Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dzintars Irbe

+40

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1599 skatījumi

Vai policijai ir atļauts stāvēt apļveida krustojumā novietojot auto pretēja virzienā ārējā malā?

Auto un transports » Cits

Iedegtai mirgojošai zilai bākugunij bez ieslēgta speciāla skaņas signāla ir tikai brīdinoša nozīme. To var izmantot, brīdinot par nelaimes gadījumu (piemēram, ceļu satiksmes negadījumu), kā arī pavadot transportlīdzekli (kolonnu). Transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir iedegta mirgojoša zila bākuguns bez ieslēgta speciāla skaņas signāla, nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, izņemot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī šo noteikumu 111.punktā minēto aizliegumu mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt pa ietvēm, gājēju ceļiem, velosipēdu ceļiem, kā arī gājēju un velosipēdu ceļiem. Transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir speciāls krāsojums un piešķirts operatīvo transportlīdzekļu statuss, bez iedegtas mirgojošas zilas bākuguns un bez ieslēgta speciāla skaņas signāla nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, izņemot šo noteikumu 135.4., 135.6., 135.7., 135.9., 135.10., 135.11., 135.12., 136.2., 136.3. un 136.4.apakšpunktā minētos aizliegumus.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pats esi atbildējis "...Transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir iedegta mirgojoša zila bākuguns bez ieslēgta speciāla skaņas signāla, nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, IZŅEMOT apstāšanās un stāvēšanas noteikumus..."

pirms 12 gadiem  

Dzintars Irbe, pirms 12 gadiem :

Nu jā, bet apstāšanās stāvēšanas noteikumi nav trahtēti uz apļveida krustojumu! Tāpēc jau rodas jautājums! Jo arī no pieminētajiem punktiem nav minēts, ka drīkst stāvēt apļveida krustojumā, jo tur tikai pieminēti krustojumi, kur šķērsojas ielas! Jo cik zinu, ka neviens auto nedrīkst apstāties apļveida krustojumā, un zem piebildes - izņemot šādos gadījumos... - nav pieminēts apļveida krustojums... tātad pēc manām domām šādā gadījumā policija klaji pārkāpj noteikumus! Strīdīgs jautājums...

Dzintars Irbe, pirms 12 gadiem :

ĀĀ un policija stāv bez iedegtas mirgojošās zilās bākuguns un ieslēgta skaņas signāla, un pats trakākais ka tumsā bez iedegtiem gabarītuguņiem!

DamagE, pirms 12 gadiem :

kautkā šķiet ka jebkurš auto drīgst stāvēt un apstāties apļveida krustojumā, ja nav attiecīgās zīmes, jo pēc noteikumiem, tā sanāk [vairāku joslu] vienvirziena iela.

Dzintars Irbe, pirms 12 gadiem :

Nu jā, bet vai var stāvēt pretējā virzienā? Jo zīme 409. braukt pa loku norādītajā virzienā, nekur netiek atrunāta arī operatīvajam transporta līdzeklim! Tā kā es domāju jebkurā gadījumā kāds no šiem punktiem tiek pārkāpts!

Dzintars Irbe, pirms 12 gadiem :

Tātad! Noskaidroju, ka policija nedrīkst stāvēt pretējā virzienā lokveida krustojumā, jo neviens punkts neatļauj nevienam transporta līdzeklim pārkāpt 409. zīmes darbību - atļauts braukt tikai zīmē norādītajā virzienā!!!

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Varbūt atpakaļgaitā viņi brauca? :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gincs ;*

+140

 
Uz sevi vairak skaties, policija ir policija ja vajdzes stavets uz ari uz jumta.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.