Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 5327 skatījumi

Degviela aizsalst vai kas par vainu?

Auto un transports » Automašīnas

Ford Scorpio 2.5 TD (1994. gada)

Nemaz tik traki mīnusi šajā galā nav (ap -11C), bet lieta sekojoša:
Auto pielec ātri, rūc labi, apgriezieni nekrītas, viss it kā kārtībā. Stāv, silst. Paiet 10 minūtes — sāk kristies apgriezieni un mašīna noslāpst. Mēģinu pielaist — ilgi griež un nelec. Domāju, ka degviela beigusies (man degvielas datčiks nerāda pareizi). Pēc kādas stundas ielēju 15 litrus, atkal rūcinu klāt — ļoti ilgi grieza, bet pieleca. Atkal rūc labi, paiet 10 minūtes un tas pats — krītas apgriezieni. Uzdodu gāzi, tad viss ok, bet, līdz ko laiž vaļā, sāk slāpt. Beigās jau bija tā, ka spiežu gāzes pedāli grīdā, bet apgriezieni nekāpj un noslāpa.

Varētu būt, ka degviela sasalst pie -11C? Lietoju tikai Statoil Fortis.

P.S.: Paralēli rūcināju Opel Astra 1.7 TD (2000. gada) un viss ok. Stāv, rūc, neslāpst.

Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tie simptomi tiešām ir tādi, kā pie degvielas sabiezēšanas, kad no degvielas izkristalizējas sīki parafīna kristāliņi, kas cirkulējot pa sistēmu sakrājas degvielas filtrā un to aizsprosto. Par tās degvielas kvalitāti var pārliecināties izsūknējot no bākas kādu puslitru degvielas un atstājot to salā. Ja degviela ir pilnīgi dzidra, tad tā ir ziemas dīzeļdegviela, bet ja duļķaina, tad klāt ir arī vasaras degviela. Ar ziemas dīzeļa pieliešanu pie sabiezējušas vasaras degvielas nekas nemainīsies uz labo pusi, jo ziemas dīzeļdegviela satur piedevas, kas stipri aizkavē parafīna kristalizēšanās sākumu, bet izveidojušies kristāli nekur nepazudīs, ja vien visu bākā esošo degvielu neuzsildīs līdz +20 grādiem, tad tie ātri izšķīst. Vēl var pieliet benzīnu( max 1/3 no esošās DD)
Ja ar degvielu viss ir kārtībā, tad otrs variants ir degvielas sietiņa tīrīšana(sietiņš atrodas bākā un novērš dažādu gružu iekļūšanu degvielas sistēmā) Parasti tas aizsērē, ja degviela bākā kādreiz lieta no netīras kannas

pirms 13 gadiem  

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

šis izklausās visticamāk.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Skaidrs, paldies. Nu jā redz, lieta tāda, ka es pat nezinu, kas man ir par degvielu. Tad, kad pēdējo reizi lēju (neskaito šo reizi, kad tos 15 litrus pielēju), tad vēl laikam silts bija un nez, vai tad jau tas bija ziemas dīzelis. Varbūt nebija.

Un man vēl viens zinošs cilvēks pateica, ka 2000. g. Astrām, atšķirībā no Scorpio, ir apsildāmie degvielas filtri, tāpēc arī pie tādas pašas temperatūras ar viņu viss bija ok un varēja mierīgi braukt.

Ok, kaut kas jāštuko. Paldies vēlreiz par atbildi.

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Ja jau pie -6 grādiem biha OK, bet pie -11 neiet, tad tiešām bākā ir palikusi varsaras dīzeļdegviela, jo parafīna kristalizācija vasaras dīzelī sākas pie -7 grādiem.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Man sestdien ar Volvo neleca, pēc desmitās rūcināšanas reizes, knapi kaut ko sāka dudināt. Uzreiz atcerējos to reklāmu dīzel finnniš, dīzel finnniš :D. Tagad jau ziemas dīzelīti ielēju un rūc kā bitīte ;)

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu jā, drošvien jau arī ir tā degviela pie vainas. Man jau 3 cilvēki teica, ka 99% ticamība, ka vienkārši filtrs aizd*rsies un viss.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Pikšens

+402

 
Iespējams, ka kaut kur ir ūdens sistēmā. Pat mazs piliens sasalstot var daļēji nosprostot degvielai ceļu. Brīvgaitā un pie mazas slodzes strādās, bet dodot gāzi vai braucot - nebūs jauda vai slāps nost. Pirms sala vajag degvielā ieliet speciālu piedevu, kas no sistēmas izvada ūdeni kopā ar degvielu. Tā daru un nav problēmu: http://jpiksens.com/jana-autoskola/automeistars/ka-sagatavot-automasinu-ziemas-sezonai.html

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Iebrauc citā uzpildes stacijā un nopērc 1litru un paturi salā,iespējams ka Fordam sūknis padilis vairāk un ar to palicis švakrāks.Lai gan tas būtu vairāk jādzird tieši dīzeļu speciālistam kā motors strādā jo viņi defektus var noteikt arī pēc tā kā motors strādā.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

A joks tāds, ka pie -6C es vēl braukāju pa centru diez gan daudz un viss bija ok. A pie -11C jau nifiga. Tā kā domāju, ka drīzāk filtra un degvielas vaina. Bet paldies.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Pirms aukstā laika iestāšanās vejadzētu visus filtrus nomainīt un degvielas sistēmu iztīrīt.Tagsd mocot vari sūkni nobeigt.Un esi tik naivs ka tici Statoil degvielas kvalitātei?Es personīgi nevaru tādu stulbumu atļauties liet BMW Statoil degvielu.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nesen nomainīts gaisa, eļļas un degvielas filtrs.
Jautājums skanēja nevis "Ko Jūs lejat savā BMW?" bet "Vai var būt, ka aizsalst degviela?".

Jānis Ivanovs, pirms 13 gadiem :

Un kur tika minēts par filtriem(ka ir apmainīti) ka tas vis ir izdarīts?Un izlasi kārtīgāk manis rakstīto,izdari loģiskus secinājumus,Un otra lieta ,pirms jautā pameklē netā par Fordiem ko raksta forumos,ne viens vien ir iebraucis ļoti sāpīgās naudas izmaksās kad nobeidzis sūkni.Iesaku pie viena paintresēties vai gadījumā tavam Fordam nav elektroniskais čipotais sūknis.

Jānis Ivanovs, pirms 13 gadiem :

Ielej to degvielu pudelē tad arī redzēsi vai sabiezē vai ne.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Sabiezēt gan jau ka sabiezē. Aukstums jau ir. Es tikai nevaru vienu lietu saprast - kāpēc otrai mašīnai viss ir ok. Tad jau abām būtu aizsalis pēc idejas. Tas man liek domāt, ka tur kaut kas cits ir pie vainas, kaut gan simptomi ir tieši tādi, kā pie degvielas aizsalšanas. Dīvaini.

Labi, paldies. Mēģināšu meklēt kaut kādu risinājumu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.