Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Liena Ripa

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4388 skatījumi

Kā jābrauc vienādas nozīmes krustojumos?

Auto un transports » Cits

Vispirms atvainojos par dubulto jautāšanu (http://www.auto4ums.lv/viewtopic.php?f=6&t=933).

Izdevumā “Tematiskie uzdevumi ceļu satiksmes noteikumos„ 72. lpp ir minēts jautājums (4.) par secību, kādā brauks transporta līdzekļi.
Jautājuma attēls redzams te: http://www.vesturesklubs.lv/_fr/14/9778331.jpg

Nav skaidrs, kādēļ kravas auto konkrētajā situācijā drīkst nedot priekšroku baltajam auto.
Skaidrs, ka, ja tas dotu priekšroku, neviens nekur neaizbrauktu.

Kāds noteikums šajā situācijā attaisno kravas auto priekšroku?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Es to skaidrotu tā: Baltajam vāģim noteikti ir jādod tev ceļš - vadoties pēc tevis minētā 150.punkta. Savukārt tev ir jādod ceļš smagajam vadoties pēc147. "labās rokas likuma". Tātad izejot visu "aplīti" sanāk, ka smagajam ir "lielākā" priekšrocība.
Vai iedomājies to tā: baltais jau iebrauc krustojumā un nostājās pie ass līnijas, lai grieztos pa kreisi, bet dod tev ceļu, jo tu brauc taisi, savukārt tu dod ceļu smagajam, bet smagajam vairs nav nevienam jādod ceļš, jo baltais jau ir krustojumā.

pirms 13 gadiem  

Juris, pirms 13 gadiem :

Tieši tā!(Un baltajam nav skaņas signāls ieslēgts,tāpēc ir tikai balts)

JanKa, pirms 13 gadiem :

Vai vēl kuram nedalec, iedomāies, ka sēdi baltajā auto un analizē šo situāciju no tāda skatu punkta:
- vienādas nozīmes krustojums, tātad man ir jādod ceļš tiem kuri brauc no labās, bet no labās neviens nebrauc jo ceļa tur nav. Es braucu iekšā krustojumā, bet stop, nogriežoties pa kreisi ir jādod ceļš pretīmbraucošajiem. Lūdzu nezināmais auto brauc taisi. Bet nezināmais auto nebrauc uzreiz, jo viņam ir jāpalaiž kravas auto jo tas piebrauc no labās puses vienādas nozīmes krustojumā. Viss.

Juris, pirms 13 gadiem :

Baigi jautro kalambūru uztaisīji!)))

Liena Ripa, pirms 13 gadiem :

Ok. Izklausās loģiski! Tikai viena problēma: ja visi auto ievēro pareizas trajektorijas un ja baltais ir iebraucis krustojumā, smagais vairs nekur aizbraukt nevarēs (tīri fiziski). Baltajam būtu jāpagaida līdz izgriežas smagais (sanāk, ka jāpalaiž auto, kas brauc no kreisās puses!). Tas tā jocīgi.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Pati jau atbildēji, re, arī noteikumu punkts "Aizliegts iebraukt krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā, ja izveidojies sastrēgums, kas transportlīdzekļa vadītāju var piespiest apturēt transportlīdzekli krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā un traucēt braukt citiem transportlīdzekļiem." Tāpēc viss ir loģiski, baltajam ir priekšroka uzsākt manevru, bet, ja to nav iespējams izdarīt, lai nepārkāptu iepriekš minēto punktu, tad viņš gaida pirms krustojuma.

Liena Ripa, pirms 13 gadiem :

Tad no teorijas puses viss sāk izklausīties „labi“. Praktiski, es nespēju iztēloties baltā auto vadītāja apķērību, lai tas neiebrauktu krustojumā un pagūtu saprast, ka tam jālaiž arī kravinieku, kas brauc no kreisās puses...

JanKa, pirms 13 gadiem :

Jā, praksē, baltais iebrauktu krustojumā, kravinieks paliktu kur ir, tev būtu jāskatās uz kravieniku, kurš rokas plātīdams palaistu tevi pirmo, tad kreiso pagriezienu pabeigtu baltais un kravienieks izbrauktu pēdējāis :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nevienam nav priekšroka - viss atkarīgs, ar kuru auto sāk skaidrošanu. Beidzas viss ar elementāru pieklājību un/vai marginālu pamatojumu, kurš pirmais.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Var vēl vienkāršot situāciju: baltais nevis griežas pa kreisi, bet brauc taisni. Tad kādā secība izbraucam? Tu laid smago, jo tas ir pa labi, smagais laiž balto, jo tas viņam ir pa labi, baltais nelaiž nevienu un brauc pirmais. Te ir tikai viena papildus nianse - baltais griež pa kreisi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

1. Pirmais brauc operatīvais transports
2. Vienādas nozīmes krustojumā brauc pirmais tas, kurš pirmais uzsāk braukšanu, lēnām, šajā gadījumā Tu varētu uzsākt braukt, jo tev nav nekur jāgriežas.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

1. Tas nav operatīvais, vismaz šobrīd.
2. Atbilde jau ir dota, ka brauc smagais, tu un pēdējais baltais vieglais, vajadzīgs tikai skaidrojums kāpēc tā.
3. Bezizejas situācija ir tikai X veida vienādas nozīmēs krustojumā un arī tikai tad, ja visi grib braukt taisni. Visos citos gadījumos ir loģisks atrisinājums.

Juris, pirms 13 gadiem :

Tāds blondīnes gājiens-aiztaisi acis un lēnām brauc!!!

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Juri pilnīgi pareizi, kāda vella pēc noslogot smadzenes tādos sīkumos- ja apjūc tad vislabāk slēgāt visas iespējamās gaismas piemoegt acis un maukt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.