Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Kuzmina

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2498 skatījumi

Vai ceļu policistam uz ceļa ir tiesības prasīt atvērt bagāžniekā esošās somas bez ordera vai kāda cita papīra ?

Auto un transports » Cits

Pašu bagāžnieku ir tiesības lūgt atvērt cik man zināms, bet kā ar somām ? Vienkārši nesen sanāca tāds gadījums kad braucām ar draugiem atpūsties zaļumos ar daudzām somām un apstādināja ceļu policijas ekipāža, sākumā pārbaudīja dokumentus, tad palūdza atvērt bagāžnieku, tad arī uzrādīt kas ir somās. Bet somu saturs tās taču ir privātas lietas...
Kā īsti ir skatoties pēc likumiem ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Manuprāt tieši SOMAS un citas personīgaš mantas vērt vaļā BEZ Tavas atļaujas viņam nav tiesību.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Londonā uz ielas stāvēja mana vedekla un bariņš ar turku puišiem un poļu meičām, kuri vidžināja savā starpā. Piebraukusi policija, aplenkusi visus, arī manu vedeklu, pielikuši pie sienas ar paceltām rokām, visi apčamdīti. Manai vedeklai noveicās, ka bija līdz pase un darba atļauja, pārējiem nekā nebija un puišiem vēl atrada zālīti un aizvizināja jauniešus uz policiju. Es tikai par to, ka policija var veidot, ko grib, jo varenāks tas, kam vara rokās.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Likums par policiju:

3. daļa Policijas darbinieka tiesības
12. pants Vispārējās tiesības
20. punkts Apturēt transportlīdzekli un izdarīt tā apskati, ja ir pamats domāt, ka transportlīdzekļa vadītājs pārkāpis ceļu satiksmi reglamentējošo normatīvo aktu prasības vai transportlīdzeklis tiek izmantots likumpārkāpuma izdarīšanā; [...]

Ja viņam bija aizdomas, tad likums to neaizliedz.

pirms 14 gadiem  

Ilze Kuzmina, pirms 14 gadiem :

ja ir pamats domāt - kas ir pamats domāt ? tās ir reālas kāda sūdzības vai iesniegums pret mani ? bet nu ne jau vienkārši ja es pēc noteikumiem braucu neko nepārkāpjot...

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

To tu vari mēģināt noskaidrot no policista. Ja viņam tika dots rīkojums parbaudīt tādas un tādas automašīnas, viņš to darīs, neatkarīgi vai bija pārkāpums vai nē. Piemērs ir izsludināta meklēšna pēc objekta aplaupīšanas, kur mašīnas apraksts ir zināms. Iespējams tu uz tāda trāpījies. Tikai versija.

Ilze Kuzmina, pirms 14 gadiem :

tieši tā, ja ir dots rīkojums no augšas, un ja ir reālas aizdomas + kāds orderis, bet ne jau pilnīgi standartveidīgi apturot uz ceļa, dokumentu pārbaudei.

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Nekādam orderim šādā gadījumā nav jābūt. To vai ir "rīkojums no augšas" maz ticams, ka izdosies noskaidrot uz vietas. Ja esi izjutusi pazemojumu, vai jūties kā citādi aizskarta, tad tev ir iespēja iesniegt protestu policijā, bet tas jau ir pēc notikušā.

Ilze Kuzmina, pirms 14 gadiem :

tad sanāk ka reāli ments var uz ceļa izģērbt līdz pēdējai vīlītei, visu izkratīt, un pēc tam pateikt veiksmīgu ceļu ???

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tavi minētie punkti nedod tiesības atvērt somas. Un pamats domāt ir pierādāms. Ja zini, ka nav pamats domāt, viņam pēc tam būs jāpierāda, ka bija pamats.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Diemžēl likumā rakstīts, ka civiliedzīvotājiem jāpakļaujās policistu likumīgajām prasībām, tāpēc ir grūti apstrīdēt policista darbību, ja viņš strādā pēc policijas iekšējās kārtības noteikumiem, ko citi īsti nemaz nezin.
Mana atbilde ir - Jā. Varbūt tev starp lifoniem ir paslēptas narkoitkas vai ieroči :)

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

LIKUMĪGAJĀM prasībām. Tāpat vien nevar viņš izdomāt un darīt, jābūt pamatojumam. To gan viegli izdomāt un tikpat viegli apgāzt. Tā kā rezultāts būs atkarīgs no triju personu gudrības - divu advokātu un tiesneša.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.