Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1294 skatījumi

Cik ilga laika var dzesties no melna sarakta kad maksajums ir nomaksats?

Bizness un finanses » Cits

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

kredītu reģistru uztur Latvijas Banka un pēc likuma tam jāsaglabā ziņas 15 gadus pēc pilnas kredītsaistību nokārtošanas...
privātām aizdevumsabiedrībām ziņas par klienta un klienta galvinieka saistību pārkāpumiem Kredītu reģistrā jāiekļauj, ja klients vai klienta galvinieks kavē klienta vai klienta galvinieka līgumā noteikto maksājumu ilgāk nekā 60 kalendāro dienu un visu klienta vai klienta galvinieka kavēto maksājumu summa, t.sk. kavējuma procenti un līgumsods, sasniedz 150 eiro (jeb 105.42 latu) vai šīs naudas summas ekvivalentu ārvalstu valūtā (līdz 2013. gada 31. decembrim slieksnis bija 100 latu).
............
tā ka Latvijas Bankas reģistrā dati karāsies vēl 15 gadus pēc tam, kad famīlija tiks izņemta no melnā saraksts, bet privātstruktūrām, kas izmanto šo reģistru, neviens netraucē savu datu bāzi uzglabāt kaut desmit paaudžu garumā... galu galā kādreiz jau mantiniekiem līdz devītajai paaudzei solīja nest atbildību par tēvu grēkiem, IT arhīvi tādas iespējas nodrošinās...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Nākamajā dzīvē, informācija no Kredītu reģistra netiek dzēsta, ieraksts, ka maksājums kavēts paliks, savukārt ieraksts par to, ka visas šī brīzā kredītsaistības nokārtotas jāparādas 5 dienu laikā.

pirms 10 gadiem  

liga ainars sprogi, pirms 10 gadiem :

liels jumspaldies tas bija ari vis kas bija vadzigs!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Informācija šajās datu bāzēs tiek glabāta 10 gadus pēc pārkāpuma izdarīšanas un saglabājas tajā arī, ja pārkāpums ir ticis novērsts. Pēc 10 gadiem tā tiek dzēsta.

pirms 10 gadiem  

JanKa, pirms 10 gadiem :

Kā parasti Aivis izdomā savus noteikumus, nejauc ar mīļo UK? Sagadījās nesen lasīt likumu 1, 5 un 15 gadi, citi skaitļi nefigurēja.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

http://www.atrsaizdevums.lv/paradnieku-registrs-ko-ietver-paradnieku-kreditu-registrs/
Paralēli oficiālajam parādnieku reģistram privātie uzņēmumi (Creditreform, Linodorff Oy, Julianus Inkasso, Paus Konsults, UAB Gelvora, Sergel, Konsultatīvā sabiedrība Conventus), kas uztur savas datu bāzes un paralēli vēl nodarbojas ar pārādu piedziņu. Informācija šajās datu bāzēs tiek glabāta 10 gadus pēc pārkāpuma izdarīšanas un saglabājas tajā arī, ja pārkāpums ir ticis novērsts.

JanKa, pirms 10 gadiem :

Turpmākai zināšanai, Vaņķa, strādāms par izsitēju, uzturēja blociņā "melno sarakstu". Viņam, diemžēl nav mājaslapa un nevaru to apstiprināt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

SVEIKI ! Draugi, gribetu lai jus pieverstu nelielu uzmanibu ! http://inx.lv/VpV Gan kadam noderes ! http://inx.lv/V82 pastastam draugiem , izpetat visu kartigi un ja patik sekojam , paldies kam bus nedaudz laicina lai ievertetu :) http://inx.lv/Vp4 (flower) busu es jums loti pateiciga un ja ieteiksiet no kada linka draugiem paldies lai jums jauka diena:):* http://mob.1s.lv

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.