Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

A.R.

+5453

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1767 skatījumi

Pēc kāda principa tiek vērtas ciet dzelzceļa pārbrauktuves (Latvijā)?

Auto un transports » Cits

Tad, kad tuvojas vilciens, tas tā kā būtu skaidrs, bet interesē sīkāk! Paldies!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Guntis Kalns

+4326

 
Tas nav atkarīgs no laika, bet gan no attāluma starp vilcienu un pārbrauktuvi. Zināmā attālumā no pārbrauktuves uz sliedēm ir sensori, kuri, reaģējot uz vilciena riteņiem, padod signālu uz pārbrauktuves elektroniku. Tādēļ arī brīžiem rodas tāda stulba situācija, ka vilciens ir apstājies 200 m no pārbrauktuves un stāv - ilgi stāv, bet pārbrauktuve visu to laiku ir slēgta.

pirms 14 gadiem  

A.R., pirms 14 gadiem :

Es jau izlasīju, ka ir sensori!!! Ir ātrums ar kādu vilcieniem ir jāpārbrauc attiecīgajai pārbrauktuvei! Labi, tad nesaki, laiku, bet attālumu, kādā ir uzstādīti sensori un vilciena braukšanas ātrumu, laiku pats izrēķināšu!

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumos ir šāds punkts:
129. Automātiskajai pārbrauktuvju signalizācijai jāieslēdz apstāšanās signāli autoceļa virzienā, bet automātiskajām barjerām jāieņem slēgts stāvoklis tik ilgu laikposmu pirms vilciena pienākšanas, lai transportlīdzekļi varētu laikus atbrīvot pārbrauktuvi. Automātiskajai pārbrauktuvju signalizācijai jāturpina darboties, bet automātiskajām barjerām jāpaliek slēgtā stāvoklī, līdz vilciens ir pilnīgi atbrīvojis pārbrauktuvi.

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Tātad - šo attālumu izskaitļo dzelzceļnieki paši. Tā piemēram Jelgavas līnijā pie Cukurfabrikas stacijas pārbrauktuvi slēdz jau tad, kad no Jelgavas nākošais vilciens ir tik tikko pārbraucis Lielupes tiltu (tātad - atrodas vairāk nekā kilometra attālumā).

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.likumi.lv/doc.php?id=50059
Ministru kabineta noteikumi Nr.392 Rīgā 1998.gada 6.oktobrī (prot. Nr.55 7.§)
"Dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi"

pirms 14 gadiem  

A.R., pirms 14 gadiem :

Paldies, bet tur tomēr nav rakstīts sīkāk, cik ilgi pirms vilciens pārbrauc attiecīgo pārbrauktuvi, jābūt ciet barjerai vai jādeg signālam.

Dainis Bērziņš, pirms 14 gadiem :

Vilcieniem var būt atšķirīgs braukšanas ātrums, tāpēc ilgumu neaprēķināsi_Vienīgais vari uzzināt kādā attālumā no dzelzceļa pārbrauktuves tos sensorus liek_

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.