Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1670 skatījumi

Zāles traktors+alkohols?

Auto un transports » Cits

Sveiki, ar pāris draugiem spriedelējām vai ar Zāles traktorīti, to, kas ir nevis lielais nopietnais, bet mauriņa pļāvējs- vai ar to var tikt sodīts ja brauc alkohola reibumā?.
vai LR likumdošanā ir kāds punkts, kurš paredz sodu par šādu rīcību?
un pie kāda transporta līdzekļa veida vispār zāles traktorīts ir pieskaitāms.
paldies. :)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Viss ir vienkārši,ja Tu ar mehānisko transporta līdzekli piedalies satiksmē tev ir jāievēro satiksmes noteikumi un ja tos pārkāpsi,saņem attiecīgu sodu!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
Šķiet, ka viss atkarīgs no zāles pļāvēja motora kubatūras un jaudas kW, kas ierakstīts tehniskajos dokumentos, attiecīgi pieskaitot to pie motocikliem [kvadracikliem] vai mopēdiem, un sodu var uzlikt kā braucot ar velosipēdu [ja elektriksais motors viņam] vai mopedu

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pudy

+161

 
Pa ceļu ar tādu pārvietoties drīkst, taču kā jebkurš ceļu satiksmes dalībnieks par piedalīšanos ceļu satiksmē atrodoties alkohola reibumā vari tikt sodīts.

Pirmkārt vajadzētu noskaidrot vai šāds transporta līdzeklis ir jāreģistrē CSDD. Visticamāk, ka tas varētu skaitīties pie mopēdiem, jo lielākai daļai no šiem zāles pļāvējiem motora jauda nepārsniedz dažus zirgaspēkus.

Taču jāpatur prātā arī cita lieta, likums nosaka, ka nedrīkst traucēt citiem ceļu satiksmes dalībniekiem braucot ar ātrumu mazāku par 30 km/h, tādēļ rodas jautājums kur un kā ar tādu vispār var braukt..?

pirms 13 gadiem  

Krišs. Jā!- Siliņš, pirms 13 gadiem :

nē nu tas jau skaidrs, ka neviens nekur tālu nebrauks, bet kaut vai pie kaimiņa. nu bet tas tāds vairāk teorētisks jautājums.
bet mopēds skaitās līdz 49.9ccm, manam motorzāģim ir 51ccm, tātad lēšu, ka traktorītim būs krietni vairāk jo viņiem ir~ 11-21zs\
bet paldies par atbildi.. ;)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Manuprāt, pat pie traktortehnikas to nevar īsti pieskaitīt; noteikumus parādās apzīmējumi "iekārta" vai "mašīna" varbūt kādam no šiem. Bet noteikti šāds zāles pļāvējs nav paredzēts izmantošanai ceļu satiksmē, līdz ar ko uz ceļa ar tādu nevar rādīties.
Kādas ir sankcijas, ja pārvietojies pa ceļu ar šādu aparātu nezinu, neesmu dzirdējis, kā arī Administratīvo pārkāpumu kodeksā nevarēju atrast punktu pēc kura vienozīmīgi pienāktos sods.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.