Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars Skirus

+158

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2828 skatījumi

Auto parakstisana

Auto un transports » Automašīnas

Ja es pardodu auto cela nodoklis obligati jamaksa par 2011 gadu ? tad kad es parakstu vai vinam pasam tas nodoklis bus jasamaksa tam kam pardodu ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pārdodot auto, tas ir jānoņem no uzskaites, lai varētu pārrakstīt uz citu cilvēku (uz jauno pircēju). Lieta tāda, ka auto nevar noņemt no uzskaites, nesamaksājot nodokli, bet šajā gadījumā tas ir jāmaksā nevis par pilnu gadu, bet tikai par nesamaksāto periodu.

Piem., ja tu 2010. gāji apskati un samaksāji nodokli, bet tagad (2011. g. maijs) ņem no uzskaites, tad tev būs jāsamaksā nodoklis par periodu janvāris-maijs (kā arī 2,12 Ls par pašu noņemšanu).

Ja apskati gāji šogad un tagad ņemsi nost no uzskaites, tad nodoklis nav jāmaksā.

Nu faktiski īsumā ir tā: pārdodot lietotu auto, parasti ir pieņemts, ka pārdevējs uz sava rēķina noņem auto no uzskaites (un samaksā visas ar to saistītās izmaksas, t.sk. nodokli), bet pircējs maksā par pārrakstīšanu uz sevi, uzlikšanu uzskaitē un nodokli, ja tas nav nomaksāts uz pilnu gadu.

P.S.: Ja auto jau ir pārdošanā, bet reāla pircēja vēl nav, ņem no uzskaites jau tagad, jo ar katru mēnesi būs jāmaksā dārgāk.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.