Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

andris

+42

 
  • 3

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 4385 skatījumi

Ka pareizi nopuleet auto?

Auto un transports » Cits

Ka pareizi nopulet Auto?Ir pulejamaa mashin un var pulet sakumaa ar rupjaku un mikstaku,bet kad taa pasta jalieto?Ir 3M pasta.Mashina sarkana krasaa!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

DamagE

+26662

 
vispirms tav jāizmēra krāsas biezumu, lai zinātu vai tev vispār tur ir ko pulēt un neizpulētu cauri. 4 mikroni ir ok, ar 3 jābūt jau piesardzīgam.
tad auto ir jānomazgā un jānoslauka tā lai nebūtu neviena paša smilšu graudiņa, jo ja tas trāpīsies pulējamā švammē, tad saskrāpēsi vairāk kā nopulēsi.
ja krāsas biezums atļauj, vari ar 4000 smilšpapīru ar roku [nevis ar aparātu] visu auto pārslīpēt tā lai tas kļūtu viendabīgi matēts
vecam auto sāc pulēt ar 6000 pastu un rupjāko švammi [dzeltena lielām porām], bet nespied, galvenais lai sāk viegli spīdēt.
tad ņem balto švammi kas ir kā porolons, liec 8000 pastu un te jau ar vieglu piespiešanu jādabū spīdumu normālu un visas lielās švīkas laukā.
kā pēdējo izmanto balto švammi ar pumpiņām uz āru un 11000 pastu, tā paredzēta tikai gala spīduma dabūšanai.
visu beidzot vari ievaskot auto, bet te galvanā māksla ir ļoti ļoti maz vaska izmantot un daudz pulēt viņu , tad arī rezultāts būs uz visiem 100 un pašam prieks
jaunam auto 11000 pastu u

pirms 11 gadiem  

DamagE, pirms 11 gadiem :

jaunam auto 11000 pastu bez slīpēšanas, tikai pulēt un tas pats ja metāliskā krāsa kam pāri laka, nekādā gadījumā neizpule cauri lakai, tas sabeigs pilnīgi visu detaļu.
pulējot lieto daudz ūdeni, lai pulēšanas pasta nesaveļas siltumā, jo tad viņa piedegs un detaļa sabeigta.

andris, pirms 11 gadiem :

Paldies!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Auto krāsu veikalos ir nopērkamas krāsas pulējamās pastas.Ir rupjā ,vidējā un smalkā.Var pilnīgi iztikt ar vidējo , jo mašina taču nav apstrādāta ar smilšpapīru, bet tikai zaudējusi sākotnējo spīdumu.Pulēšanai var izmantot porlona ripas ,jo tās noteikti neievilks švīkas.At tādu porlona disku es pulēju arī lukturus pēc slīpēšanas.Ja ar vidējo liksies nepietiekami spožs, var pārlaist ar smalko, bet domāju ,ka ar aci atškirību būs grūti noteikt.
Pulējamās pastas ir apmēram 1L pudelēs un maksā ap Ls 25.-, bet parasti var nopirkt arī pa gramiem 200.
Ar rupjo var nejauši izpulēt līdz grunts kārtai :(

pirms 11 gadiem  

andris, pirms 11 gadiem :

Paldies!

Oto , pirms 11 gadiem :

Plastmasas lukturus pulēt gan ir bezjēdzīgi, jo tie aizsardzībai pret UV stariem ir lakoti. Ja laku nopulē lukturis pāri mēnešos atkal ir dzeltens. Vienīgie varianti ir lukturi saslīpēt un pārlakot vai arī aplīmēt ar speciālu līmplēvi.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Piekrītu ,ka tas ir pagaidu risinājums, bet ne jau gluži pāris mēneši.Kartā ziņā cenu starpība ir milzīga - pulēt vai mainīt lukturi uz tehnisko apskati.Tur jau ir tā nelaime ,ka tā laka vecām mašinām ar laiku sairst un grūtākais ir to noslīpēt nost, lai lukturis nebūtu pleķains.Visticamāk rūpnīcā tiek izmantotas UV staros cietējošās lakas, kas ir cietākas par pašu luktura plastmasas stiklu.No pieredzes varu teikt,ka pulējums turas vismaz gadu.

Oto , pirms 11 gadiem :

Dīvaini, ka UV staros cietējoša laka, tajos pašos staros arī nodzeltē.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es taisīju automašīnas virsbūves pulēšanu pie https://www.bdauto.lv/
Viņi ir profi!

pirms 3 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.