Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6088 skatījumi

Aiziešana no darba

Bizness un finanses » Cits

Vai uz abpusēju vienošanos no darba varu aiziet mēnesi iepriekš nebrīdinot?Vai darba devējs drīkst aizturēt darba vietā-liekot nostrādāt mēnesi?situācija-atradu labāk apmaksātu darbu iepriekšējais darba devējs iespītējās un nelaiž prom,pirmdien jābūt jaunajā darba vietā!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja pirmdien jābūt jaunajā darbā, tad bišku par vēlu uzdot šādus jautājumus.
uz abpusējas vienošanās var vioenoties kā un par ko vien vēlas. kautvai par to, ka ejot prom no darba Tev uzdāvina jaunu mersedesu.
šajā gadijumā steidzami raksti atlūgumu un pēc tā iesniegšanas tev ir pienākums nostrādāt vēl vienu mēnesi. Reāli vari pirmdien iet uz jauno darbu un sliktākais kas var notikt ir tas, ka nesaņemsi pēdējo algu no vecās darbavietas un būs lielāks čakars ar dokumentu sakārtošanu...

labākais šajā situācijā ir izrunāties ar esošo un jauno priekšnieku un vienoties par kautkādu vidusceļu. Piemēram ka nostrādā vecajā darbā vēl vienu nedēļu un pabeidz iesākto un jaunajā gan jau vēl nedēļu pacietīsies... Kautkā tā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Atlūgumā norādi, ka vēlies lai tevi atlaiž sakarā ar dzīvesvietas maiņu. Dzīvesvietas maiņas gadījumā mēnesis nav jāatstrādā un tev pienākas vēl visas kompensācijas, piemēram, neizmantotā atvaļinājuma kompensācija.
Bet darba devējs nevar pēc tam pārbaudīt kur tu dzīvo.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Darba grāmatiņas mūsdienās nepastāv, līdz ar to iepriekšējais darba devējs nekādīgi nevar informēt nākamos Tavus darba devējus par Tavām labajām/sliktajām īpašībām...Algu viņš ar nav tiesīgs ieturēt...Vienīgais kas var būt tās ir negatīvas emocijas un liekas nesaskaņas...

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Pēc likuma tev mēnesis būtu jāatstrādā. Ja aizej ar nākošo dienu, tev neko nevar padarīt. Ja nu vienīgi viņi tevi dokumentāli neatbrīvo. Nodokļu grāmatiņu, aprēķinu saņemsi pēc mēneša.

pirms 12 gadiem  

, pirms 12 gadiem :

Ja visu jūliju biju atvaļinājumā,vecajā darbā būtu jāiziet 06.08,vai šo mēnesi var izmantot kā to kuru it kā atstrādātu,ja pirms atvaļinājuma brīdināts,ka meklēju jaunu darbu?
un ja darba devējs atsakās izsniegt nod,grāmatu,un jaunais darbs to pieprasa,vai VIDā var nokārtot jaunu?

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Brīdināšana, ka meklē darbu, nav uzteikums. Jābūt rakstiskam iesniegumam.
Jaunu nodokļu grāmatiņu nedos uz šāda pamata, drīzāk varbūt vari sarunāt,ka jaunajā darbā iesniedz to pēc mēneša.
Varbūt vari sarunāt,ka tu pa vakariem vai brīvdienām vecajā darbā pabeidz kaut kādus darbus vai kā tā... Kāda jēga vecajam darbam tev riebt,ja tu vienalga turp nenāksi?

Pāvels, pirms 12 gadiem :

Abpusējā vienošanās nosaka jebko. Likums nosaka maksimums mēnesi tikai aizejot no darba. Caurskati darba līgumu, kādas ir sankcijas par strādāšanu otrā darba vietā vai neiešanu uz darbu. Ja nav liegta cita darba vieta un par neiešanu uz darbu max var algu ieturēt, vienkārši noliec šefu fakta priekšā: vai nu Tevi atbrīvo pa labam, vai Tu tik tā uz darbu neiesi un vienīgais, ko viņš varēs iesākt - Tevi atlaist (kas, pēc būtības, ir mērķis).

Pāvels, pirms 12 gadiem :

Algas nodokļu grāmatiņa jaunajam darba devējam NAV vajadzīga - vienkārši bez tās Tev nodokļus vilks no pirmā lata, nebūs nekādu neapliekamo daļu. Teorētiski, vienu mēnesi ar šādi samazinātu algu ARĪ var iztikt.

, pirms 12 gadiem :

Atlūgumu uzrakstīju tomēr,lai atbrīvo no darba pēc paša vēlēšanās,bet arī tagad nod.gr. atdos tikai pēc mēneša,vai ir tiesīgi to darīt?jo aprēķinu arī izmaksāšot tikai tajā datumā kad atdos nod.grām.,labi to naudu,bet nod.gr. vajag.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.