Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Priedis

+4411

 
  • 3

    Atbildes

  • -2 balsis
  • 915 skatījumi

Ceļa nodoklis v2.0 un jefiņi

Auto un transports » Cits

Mums csdd portālā var sarēķināt, kāds būs ceļa nodoklis konkrētam autiņam. Ir speciāls kalkulators. Es meklēju tādu kalkulatoru igaunijā, bet nevaru atrast. Vai jumx ir reāla norāde uz informāciju, kā precīzi aprēķinās nodoklis. Vēlams tabulas vai kalkulatora formātā.
Jo pie mums vāc balsis lai ieviestu tādu pašu sistēmu. 12 000 jefiņu jau parakstījušies. Kāpēc jefiņu? Tāpēc, ka es nedomāju, ka visi tie 12 000 zina par ko parakstās.
Mūsu nodoklis aprēķinās pēc jaudas, dzinēja tilpuma un svara. Igaunijā pēc patērētās degvielas. Pie mums mazāko nodokli maksā mazi, nejaudīgi nemotori, bet igaunijā - hibrīdi un elektro. No tā izriet, ka visiem nemotoriem nodoklis kļūs LIELĀKS. Par ko viņi balso?
Manai 2.2 tonnīgajam un ar 1xx zirgiem nodoklis nedomāju ka mainīsies, bet ir idiņi kas balso paši pat nezina par ko....

Pirms 8 gadiem

Ptecīzāk iepazinos ar lietas materiāliem. Lūk kas rakstīts: "Pēc atcelšanas dzēst esošos ceļa nodokļa parādus autotransportam, ja tādi ir iekrāti dēļ tā, ka iedzīvotājiem šis nodoklis esot nepanesams slogs." Tātad 12 000 idiņi balso par to, lai balsojuma pieteicējs nodzēstu savus parādus.

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Un par ko ir cepiens? Lai taču katrs balso, par ko vēlas balsot. Tas vai par kādu jautājumu nobalso 6 vai 66 000 neko nemaina. Likumdošanas vara valstī pieder Saeimai, kas arī pēc saviem ieskatiem lemj par konkrētu likumu virzību. Tā, ka manaballs.lv varat sākt kaut vai savu kampaņu un balsu vākšanu par zaļo jūras nāru aplikšanu ar akcīzes nodokli. Nekādas izmaiņas akcīzes likumā šādas tautas iniciatīvas neveiks.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es arī par to sūdu nebalsoju. Varbūt citu apsvērumu dēļ, bet nebalsoju.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Igaunijā tāda lieta kā ceļa nodoklis ir ierēķināti degvielā. Mūsu valstī ir jāmaksā ceļa nodoklis par mašīnu, pat ja viņai nav tehniskās apskates un viņa vienkārši stāv, protams var noņemt no uzskaites. Teorētiski sanāk tā, ka tie kas braukā vairāk maksā lielāku nodokli, jo vairāk pildās, bet tie kas mazāk braukā mazāk lieto degvielu un līdz ar to sanāk saprotams nodoklis. Braukā - maksā. Tu dienā nobrauc 5km darbs - mājas, bet kaut kāds Pēteris ar tādu pašu mašīnu dienā nobraukā 100km, nu tad arī sanāk, ka viņš vairāk bojā ceļus. Nu kaut kā tā tas notiek, domāju google par to zin vairāk.

pirms 8 gadiem  

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Lietuvā tā ir.

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Nē. Šis balsojums ir par to lai nodzēstu ceļa nodokļa parādus, jo tas ir slogs.
Par nodokļa iekļaušanu degvielas cenā bija jau divas balss vākšanas. Bet netika savākts daudzums. Papēti visu, kas pierakstīts.

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

https://manabalss.lv/cela-nodoklis-pie-degvielas-cenas/show
Tikai 6 balsis nobalsoja. Redzi, jefiņ.

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

https://manabalss.lv/cela-nodoklis/show
Bet šeit tas, ko rakstīji. Lai iekļautu degvielas nodokli cenā, un naudu tērētu bedru lāpīšanai.

Dmitrijs Gavrilovs - Trubeckois, pirms 8 gadiem :

Jefiņ es tev par šito teicu
https://manabalss.lv/atcelt-pastavoso-cela-nodokla-iekasesanas-modeli-ieviest-pec-igaunijas-parauga/show
Atcelt esošo ceļa nodokli autotransportam, izveidot tā iekasēšanu ar reālo degvielas patēriņu pēc Igaunijas vai Lietuvas parauga. Pēc atcelšanas dzēst esošos ceļa nodokļa parādus autotransportam, ja tādi ir iekrāti dēļ tā, ka iedzīvotājiem šis nodoklis esot nepanesams slogs.
Kādā sakarā tu man dod linku kur ir tikai 7 paraksti?? Galīgs jefiņš?

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Es tev liku parādīt, ka šis balsojums ir NEVIS par nodokļa iekļaušanu degvielā , bet par to otru daļu, lai vienam vai dažiem parādniekiem DZĒSTU parādu.
7 cilvēki nobalsoja par to, ka lai nodokli iekļautu degvielas cenā, nedaudz vairāk par to, lai pa tērēto naudu lāpītu ceļus, BET 12 000 par to, lai kādam nodzēstu parādu par nesamaksāto nodokli.
Saprati, atšķirību?

    Frīdrihs Nīče, pirms 8 gadiem :

Par to jau tas stāsts. Nauda ir jāatdod un te nevar būt divu domu. Tāpēc arī neko tādu neparakstīju. Kā aizņemties, tā jau visi gudri, a kad jāatdod, tad uzreiz «nepanesams finansiāls slogs». Viltnieki mazie... :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.