Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 3

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 2142 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Novērots, ka visu elektrotransporta līdzekļu vadītājus sarunvalodā sauc par vadītājiem, bet ja transportlīdzeklis patērē degvielu, tad vadītājs ir šoferis, neatkarīgi no tā vai vada autobusu, kravas mašīnu vai vieglo automašīnu. Izņēmums ir lauksaimniecības tehnikas un vilciena vadītāji, ko sauc par traktoristiem kombainieriem, vai vilciena mašīnistiem.

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Tātad mans kaimiņpuika ir mopēda šoferis...

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Asprātīgs komentārs. Sēdies Jāni Vilni-desmitnieks! :)

500

Labākā atbilde
  • 11

    balsis

JanKa

+80131

 
Ceļu satiksmē visi ir transportlīdzekļu vadītāji, vienalga vai vada autobusu, troljebusu, motociklu, tramvaju, velosipēdu vai kādu citu transportlīdzekli. Viņiem visiem ir "vadītāja apliecība", nevis daļai "šofera apliecība". Praktiski visur oficiālajā leksikā lieto vārdu "vadītājs", vārds "šoferis" parasti tiek lietots sarunvalodā, un pēc maniem novērojumiem visus vadītājus reizēm mēdz saukt par šoferiem arī troljebusu vadītājus.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Precīzi.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Ziņu portāli gan pamanās lietot abus variantus pat vienā teikumā: "Dzēris šoferis izraisa avāriju; bojā iet otra auto vadītāja".

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
Ilzei reizēm patīk paspīdēt ar plānprātīgiem jautājumiem.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

"reizēm" :)

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Esmu spiesta pielāgoties publikai.:) Lai tiem ar kas būtu saprotams, citādi rodas iespaids, ka daži citplanētieši saprot tikai stipri primitīvas lietas, bet jokus nemazdrusciņ. Jādod tak iespēja šiem arīdzan izteikties. Paldies, ka esat runājuši, virsaiši, priekšnieki u.c.garā vājie! Plānprātīgu jautājumu nav, ir tikai plānprātu atbildes. Nekā personīga...:)

Chuck Norris, pirms 12 gadiem :

Njā , tā neko pērle!!! Ja šito ņem par pamatu , tad tiešām var visu sūdu pēc kārtas jautāt...


" Plānprātīgu jautājumu nav, ir tikai plānprātu atbildes. " (c)

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Man patiess prieks, ka ar savu vienīgo smadzeņu rievu, kura sākas...un beidzas... kkāds kko pat ir spējīgs saprast. :) Negaidīts pavērsiens. Prieks!

Chuck Norris, pirms 12 gadiem :

Man ir bijusi saskare ar pāris šizofrēnijas slimniekiem, es šitos tekstus pazīstu.Nenobrīnīties, ko cilvēks spējīgs izdomāt un pateikt.:D
Bet nevajag mest plinti krūmos, tā slimība ir apārstējama un tur nav no kā kaunēties un noliegt.

Edgars A., pirms 12 gadiem :

Ilze, portālā esmu nesen, un, ja godīgi jāsaka - Tavi jautājumi man vienmēr ir patikuši vislabāk. Tās nav standarta problēmas, bet gan jautājumi, kas sevī slēpj dziļu domu. :) Ir jāpiekrīt, ka šeit ir liels skaits neinteliģentu vai arī pārāk racionālu cilvēku, kas "tekstu starp rindiņām" lasīt neprot un tāpēc mētājās ar apvainojumiem. Lai Tev viss izdodas! :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.