Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Edgars

+7561

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3388 skatījumi

Ar ko atšķiras 95. no 98. benzīna ?

Auto un transports » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Juris

+2566

 
Detonācijas mēra ar Oktāna skaitli. Lai būtu pareiza detonācija motorā ir attiecīgs oktāna skaitlis.

Ar 95-99 Oktānu ir duadz maz pareiza detonācija 4 cilindru iekšdedzes 4 taktu motoram. Mūsdienu dzinējiem.

Palielinot Oktāna skaitli palielinās degmaisījuma temperatūra. Jābūt attiecīgi jaudīgai aizdedzei lai sadedzinātu šo maisījumu.

Ja tu ielietu NESTE RACING ar augsto oktānu un iedotu autiņu šosejniekam uz pāris stundām pa Biķerniekiem, tad domāju, ka tavos virzuļos izdegtu labi caurumi. Motors vienkārši sakustu. Tas ir tas, kas visbiežāk notiek ar sporta augstkomresijas motoriem sacīkšu laikā. Sadeg virzuļi vai gredzeni.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

90% muļķības. Dzinējā normāli notiek eksplozija, ne detonācija. Palielinot oktānskaitli, nepalielinās degmaisījuma temperatūra, bet aizdedzināšanai nepieciešamā enerģija. Oktānskaitlis izsaka degvielas nepakļāvību pašaizdegšanai. Ja dzinējā, kam nepieciešams augstāka oktānskaitļa benzīns, ieliesi pārāk zemu, tad notiks pašaizdegšanās ne no sveces, bieži pirms virzulis būs pietiekoši augstu, dzirdēsi knocking, spiediens cilindrā būs daudz par augstu un motors tev pamazām pateiks uz redzēšanos

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kā jau te teica ar oktānskaitli.Un vēl tas,ka lielākiem dzinējiem vēlams un ir domāts liet tikai 98.Jo sanāk jau tas pats,cenu ziņā,jo mazāk patērē.Tas ko esmu salīdzinājis lejot statoil 98 ultima.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ar oktānskaitli.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.