оплате за проезд, бортового устройства;
2) отсутствие фиксации внесения платы за проезд на бортовом устройстве;
3) использование неработающего бортового устройства;

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Tātad, var neizlaist no valsts...

Kaspars Jansons, pirms 7 gadiem :

Paldies par atbildēm! Atliek vien cerēt, ka būšu izsprucis sveikā, jo pēc mēneša atkal ir plānots turp braukt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.