Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 1354 skatījumi

Kā ir no likuma viedokļa?

Bizness un finanses » Cits

Strādāju kā zāles darbinieks veikalā Maxima. Kam jāatbild par preču realizācijas termiņiem? Vai veikala vadība drīkst likt darbiniekam atpirkt preces ar beigušos realizācijas termiņu,ja tās nav iztirgotas?Līgumā tas nav minēts,ka būtu jāmaksā.
Un ja pieņem darbā uz slodzi ar minimālo algu,vai var samazināt slodzi bez darbinieka brīdināšanas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nedrīkst, taču Maximā tā ir ierasta prakse, kā arī tas, ka produkti ar notecējušu termiņu tiek pārstrādāti salātos vai iecepti citos produktos, lai tie nebūtu jāmet laukā. Produkti ar notecējušu derīguma termiņu ir jānoraksta un jāultilizē jeb jāizmet ārā, kas arī tiek darīts jebkurā sevi un savus pircējus cienošā uzņēmumā.

pirms 12 gadiem  

unknown (Google), pirms 12 gadiem :

Ko varētu darīt,lai vairs nevarētu likt maksāt?
Vai būtu jēga ziņot Darba inspekcijai?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Protams, ka varat ziņot Darba inspekcijai, taču, ja tas nāks gaismā jūsu priekšniecībai, tad visticamāk darbu zaudēsiet un uzņēmums savu ierasto praksi tāpat nemainīs, cik man ir bijis kontakts ar MAXIMA darbiniekiem Lietuvā, tā ir vispārizplatīta prakse un uzņēmuma politika, ar kuru ir vienkārši jāsamierinās, visi darbinieki tāpat nesabuntosies, drīzāk uzzvainiet uz BEZ TABU anonīmo tālruni.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Domāju, ka tas būs daudz efektīvāk nekā Darba vai sanitārās inspekcijas, jo izskanēs pa visu valsti un būs cilvēki, kas atteiksies no MAXIMA veikalu sortimenta. Personīgi es MAXIMĀ neiepērkos un ja, ko pērku, tad tikai iepakotu pārtiku, kuru sašmugulēt vienkārši nav iespējams, piemēram, sulas, coca-cola, cepumi izgatavotāju iepakojumā, utt. RIMI produkti ir daudz kvalitatīvāki un arī garšīgāki! Protams, ka cenas ir augstākas un savs pircējs būs arī Maximai.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris

+3489

 
Darba līgumos pastāv punkts par to ka itkā darbiniekam ir jāsedz materiālie zaudējumi, ja tādi radušies viņa vainas dēļ, taču šis punkts ir tikai informatīvs, kuram nav spēka.

Neko nevar novilkt no darbinieka, bez iepriekšēja darbinieka rakstiskas piekrišanas katrā atsevišķā gadījumā, arī ta, ja darbinieks būtu vainīgs.

Var tiesāties un piesprasīt morālo kompensāciju 500latu apmērā.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Un tā arī jādara! Cik ilgi kāps tai tautai uz galvas? Atbilde - cik vien ilgi ļaus sev kāpt uz galvas. Es kategoriski nepiekristu neko maksāt. Tiklīdz kas atvilkts, uzreiz darba inspekcijā un visos iespējamos veidos cīnītos pret. Protams, situācija nav no labākajām, ja dzīvo kur darba nav (>50km no Rīgas).

unknown (Google), pirms 12 gadiem :

Tikai ,galvenais jautājums,vai Darba inspekcija vispār centīsies kkā palīdzēt. Ir dzirdēts,ka pasaka,lai cenšoties savā starpā rast vienošanos(darbinieks ar darba devēju) Un vēl jau ir tā,ka mazajās pilsētās viens otru labi pazīst un ir draugos ar kontrolējošo institūciju darbiniekiem,tāpēc tiem darba devējiem neuztrauc,ka varētu kāds kkur sūdzēties. ļoti gribas panākt taisnību,jo cik tad var maksāt,tikai kur vislabāk būtu vērsties pēc palīdzības?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nu Maxima ir Maxima, jā... Pagaidām praktiski neko pozitīvu neesmu dzidējies no cilvēkiem, kas tur strādā vai ir strādājuši. Man jau liekas, ka labāk ir nelekties, citādi tevi tur ātri izēdīs.

pirms 12 gadiem  

unknown (Google), pirms 12 gadiem :

Varētu jau neko neteikt,ja nebūtu mēnesī jāatdod līdz pat 60 latiem.
Ne jau vienmēr jāklusē,vnk gribēju zināt vai tas ir likumīgi.............

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Ā, nu ja runa ir par 60 latiem, tad ir kā ir... Katrā ziņā no likuma viedokļa atļauts tas nav, manuprāt. Kā jau Aivis teica — vecus produktus vispār nedrīkst pārdot. Ne veikala pircējiem, ne arī veikala darbiniekiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.