Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1568 skatījumi

Vai fotoradaru izvietošana nerada draudus satiksmes drošībai, ņemot vērā cilvēka psiholoģisko reakciju?

Auto un transports » Cits

Vai satiksmes drošību neapdraud tas, ka autovadītājs vadot automašīnu nepārtraukti skatās spidometrā fotoradara gaidās (bailēs no tā, ka nofotografēs un sodīs pat par nelielu pārkāpumu)? Vai situācija, kad braucu ar atļauto ātrumu (vai pat mazliet lēnāk atbilstoši saviem uzskatiem par piemērotu braukšanas ātrumu), bet kāds mani apdzen un, ieraugot radaru, strauji bremzē, neapdraud satiksmes drošību? Vai šoferīši, kas regulāri braucot tīri psiholoģiski satraucas, ka ceļā būs radari (daudziem cilvēkiem taču vienkārši nepatīk, ka viņus fotografē), nekļūst mazliet nervozi un tādejādi bīstami satiksmes drošībai? (...vēl jo vairāk, ja sabiedrībā nav uzticības fotoradaru atbistībai tiesiskās paļāvības principam... kā var garantēt, vai fotoradars tiešām darbojas pareizi un uzstādīts godprātīgi?)

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Domāju gan,ka jā,citi skatās GPS kur tad viņš drīz būs,citi atkal gaida,skatās uz pretējo joslu vai kāds neuzmirkšķinās par radara klātesamību utt.!Tas ir tas pats,kas vasarā pavērot seksīgi ģērbtas meitenes!:)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Es piekrītu jautājuma uzdevējai, bet ne tik daudz psiholoģisko, cik tīri braukšanas paradumu dēļ. Daudzi aiz piesardzības brauc zemāk par atļauto, citus tas besī, viņi apdzen, notiek nepamatota strauja bremzēšana. Tas viss rada draudus drošībai. varbūt uz visiem braucējiem, tik stipriem, lieliem un vareniem kā Aivis, tas neattiecas. Bet ir arī daudz cilvēku ar nerviem, kas nav kā jūrnieku tauvas. Īpaši jau ka var sodīt pat par 1 km virs atļautā, tas neapšaubāmi ir murgs.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Nedaudz pārsniedzot ātrumu neko neiegūst, ja nu vienīgi psiholoģisku gandrījumu. Varu izklāstīt gan matemātiski, gan no pieredzes - ieguvums ir minimāls. Bet tie pāris km/h rezultējās taustāmos metros bremzēšanas ceļa, kas var izglābt dzīvību.
Daļa vadītāju ir slimi, neapmierināti, nervozi un tas viss ir redzams gan interneta komentāros, gan braukšanas kultūrā.
Kāpēc iebraucot Igaunijā vairums latviešu brauc ievērojot 1km? :)

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Ne visi ir profesionāli vadītāji un ne visiem ir tik labas braukšanas prasmes,lai pilsētas apstākļos, mainīgajās situācijās noturētu ātrumu tieši uz 50. Arī es esmu no tiem braucējiem, kam papildus jākoncentrējas šai lietai (kaut neesmu bijusi nevienā psihiatra uzskaitē un Aivis te nepamatoti cenšas piekarināt citiem diagnozes).

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Savam auto pēc trokšņa un gaitas ir jūtams kāds ātrums, neskatoties pat spidometrā.
Spiežot "gāzi" ātrums pieaug, atlaižot "gāzi" vai nospiežot bremzes samazinās. Iesākam braukt, 1-2-3... pārnesums, uzmetam skatu kad esam pie 50/90 un viss, turpinam vienmērīgi turēt "gāzi" un viss, tam ir jābut refleksam.
Mīļā sirds, nekādu personīgu apvainojumu, bet, situācijas uz ceļa mainās nepārtraukti, ja tu atzīsti, ka viens sīkums - ātruma kontrole spidometrā tev rada tādas problēmas, ka nespēj...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

