Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Ja tas ietu cauri, tad visi ieslēdzam pagriezienus, braucam pa pretējo joslu un ignorējam fotoradarus :))

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Viņus neinteresē tavas darbības uz ceļa, bet tikai ātrums fiksēšanas brīdī.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ja tu apdzen kādu uz 100 km/h, tad jau ir skaidrs, ka apdzenamais brauca uz tiem 90 km/h (vai tuvu tam). Tā kā viņu īsti nedrīkstēja apdzīt, jo viņš jau tā brauca ar maksimāli atļauto ātrumu.

Es domāju, ka tu esi pārsniegusi ātrumu un neko apstrīdēt tur nevar. Visi taču ir vienlīdzīgi likuma priekšā.

Nu labi, daži ir nedaudz vienlīdzīgāki, nekā citi...

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Saprotu tavu sāpi. Katru dienu tādas situācijas ir tūkstošiem, es pati apdzenot spidometrā vispār neskatos (galvenais tikt tam gliemezim garām pēc iespējas ātrāk). Diemžēl pēc noteikumiem skaitās, ka pat apdzenot ātrums nedrīkst pārsniegt pārkāpuma vietā maksimālo atļauto ātrumu.
Ja es būtu tavā vietā, tad pakonsultētos ar normālu juristu, kādu, kurš jau pirms tam ir rakstījis ziņās par fotoradaru nejēdzībām. Tas taču ir pašsaprotami, ka pēc likuma tev bija jāatbrīvo pretējās braukšanas josla pēc iespējas ātrāk. Tāpēc būtībā sanāca minimāli pārkāpt vienu ciparu, lai neizraisītu satiksmes negadījumu. Nu, tā vismaz es uz to skatītos.

pirms 12 gadiem  

Ilze Laiviņa, pirms 12 gadiem :

Ne es apdzinu, bet tāpat riebīgi. Pie jurista diez vai tas cilvēks vērsīsies, turklāt ja nav 100% zināms ka tiešām vitronikam šādā gadījumā nav taisnība. Tiešām vitroniks kaut ko līdz galam nav izdomājis, ka tik iekasēt no visa un visiem.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Vitronic ir radaru uzstādītājs un apkalpotājs, ar soda naudu piemērošanu, katra fiksētā gadījuma izvērtēšanu un radaru uzstādīšanas vietu noteikšanu tam nav nekāda sakara, to nosaka valsts policija.

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Parādiet arī man punktu noteikumos, kas apdzenot ļauj pārkāpt noteiktos ātruma limitus. Kamēr neparādīsiet, neviens jurists nepalīdzēs!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Ko tad apdzina ja cita mašīna bildē nav? Apstrīdēt ir jēga pie policijas priekšnieka, tas neko nemaksā, bet uz tiesu iet gan diezgan bezcerīgi. Varbūt foto ir apstrādāts un tāpēc nemana blakus mašīnu.
Ja jautājums bija vai apdzenot drīkst pārsniegt ātrumu par +10, tad atbilde ir nedrīkst. Protams drošāk reizēm ir apdzīt ar lielāku ātruma starpību, bet tas nevienu neuzrauc. Apdzenot auto, kas brauc uz 80 km/h ar ātrumu 90km/h ir nepieciešamas kādas 15 sekundes, bet tai laikā tiek nobraukts puskilometrs pa pretējo braukšanas pusi, diez ko droši tas nav.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Var, bet tā jau ir tikai sava laika un resursu tērēšana, ja pārkāpums ir fiksēts un soda kvīts atsūtīta, tad vislabāk ir to nemaksāt. Par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem tiek saņemti simtiem sūdzību, 99% no tiem ir bez pamata. Tā jau arī ir fotoradaru priekšrocība vai trūkums (kā kuram patīk), ka nekādas manipulācijas, cilvēciskais faktors, mehāniskais bojājums, nesertificēts aparāts, nepareizi apzipildīts papīrs, kaut kas aizmirsts pierakstīt, un tiek pārsūdzēts, tagad tas viss ir izslēgts.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

>ja pārkāpums ir fiksēts un soda kvīts atsūtīta, tad vislabāk ir to nemaksāt

:) labāk tomēr nomaksāt nevis nemaksāt

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.