Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1497 skatījumi

Vai ir aizliegums iegūt autovadītāj tiesības, ja esi pieķerts, ka brauc bez tiesībām, kuras vispār nav?

Auto un transports » Cits

Lieta tāda, ka man ir 17 gadi un "baltās tiesības".
Pa vasaras naktīm piestrādāju apsargājot kafejnīcu. Mājas ir blakus Mežaparkam un kafejnīca Mežaparkā. Un uz darbu viens pats braucu ar mašīnu aptuveni 2km, jo pa naktīm sēžu mašīna.
Šodien Mežaparkā apturēja ceļu policija no sākuma pārbaudīja caurlaidi un pēc tam prasīja tiesības.
Uzrakstīja protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām 200-300 Ls sods tas vel tā, bet viņi neko nemācēja vai negribēja teikt vai man būs liegums likt autovadītāj tiesības kad paliks 18.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ansis

+1247

 
Pilnībā piekritīšu komentāram, ka jāsadod pa purnu. Un nav nekādu atrunu, vai tā bija klusa ieliņa, vai pilsētas centrs... vai braucis no bērnības (kā te kāda indivīde mēģināja atrunāties)... tas ir pretlikumīgi un nepieļaujami. Vai kāds ir iedomājies, kas notiks, ja šis cilvēks kādu nogalinās vai sakropļos? Neviens likums, apdrošināšana viņu un pārējos iesaistītos nepasargās.

pirms 12 gadiem  

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Varbūt tu pats nogalināsi vai sakropļosi, ja būsi tūļa,kas ar 10.piegājienu beidzot dabūjis tiesības.

Ansis, pirms 12 gadiem :

caurumam cauruma domasana.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Paldies poličiem,ka tevi apturēja,tādus braucējus ir jāpieskata biežāk! diez ko tu darītu tad,ja būtu uztesies virsū kādai ģimenes auto? domāju pēctam būtu ilgi un digti raudājis cietuma mūros! Nākamā reize tev jau būs reāla bŗīvības atņemšana līdz 5-gadiem!
PS es zinātu,ka tew naw tiesību,un tu brīvi pārvietojies pat LV ceļiem,es tevi vienkārši izrautu no mašīnas un sadotu pa muti! lai zini kā ir kad apdraudi citus autovadītājus un kājāmgājējus!

pirms 12 gadiem  

Laura Luīze Dzenīte, pirms 12 gadiem :

Un tagad pastāsti man lūdzu. Cilvēks, kurš pieļauju, radināts pie mašīnas kopš bērnības (tā ir ar daudz puišiem), kurš pieļauju, gana daudz brauvis pieredzējušu šoferu vadībā. Jā, es ticu, ka viņš izraisīs kādu avāriju, bet tas būs tad, kad viņš paliks bravūrīgs uz ceļiem, kad viņš noliks tiesības. Tagad salīdzināsim ar cilvēku, kas ir 18+ un pirmajā braukšanas nodarbībā pat nemāk atšķirt pedāļus. Nu labi, izies tās braukšanas, saņems tiesības, bet vienalga, pieredze būs par mazu. Nebūs nekāda sajēga par to kas vispār ir ceļu kultūra. Braukt pa tik klusu rajonu kā Mežaparks jau nu tiešām nevajadzētu būt nekam nosodāmam. Protams, ja diži nepārsniedz atļauto ātrumu.

Ansis, pirms 12 gadiem :

Laura Luīze Dzenīte, ļoti ceru (un arī Tu vari cerēt), ka Tevi vai Tavus tuvos nesabrauks vai nenogalinās tāds indivīds kā Toms Bremšmits. Pietiek braukt ar muti un kaut kādu bezpriģeli liet. Neviena apdrošināsana "nenostrādās" šādā gadījumā un tad varēs cerēt tikai uz to, ka šim varonim ir bagāti vecāki, kas spēs apmaksāt ārstēšanās un citus izdevumus. Tādu gudru muldētāju ir pilna LV līdz brīdim, kad notiek traģēdija.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Ir Laurai sava taisnība-lielāka iespēja ir,ka avāriju izraisīs neprasmīgs vai agresīvs braucējs nekā prasmīgs braucējs,bet bez oficiāla dokumenta.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Domāju,ka ir liegums 2 gadi un naudas sods tāds,kādu tu saņēmi,ir maksimālais. Bet ja tiksi pieķerts atkārtoti, sods būs vēl bargāks.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

-6290

 
Kaukāds gads vai 2, neaceros precīzi. Malači tautieši, ka tik savējos čakarēt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

teikšu godīgi. tiesības ir tikai papīrs un pirādijums tam kad tu esi mācijies autoskolā. Tas ir kārtējais naudas pelnīšanas veids. Es braucu ar auto jau kopš 14 gadiem. tad man bija mazda 626 coupe. pirmais auto +norakstīts+neīsti numuri. pa to laiku esmu nomainījis 8 auto no kuriem septiņi bija norakstīti ar neīstiem numuriem. Runājot par braukšanu varu teikt godīgi. neēsmu ne reizi avarējis ne reizi uztaisījis avarīju un ne reizi noķerts. Un varu apgalvot to ka braucu 100 reiz labāk nekā jūs kas ir ar tiesībām. tādi kam ir tiesības praktiski visi kaut kad avarē. nezinu ko īsti māca tajās autoskolās . tādi lielībnieki apdraud dzīvības vairak nekā tie kuriem nav tā papīreļa. Tā kā nav ko muldēt lieku par tiem kuriem nav tiesību, jo mani neviens nemācija braukt pats iemacijos regulāri braukājot pa pilsētām un laukiem.
Rodas jautājums kāpēc gan policija nav mani noturējusi. Tpc ka es protu braukt daudz labāk nekā tie kas to mācijušies
P.S tiesību man nav joprojām bet noteikti drīz no

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.