...koncentrēties, tad, diemžēl, jāpiekrīt Aivim, tev auto vadīt nav droši, rūpīgi apsver savas auto vadīšanas prasmes, vai neapdraudi savu un citu autobraucēju drošību.
Ja tomēr tas ir tik grūti iegādjies GPS, tiem nereti var uzstādīt brīdinājumsignālu, ja pārsniedz atļauto ātrumu.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Paldies par uzticību,Aina! Pirmkārt,visiem radariem ir uzstādīts slieksnis,kuru pārkāpjot, pārkāpējs tiek fotogrāfēts & viņa dati nosūtīti uz policiju administratīvā pārkāpuma noformēšanai un šis slieksnis ir vismaz 10 km vairāk nekā pieļaujamais braukšanas ātrums,otrkārt,daži lēnie braucēji ir tā maksa,ko sabiedrība maksā par savu dzīvības saglabāšanu & es nedomāju, ka tā ir novērtējama naudas izteiksmē tiklīdz tā skar mūs pašus un mūsu tuviniekus! Tā, ka beigsim čīkstēt & ievērosim noteikumus!

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Ja jūs klausītos informāciju,kas izskan masu mēdijos, zinātu,ka par šā 10 km sliekšņa ieviešanu vēl tikai tagad domā un gatavojas to likumos iestrādāt 1,5-3 mēnešu laikā. Bet pirms tam Zivtiņš ir paudis,ka sodīt var jau sākot ar 1-2 km radara fiksētu pārsniegumu!!!
Tas ir mīts,ka vienīgi ātrums un alkohols izraisa avārijas. "Bremzes" uz ceļa nav mazāk bīstami,un LV variantā radari veicina "bremžu" vairošanos.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Brauc ievērojot noteikumus un priecājies, ka vairums būs "bremzes" un vidējais braukšanas ātrums samazināsies! Gan degvielu ietaupīsim, gan drošība palielināsies. Piemēram 50km/h vietā braucot uz 70km/h, apstāšanās ceļš palielinās 2(divas!!!) reizes.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Bet tu labāk ej kājām - ātrums samazināsies vēl vairāk un benzīns ietaupīsies totāli!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Ja brauc ar atļauto ātrumu, tad NEKĀDAS problēmas šie radari nerada!!!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Radari ir pilnīgi uzticami un satiksmes noteikumi ir jāievēro neatkarīgi no tā, vai radari ir uzstādīti vai nav. Ja cilvēkam ir psiholoģiskas dabas problēmas un tas rada draudus satiksmes drošībai, tad būtu vērts aizdomāties par savu garīgo veselību un pāriet uz sabiedrisko transportu, neapdraudot pārējos satiksmes dalībniekus un netruamējot savu psihi vēl vairāk.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Tieši tā, visus, raudātājus un līdzīgu komentāru/jautājumu rakstītājus uz atkārtotu un padziļinātu psihiatra pārbaudi un līdz tam tiesības nost.

Vita Eleonora Baltiņa-Kļava, pirms 8 gadiem :

Vajag kārtīgi lasīt jautājumus, pirms rakstīt atbildi, jo nevienam nav iespēju ietekmēt citu autcovadītāju - mazāk vai vairāk nervozu - piedalīšanos satiksmē kā vadītājam un nosūtīt viņus uz pārbaudēm, bet šie raustīgie bremzētāji tiešām traucē vienmērīgu braukšanu ar atļauto ātrumu. Kopš dabūju maksāt fotoradara sodu par manu mašīnu, kas nebija braucama un bjja servisā, turklāt pat tiesa lēma, ka man nav tiesību šo sodu pārsūdzēt, jo tas ir uzlikts manai mašīnai, nevis man, zudusi ticamība.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Vita, nevajag melot. Administratīvie sodi par pieļaujamā ātruma pārsniegšanu tiek uzlikti tikai klātienē vai neklātienē tikai tad, ja radars ir skaidri fiksējis konkrēto transportalīdzekli, respektīvi ir redzama automašīnas numura zīme, pārvietošanās ātrums un konkrētās vietas ierobežojums, kā arī ir pievienots autovadītāja momentuzņēmums, tas, kas jūsu automašīnu ir vadījis, ir mazsvarīgi. Ja uzskatāt, ka kāds ir nelikumīgi izmantojis jūsu automašīnu, neviens jums neliedz pēc soda nomaksāšanas

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

vērsties pret šo personu civiltiesiskā kārtībā tiesā un piedzīt samaksāto sodu un pieprasīt kompensāciju, piemēram, tad, ja automašīna ir atradusies servisā, un kāds servisa darbinieks to bez jūsu atļaujas ir izmantojis braukšanai pa publiskās lietošanas ceļiem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Paranoja, my frriend.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.