Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1397 skatījumi

ladejas laukā aķis

Auto un transports » Automašīnas

kas varetu but par iemeslu ? uzlade pilnu aķi, no rita masina iet, ka jabrauc majas ta vakara jau ir miera un ne kripatinu negriez? akis parbaudits un testets ir labs un jauns, ir labots starters,mainitas kvelsveces, generatoram gredzeni, kur vel varetu but vaina?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Kad atstāj mašīnu stāvēt, noņem masas klemmi no akumulatora. Ja pēc tikpat stundām griež, tad jau noplūde vainīga.
2. Noplūdi var arī izmērīt ar ampērmetru - ielikt starp masas vadu un akumulatora klemmi. Bet ne vienmēr ar gudrām sistēmām rādīs uzreiz, noplūde var arī parādīties vēlāk. Bet pamēģināt var.

pirms 10 gadiem  

DamagE, pirms 10 gadiem :

Ja noplūde uzrādās kā Uldis ieteica,tad ampērmetru var ielikt vietā kur izņemts drošinātājs, tā var noteikt kura ierīce un cik tieši tērē strāvu

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Ir pamats domāt ka pie vainas ir ģeneratora sprieguma regulators,tāpēc akumulators braucot uzlādējas slikti vai vispār neuzlādejas.Parasti nodilst vai ieķerās oglītes.To blociņu uz generatora nomainīt ir samērā viegli pašam.

pirms 10 gadiem  

Elīna Gandzeļevska, pirms 10 gadiem :

tas oglites bija mainites,ar domaja ka tas pie vainas, bet ne- neiet tapat

Āris, pirms 10 gadiem :

Ar oglīšu mainīšanu par maz,jāmaina viss bloks kas saucas sprieguma regulators.Tikpat labi var but bojata shema un tas ir bieži sastopams bojājums.Pārbaudīt var vienkārši,vakarā uzlādē akumulatoru,ja no rita pielec labi bet pa dienu braucot kļūst švakāks tad mainit regulatoru!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Man liekas, ka tev vienkārši elektrības noplūde kaut kur ir. Kaut kas sūc elektrību un dienas laikā izsūc. Tas nekas, ka aķis jauns/labs/notestēts. Arī labu aķi var dienas laikā nosēdināt.

Cik man zināms, diez gan bieži pie tādām elektrības noplūdēm vainīgas ir signalizācijas.

pirms 10 gadiem  

apnicis šis muļķu portāls, pirms 10 gadiem :

signalizācija; centrālā atslēga vai pat bagāžnieka un motortelpas apgaismojums...

Elīna Gandzeļevska, pirms 10 gadiem :

signlizacija tik tiesam ir masinai. Teiksim ja vaina taja kads butu risinajums? nemt nost signalizaciju vispar? ja masinu dabu kur iestumt pa kalnu leja tad si aiziet, bet nu nopietna stelle ta nav.. ka kadas 2h 3h esi atstajis stavvieta ta vair jau nelec

Viktors Buls, pirms 10 gadiem :

2-3 stundās nosēdināts aķis ir daudz... tur jau vairs nepietiks ar Armīna pieminēto bagāžnieka lampiņu, jāmeklē nopietns autoelektriķis... kaut kur vadi sit uz masu...

Āris, pirms 10 gadiem :

Nu ja jau pāris stundu laikā stāvot izlādējas tad ampermetrs noplūdi uzrādīs.Tad piekrītu Uldim,jāizdara šis samērā vienkāršais mērījums kuru variet izdarīt paši.

Āris, pirms 10 gadiem :

Vispār ir pretrunas,vienā reizē saki ka pēc uzlādēšanas no rīta normāli pielec,tad dienā pastāvot stāvvietā pēc pāris stundām nelec!!?? Vai patiesība ir kaut kur pa vidu?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Pamēģini saprast ko dari atškirīgi,kad mašinu vakarā novieto mājā un kad pa dienu stāvvietā.
Varbūt mājā neslēdz signalizāciju, jo mašīna ir slēgtā garašā vai kas tamlīdzīgs.
Varbūt stāvietā aizmirsti izslēgt lielās gaismas ;) Joks.

Elīna Gandzeļevska, pirms 10 gadiem :

domats bija ta par sim 2h, ja masinu iestumj pa kalnu leja si sak rukt un aiziet, bet ka apstajies kaut kur, teiksim aiziej uz lielveikalu un gribi braukt uz maju- bus miera!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Man vienam paziņam arī bija līdzīgs gadījums,taču viņam aķītis bija nosēdināts kādā pusstundā.Izrādījās ka kvēlsveces relejam bija sakusuši kontakti,tas gan bija NISSAN SUNNY.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.