Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

F e y a . . .

+1393

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2860 skatījumi

nestrādā auto ventilators ...

Auto un transports » Cits

Pēkšņi atteicās mašīnas ventilators, kas atrodas radiatoram priekšpusē.

Viens drošinātājs pakusis ...

Kādi ieteikumi, varianti?

Vai varu braukt/braukšana īsa 5km no rīta, 5 km vakarā/.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja laiks ir vēss un motors labi dzesējas, tad var mēģināt braukt , bet katrai mašinai dzesēšanas efektivitāte ir nedaudz individuāla it sevišķi , ja mašina nav pārāk jauna.Būtu jāizvairās pārkarsēt motoru, jo tam var būt nepatīkamas sekas.
Nobraucot 5km bez iepriekšējas uzsildīšanas, motors būs sasniedzis tikai darba temperatūru un nekam sliktam nevajadzētu notikt.
Vajadzētu secināt vai tassakusušai drošinātājs ir ventilātora, to nomainot pret jaunu.Drošinātājam nevajadzētu kust , bet gan pārdegt, jas lodze ir par lielu.Ventilātora darbību varētu pārbaudīt pagriežot ar roku,vai tas brīvi griežās un pēc tam atštekerējot vadu pievienot strāvu no akumulātora pa taisno.
Bet vispirms visvieglāk ir nomainīt sakusušo drošinātāju.

pirms 10 gadiem  

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Drošinātājs tika nomainīts. Visa tā vieta, ligzda, kur drošinātājs bija, ir pakususi, melna ... It kā patīrījām, bet nekas nemainās ... Dīvaini tas, ka pie drošinātāja viena kontakta klāt pielikts vads aizmugurējam Migliniekam.

Ventilatoram ir drošinātājs???

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Man škiet ,ka parasti ir, bet galvot nevaru.Vēl var būt pie vainas termo slēdzis ,kas saslēdzas , kad dzesēšanas škidrums sasniedzis atiecīgo temperatūru.Tas parasti atrodās ieskrūvēts radiātora sānos vai kaut kur pie motora.Ja tas ir nobeidzies , tad ventilātors neieslēgsies. Pēc ventilātora vada var mēģināt izsekot.Tam termo slēdzim ir uzsprausti 2 kontakti un ja tos savieno, ventilātoram vajadzētu ieslēgties.
Kāds no drošinātājiem paņēmis un aizvilcis "+" miglas lukturim.

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Mēs pielikām ventilatoru pie aķa, griezās ... Pārbaudījām visus drošinātājus, visi veseli.

Tad tā ligzda, kura bija pakususi, pielikām klāt vadus, tā vada elektrību; vainai jābūt kaut kur citur.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Atliek vēl pārliecināties vai strāva nonāk līdz termoslēdzim.Un ja nonāk ,tad atvienot to stekeri un savienot abus kontaktus stekerī - ventilātoram vajadzētu griesties.Ja griežās - jāmaina termoslēdzis.
Es jau nezinu par kādu mašinu ir runa? Varētu varbūt paskatīties ,kur tas termoslēdzis atrodas konkrētajam modelim.Vai aizsūtīt linku un pētiet paši :)

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Man ir Nissan Primera, modelis P10 1995 gada. Jā atsūtiet gan ...

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Līdz šim ar Nissan nav bijusi darīšana, bet te kautkādu katalogu atradu.
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan
Lai nekļudītos , vislabāk ir ierakstīt sākuma lodziņā VIN NR no tehniskās pases.Tad ir droši ,ka parādīs īsto komplektāciju.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nedaudz paskatījos - varētu būt ,ka tas termoslēdzis ir ieskrūvēts termostata korpusā.

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Un kur tas termostats atrodas ??

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Laba lapa, diezgan daudz ko var atrast, tikai ar to sajēgu tā pašvaki, pagaidām :)

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Es nezinu kāds jums ir motors , bet šajā zīmējumā tas slēdzis apzīmēts ar Nr. 22120R, termostata korpuss vai vāks ar 13049N
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&grp_id=C&ext=BB1&cat=89&cfg_id=21&blk_id=210

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Manam auto ir 2.0i motorīts.

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

........ un virsbūves tips - 5 durvju hečbeks .

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Ja jau ar auto remontu esi tik ļoti "uz jūs", tad vai ir vērts riskēt un sabojāt vēl kautko aiz neziņas un pieredzes trūkuma.Drošāk būs uzticēt šo darbiņu kādam speciālistam.
Man neizdevās atrast īsto modeli Nissan katalogā , jo tur ir jāaizpilda vairāki lodziņi un informācijas izrādēijās vēl par maz.
Varbūt vari uzrakstīt to VIN Nr., bet ko gan tas dos ,ja es atradīšu īsto bildi...ķersieties klāt remontēt un mainīt termoslēdzi? Vai zinat ,ka nāksies izlaist no sistēmas daļu dzesēšanas škidruma?

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Protams, ka paši neko nedaram, tikai vairāk interesējos pašas zināšanai- kaut kā sirdij mierīgāk, kad zini kas un kā ... Tādus darbiņus labāk uzticēt zinošākiem cilvēkiem, kuri parasti strādā servisos ... Tā arī daru- nu lampiņu gan pati māku nomainīt.

Bet patiesībā, tā kā to zināšanu tiešām pagaidām maz, pati lielākā problēma ir tur, ka nav problēmas ... Prasot gudrākiem par sevi, un runājoties, atklājās, ka Radiatora ventilators darbojas tikai tad, kad ir sasniegts noteikts karstuma līmenis.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Varu zināšanu bagāžai vēl papildināt, ka ventilātoru risinājumi ir dažādi - agrāk griezās visu laiku ar siksnas piedziņu, tad tika izdomātas tā saucamās termomufes - ventilātors griežas , bet ne ar pilnu jaudu. pamazām ,motoram uzsilstot mufē palielinās pretestība un ventilātors sāk griesties ātrāk.Trešais variants ir ar termo slēdzi kā Tavam Nissanam.No sākuma ventilātors negriežas un ziemā var negriezties vispār, bet kad motors sastrēgumā uzsilst vairāk tas ieslēdzas.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Tad jau sanāk ,ka ventilātoram nav ne vainas - tikai laiks kļuvis vēsāks :D

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Nu ja ........... Tā muļķīgi sanāca ... Bet tāpat liels paldies par vērtīgiem padomiem, un tā lapa dikti interesanta- traki interesē kas lāčukam puncītī /mašīnai/ ..

Vēl viens jautājums. Vai ir iespējams atrast manam Nissanam kontroles paneļa skaidrojumu? Viena lampiņa man ir aizkrāsota vai aizlīmēta/nezinu/, ir aizdoma, ka tas varētu būt ABS, jo manai mašīnai ABS devējs ir bojāts.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Paneļa izkārtojuma skaidrojumu neizdevās atrast, bet pēc YouTube redzētā visticamāk ,ka tas ir ABS un ja ir zināms ka tas bojāts - vajag sataisīt.Tuvojās ziema un ir drošāka bremzēšana ,ja ABS strādā - riteņi nebloķējas.Vajag servisā ar diagnostikas palīdzību noskaidrot , kurš devējs nestrādā un nomainīt.

F e y a . . . , pirms 10 gadiem :

Skaidrs.
Vēlreiz paldies par padomiem un informāciju.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.